تاريخ: ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۱ اسفند ساعت ۱۸:۳ | بازدید: 2024 نظرات: 0 کد مطلب: 14331 |
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، درحالیکه شیوع ویروس کرونا توجه رسانههای جهان را بهخود جلب کرده، هزاران پناهجو در مرزهای یونان و ترکیه قربانی سیاستهای کشورهای اروپایی و ترکیه شده اند.
درپی رویارویی نظامی در استان ادلب سوریه بیش از 1 میلیون غیر نظامی آواره مرزهای ترکیه شدند. همزمان دولت ترکیه خواستار حمایت دولتهای اروپایی از حمله نظامی وی به خاک سوریه شد که با پاسخ منفی و انتقاد دولتهای اروپایی روبرو شد.
ترکیه که از مهاجرت شهروندان کشورهای خاورمیانه به اروپا برای دستیابی به اهداف سیاسی خود همواره سود برده محدودیتهای مرزی خود را به سوی اروپا کاهش داد و نهایتا بخشی از این غیر نظامیان خود را به مرزهای یونان رساندند.
قطع امید ترکیه از حمایت اتحادیه اروپا در مقابل روسیه باعث شد تا رجب طیب اردوغان در یک سخنرانی تلویزیونی در مورخه 12 اسفند کشورهای اروپایی و یونان را با هجوم میلونها پناهجو در صورت عدم همگامی با کشورش تهدید و اعلام کند: درهای کشورش برای ورود پناهجویان به اروپا باز است و این کشور محدودیتهای مرزی خود را اعمال نمیکند.
گزارشات مختلفی از انتقال پناهجویان به مرزهای یونان با استفاده از اتوبوس منتشر شد که با واکنش تند مقامات اروپایی روبرو گردید.
پناهجویانی که تصور میکردند دروازههای اروپا بر روی آنها گشوده شده از تصمیم ترکیه استقبال و خود را به مرزهای یونان رساندند اما با گاز اشکآور و گلوله از آنها ممانعت به عمل آمد.
درحالیکه پناهجویان احساس میکردند با رساندن خود به مرزهای یونان امکان مهاجرت به اروپا برای آنها فراهم شده، مقامات یونانی سختترین محدودیتهای مرزی را مقابل مهاجران به اجرا گذاشتند و حتی برای پراکنده و منصرف کردن پناهجویان از گازهای اشک آور، گلوله و توسل به زور نیز استفاده شد و همین امر باعث پشیمانی پناهجویان از سفر گردید اما ترکیه نیز از برگشت آنها به مناطق اسکان اولیه جلوگیری کرد.
حال پناهجویان در شرایطی در بین آتش 2 طرفه اروپا و ترکیه قرار گرفتهاند که نه راه پیش دارند و نه برگشت، از سویی یونان و اتحادیه اروپا به خواستههای ترکیه برای حمایت سیاسی و نظامی برای حمله سوریه تن نمیدهند و از سویی دیگر ترکیه از پناهجویان به عنوان ابزار فشار برای قبول خواستههای خود از جامعه جهانی استفاده میکند.
اتحادیه اروپا که در چند سال گذشته همواره درتلاش بوده از تکرار بحران مهاجرت در سالهای 2015و 2016 میلادی جلوگیری کند، در سال 2016 توافقی را با ترکیه برای اعمال محدودیت در مرزهای یونان منعقد کرد که براساس آن، آنکارا در قبال کمک مالی که از اتحادیه اروپا دریافت میکند متعهد میشود که از عبور پناهجویان به سوی اروپا جلوگیری کند.
با بالا گرفتن تنشها بین اتحادیه اروپا و ترکیه بر سر مسائل مختلف و حمله مشترک روسیه و سوریه به آخرین پایگاه شورشیان تحت حمایت ترکیه وعده پرداخت میلیاردها دلار کمک مالی به ترکیه نیز نتوانست ترکیه را از تصمیم بازگشایی مرزهایش بر روی پناهجویان باز دارد.
ازبین رفتن منافع ترکیه در سوریه و عدم قبول خواستههای این کشور از سوی اتحادیه اروپا تنها قربانی شدن پناهجویان را درپی داشته و نزدیک به 2 هفته است که پناهجویان در دوزخ مرزهای ترکیه و یونان در میان گلوله و آتش روز را به شب رسانده و یا هر دقیقه و ساعت از سوی ترکیه و بونان مورد تهاجم قرار میگیرند.
تازهترین گزارشها از تظاهرات هزاران نفر در کشور آلمان حکایت دارد و در نتیجه آن برخی کشورهای اروپایی با پناهدادن 1 هزار و 500 کودک موافقت کردهاند اما این ارقام با تعداد هزاران پناهجوی گرفتار در مرز یونان و ترکیه فاصله زیادی دارد.
|