به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، دومین جلسه ستاد مقابله با کرونا در شهرستان با حضور نماینده مردم مهاباد در مجلس و اعضای ستاد مقابله با کرونا تشکیل گردید.
جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: دولت در مقابله با کرونا جدی وارد عمل نشده که یکی از آنها واگذاری ستاد به وزرات بهداشت و درمان است که باعث شده برخی ادارات دیگر بصورت جدی وارد عمل نشوند.
وی افزود: اگر رییس جمهور ریاست ستاد کرونا را عهدهدار بود تمامی دستگاههای دولتی وارد عمل میشدند و با بهداشت و درمان همکاری میکردند.
محمودزاده با بیان اینکه ایجاد بیمارستان موقت در مهاباد در سطح کشور بینظیر است، تصریح کرد: اقدامات صورت گرفته در شهرستان مهاباد علیرغم محدودیتها قابل تقدیر است و ستودنی است.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی در ادامه از دسترس نبودن مواد ضدعفونی کننده و ماسک در سطح شهرستان انتقاد کرد و گفت: علیرغم تلاشها این محصولات که نیاز جدی شهروندان است برای همه براحتی در دسترس نیست.
جلال محمودزاده افزود: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه نیز در تأمین نیازهای بیمارستان مهاباد کوتاهی میکند و درحالیکه بزرگترین کارخانه تولید دستکش در استان وجود دارد و سایر نیازمندیهای استان تأمین شده، دستکش، ماسک و مواد ضدعفونی کننده برای بیمارستان مهاباد تأمین نمیشود.
وی با بیان اینکه گزارشات این کمبودها طی نامه به وزیر بهداشت اعلام شده تصریح کرد: کنترل شدید مبادی ورودی و ممانعت از تردد خودروها با پلاک غیر از شهرستان مهاباد خواسته عموم شهروندان است که باید با جدیت بیشتری اعمال شود.
نماینده مردم مهاباد اضافه کرد: شهروندان مهابادی که خودروی آنها دارای پلاک غیر از مهاباد است بدلیل حساس شدن سایر شهروندان از تردد در شهر با خودرو پرهیز نمایند و ستاد کرونای شهرستان در چارت مدیریتی خود شرح وظایف را بهتر سازماندهی نماید.
فرماندار شهرستان مهاباد نیز در ادامه اظهار کرد: در هیچ یک از شهرها کنترل ورودیها صورت نگرفته اما در ورودی شهرستان مهاباد با راهاندازی ایستگاه سلامت و حضور اعضای ستاد کرونا کنترل و نظارت مبادی ورودی در دستور کار قرار گرفته و تشدید نظارت و اعمال محدودیتها نیز 24 ساعته و شدیدتر خواهد بود.
ایرج شجاعی افزود: نزدیک 50 مصوبه ستاد کرونا اجرایی شده و اولین شهرستانی بودیم که ضدعفونی و گندزدایی روستاها را در برنامه گنجاندهایم.
وی تصریح کرد: تهیه بستههای حمایتی راهکار دیگر سازمانهای مردم نهاد و ارگانها برای کاهش تردد و حمایت از شهروندان است که در روزهای آینده در بین خانوادههای نیازمند توزیع خواهد شد.
عبدالسلام امامی امام جمعه شهرستان مهاباد نیز با تأکید بر لزوم حمایت از خانوادههای نیازمند اظهار کرد: در شرایطی که کرونا شهرها را فرا گرفته اقشار آسیب پذیر نیازمند حمایت ویژه هستند.
وی افزود: در مقابله با کرونا تعارفات را کنار بگذاریم و سلامت شهروندان را در اولویت قرار دهیم.
امامی تصریح کرد: امامان جمعه و جماعت این شهرستان برای پیشگیری از کرونا پیشتر از سایر شهرستانها با تکیه به ادله شرعی اقدام به تعطیلی نماز جمعه و مساجد کردند و این امر در جلوگیری از شیوع کرونا بسیار موفقیت آمیز بوده است.
وی اضافه کرد: در چنین شرایطی توکل به خداوند و تشویق مردم به توکل و دعا باعث آرامش روحی و روانی شهروندان و خانوادهها خواهد شد.
حمید هدایت فر نماینده ستاد همیاری شهرستان مهاباد نیز با بیان اینکه برای کاهش تردد شهروندان پیشنهاد تعطیلی حمل و نقل عمومی داده شده اظهارکرد: اگرچه بخشی از شهروندان برای مقابله با کرونا همگام شدهاند اما هر روز شاهد ورود محمولههای مختلف میوه، مصالح ساختمانی، مسافر و ... از شهرهای دیگر هستیم.
وی افزود: دفاتر قضایی، بیمه و ادارات همچنان ارائه خدمات میدهند و همین امر موجب شده اجتماع مردم در یک مکان ایجاد شود که با دستورالعملها مطابق نیست.
هدایت فر در ادامه با انتقاد از عملکرد دانشگاه علوم پزشکی در قبال تأمین ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده برای بیمارستان مهاباد اظهار کرد: متأسفانه وقت و انرژی بسیاری از خیرین و سازمانهای مردم نهاد صرف جمع آوری کمک برای تهیه ماسک بیمارستان مهاباد میشود درحالیکه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه متولی آن است.
وی در پایان خواستار استفاده از بلندگوی مساجد برای تشویق مردم به قرنطینه خانگی شد.
یوسف شریفی نماینده سازمانهای مردم نهاد در مهاباد نیز در ادامه با بیان اینکه ضدعفونی مستمر چندین مکان به سازمانهای مردم نهاد واگذار شده اظهار کرد: چندین بسته حمایتی از سوی خیرین تهیه شده که با همکاری شرکت کیوان مرغ پرطلای مهاباد توزیع خواهد شد.
گزارش: امیر قادری