در اوایل دهه 1970 با توسعه امکانات مخابراتی مقوله ای که امروزه به دور-کاری remote work معروف است، هویت یافت. و امروزه شاهد آن هستیم که شرکت های بزرگی همچون جی سی پنی و ای بی ام و بسیاری از | فریلنسر | ها( یک نفر، بدون اینکه به سازمان یا کسب و کار مشخص متعهد شود،فعالیت حرفه ای خود را انجام می دهد) از این مقوله پیروی میکنند .برخی از مزایای دور-کاری صرفه جویی در زمان و انرژی و اجاره محل کار وسیع ،کاهش رفت و آمد های کاری غیر ضرور و عدم برتری افراد به دلیل موقعیت جغرافیایی است؛ و جالب آنکه در یک نظرخواهی 77% از کارکنان در زمان دور کاری راندمان بهتر و 30% کار موظف را در مدت کمتری انجام داده و 23% هم دور کاری را به کار در شرکت و اداره ترجیح داده اند.
برخی از مشاغلی که می توانند از مقوله دور کاری استفاده کنند به شرح زیر است:
صاحبین مشاغل اینترنتی،معلمین و اساتید،مترجمی،حسابدار،طراح وب،مشاور،روزنامه نگار و بسیاری دیگر از مشاغل.
و اما امروزه با شیوع ویروس جهانی کرونا بعضی از سازمان های کشور همچون : شاتل موبایل،روزنامه شرق،فرادرس و ... ترتیبی داده اند تا کارمندان در خانه به کار های سازمان بپردازند که هم ریسک ابتلای نیروی انسانی به این بیماری کاهش پیدا کند و در عین حال مشتریان نیاز خدمات را به طور پیوسته دریافت کنند.
و اما هدف اصلی ما در این مقاله ارائه اصول و قواعد دورکاری به خوانندگان این مطلب می باشد زیرا عدم رعایت اصول آن ممکن است سبب مشکلاتی در بین اعضای خانواده و کاهش کارایی کاری ما بشود.
در مرحله اول باید برای انجام کارهایمان در خانه طبق شرایط و نوع کارمان برنامه ریزی کنیم سپس ابزار و لوازم مورد نیاز مورد نیاز کارمان را تهیه کنیم(ترجیحا از ابزار و وسایل منزل استفاده نشود و محیطی مشخص در خانه برای کار تعیین کنیم که باعث مزاحمت برای دیگر اعضای خانواده نشود و بر کارایی ما هم نکاهد همچنین پوشیدن لباس مناسب محیط کار باعث حفظ ادب و احترام در مکالمات کاری می شود همچنین برای مکالمه ترجیحا از هدست استفاده شود همچنین برای جلسات آنلاین و گفتگو های گروهی و اشتراک گذاری فایل ها میتوان از نرم افزارهایی همچون Skype، Whatsapp Group Call،slack،google drive،drop box استفاده کرد.