تاريخ: ۱۳۹۸ سه شنبه ۱۳ اسفند ساعت ۲۱:۱۱ بازدید: 2427      نظرات: 0      کد مطلب: 14289
تلاش برای فعال کردن یک کارخانه

شیرایران مهاباد برای ازسرگیری فعالیت به یک تصمیم جدی نیاز دارد


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، روز سه شنبه 13 اسفندماه مسوولان استانی و شهرستانی به منظور بررسی مشکلات و فعال کردن کارخانه شیرایران مهاباد در دفتر این کارخانه تشکیل جلسه دادند.

معاون اقتصادی استاندار، رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان آذربایجان غربی، فرماندار مهاباد و روسای امورمالیاتی، بیمه تامین اجتماعی و نمایندگان بانک‌ها بهمراه چند فعال اقتصادی ضمن بازدید از تجهیزات کارخانه، در جلسه‌ای 3 ساعته آخرین وضعیت شرکت شیرایران مهاباد را بررسی و راه‌های خروج از بحران را برای سرمایه‌گذار این کارخانه تشریح کردند.

شهدی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بیش از 90 درصد بنگاه‌های اقتصادی کشور از نوع کوچک و متوسط هستند اما در سال‌های گذشته 70 درصد آنها راکد، نیمه فعال و غیر فعال شده‌اند.

وی افزود: هدف از حضور مدیران و روسای ادارات در این کارخانه بررسی وضعیت، حل مشکلات و برون رفت از بحران با استفاده از راهکارهای اجرایی است.

شهدی تصریح کرد: یکی از برنامه‌های دولت و استانداری بازگرداندن کارگاه‌های نیمه فعال و راکد به چرخه تولید است و استان آذربایجان غربی در سال گذشته مقام اول را این زمینه در سطح کشور کسب کرده است.

غلامرضا بابایی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی نیز اظهار کرد: در سال 1398 تعداد 54 واحد راکد به عنوان سقف در نظر گرفته شده که از این تعداد تاکنون 52 واحد به چرخه تولید بازگردانده شده اند.

وی افزود: از ابتدای سالجاری بازگرداندن به حداکثر ظرفیت برای 55 واحد نیمه فعال در دستور کار قرار گرفت که بیش از این تعداد به حداکثر ظرفیت بازگردانده شده‌اند.

بابایی تصریح کرد: با بازگرداندن بیش از 100 واحد به چرخه تولید، و حداکثر ظرفیت تولید در مجموع برای 2 هزار 400 نفر حفظ اشتغال صورت گرفته است.

فرماندار مهاباد نیز در این خصوص اظهار کرد: درسالجاری 2 واحد راکد و 2 واحد نیمه فعال با حمایت‌های مسوولان استانی و شهرستانی به چرخه تولید بازگردانده شده و درتلاش هستیم واحد شیرایران را هم با توجه به ظرفیت اشتغالزایی مناسب و توجیه اقتصادی آن به چرخه تولید بازگردانیم.

*بازگرداندن شیرایران به چرخه تولید نیازمند یک تصمیم جدی است*

کارخانه لبنیات و آبمیوه شیرایران در نیمه دوم دهه 80 یکی از کارخانجات بسیار پیشرفته و درعین حال پر رونق شهرستان مهاباد بود که علاوه بر ظرفیت اشتغالزایی بالا، بدلیل بالا بودن سطح کیفیت بیشتر محصولاتش به خارج از کشور صادر می‌شد.

بیشتر مواد اولیه این کارخانه از کشورهای خارجی تأمین می‌گردید و بر همین اساس قیمت آن کمی بالاتر از محصولات محلی و رقبای محلی بود اما صادرات محصولات به خارج از کشور نقطه قوت رونق این کارخانه بود که بدلیل سیاست‌های غلط جلوگیری از صادرات لبنیات در چند برهه با بحران تقاضا و در نتیجه آن حراج و ضرر مالی روبرو گردید.

سوء مدیریت و عدم استفاده مناسب و کارآمد از تسهیلات در دهه 90 این کارخانه‌ را با بحران جدی روبرو کرد و بدنبال آن افزایش تورم و تعطیلی کارخانه بدهی‌های این کارخانه را یکباره به بیش از 30 میلیارد تومان رساند، به نحوی که درحال حاضر با احتساب جریمه‌های بانکی، بیمه‌ای، مالیاتی و کارگری بدهی‌های این کارخانه به بیش از 50 میلیارد تومان رسیده است.

این کارخانه درحال حاضر 45 میلیارد تومان به بانک‌ها، نزدیک به 1 میلیارد تومان به بیمه، بیش از 3 میلیارد تومان به اداره مالیات و 500 میلیون تومان به کارگران بدهی دارد. ابتدای سالجاری بانک‌ها اقدام به برآورد قیمت برای مزایده نموده و آنرا 80 میلیارد تومان برآورد کرده که تعیین تکلیف آن نیازمند برگزاری مزایده است، اما برای تعیین تکلیف نهایی احتمال می‌رود جرایم و حسابرسی‌ها بدهی‌های این شرکت را به بالای 80 میلیارد و بیشتر برساند.

نجفی اردبیلی صاحب کارخانه شیرایران دلایل تعطیلی کارخانه را کمبود سرمایه درگردش، تحریم‌ها، تورم و گرانی مواد اولیه و قوانین سخت مالیاتی و بانکی اعلام کرد و گفت: درحالیکه دفاتر مالی شرکت در سالهای پایانی نشان میداد این شرکت با ضرر مالی روبرو است مالیات‌ها تصاعدی افزوده می‌شد و بدلیل ناتوانی در پرداخت اقساط بانکی و بیمه‌ای تمامی حسابهای شرکت و شخص بنده مسدود گردید.

وی افزود: این اقدامات و شروع تحریم‌ها و تورم، کارخانه را به تعطیلی کشاند و درحال حاضر تنها سرمایه در گردش و جذب سرمایه گذار می‌تواند این کارخانه را نجات دهد.

نجفی اردبیلی  تصریح کرد: از چند سرمایه‌گذار برای مشارکت دعوت شد اما یکی از آنها که به توافق نهایی نیز رسیده بودیم بدلیل شیوع کرونا از سفر به کشور منصرف شده است.

صاحب کارخانه شیرایران در پایان از مسوولان درخواست کرد تسهیلاتی به سرمایه در گردش این واحد تزریق شود و در فرجه‌ای زمانی با ازسرگیری فعالیت دفاتر بدهی‌های آن بروز شود.

پورمختار رییس امور مالیاتی و دارایی شهرستان مهاباد در این خصوص اظهار کرد: این شرکت چندین سال است که هیچ گونه مالیاتی پرداخت نکرده و حتی مالیات خوداظهاری خود را پرداخت نکرده، با این حال در صورت هرگونه اعلام آمادگی این اداره آمادگی دارد دفاتر این شرکت را بررسی و مساعدت لازم برای فعال سازی را انجام دهد.

وی افزود: این کارخانه بیش از 3 میلیارد تومان مالیات معوقه دارد که باید آنرا تعیین تکلیف نماید.

رییس سازمان تأمین اجتماعی شهرستان مهاباد نیز اظهار کرد: شرکت لبنیاتی شیرایران یکی از کارفرمایان خوب شهرستان بشمارمی‌رفت اما با بحران مواجه شد و در همین راستا معوقات بیمه‌ای این شرکت به 820 میلیون تومان رسید که تقسط آن بدلیل عدم پرداختی به وضعیت قبلی بازگشته است.

نمایندگان بانک‌ها نیز بدهی این شرکت را 45 میلیارد تومان اعلام کردند و مطالبات کارگری نیز 500 میلیون تومان برآورد شد.

مسوولان با تبادل نظر و رایزنی تعویق کلیه عملیات حسابرسی و مطالبات را تا پایان خردادماه مصوب کردند و مقرر گردید در این مدت سرمایه گذار با مشارکت دادن سرمایه گذاری دیگر یا آورده شخصی این شرکت را از حالت راکد به فعال تبدیل نماید.

شهدی معاون امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه شرکت شیرایران دارای پیشرفته ترین تجهیزات در زمینه استرلیزه، بسته بندی و تولید است اظهار کرد: راه‌اندازی مجدد این کارخانه نیازمند چند میلیارد تومان است اما مشکل اصلی بدهی‌های بالای این شرکت به بانک‌ها است که فعال سازی ان را با مشکل روبرو کرده است.

وی افزود: درصورتی که این شرکت بتواند 20 میلیارد تومان سرمایه از طریق مشارکت یا آورده شخصی جذب نماید نزدیک به 20 میلیارد تومان از بدهی‌های آن بخشوده خواهد شد که فرصتی بسیار مناسب است.

ایرج شجاعی فرماندار مهاباد نیز اظهار کرد: این میزان بخشودگی فرصتی غیرقابل تکرار را فراهم آورده و صاحب شرکت می‌تواند هرچه سریعتر نسبت به جذب سرمایه‌گذار و یا آورده شخصی اقدام نماید.

وی با بیان اینکه برای فعال‌سازی این کارخانه سرمایه‌گذارفعلی باید جدی‌تر عمل کند افزود: درصورت پرداخت کامل بدهی از طریق جذب سرمایه‌گذار جدید زمینه برای دریافت وام جدید نیز فراهم می‌شود و این کارخانه می‌تواند درمدت بسیار کوتاهی به حداکثر ظرفیت بازگردد.

شجاعی تصریح کرد: فرصت 3 ماهه زمان مناسبی برای جذب سرمایه و تزریق آورده شخصی است و سرمایه‌گذار باید در این مدت تکلیف خود را مشخص نماید چراکه با جذب سرمایه‌گذار و آورده شخصی بدهی‌های 50 میلیارد این شرکت به نصف خواهد رسید.

فرماندار مهاباد در پایان اظهار کرد: با توجه به بررسی وضعیت موجود و عزم مسوولان استانی و شهرستان جهت فعال‌سازی این واحد ارزشمند، ازسرگیری و اشتغال مجدد بسیاری از جوانان به یک تصمیم جدی از سوی سرمایه‌گذار وابسته است و در صورت اعلام آمادگی صاحب کارخانه مسوولان شهرستانی و استانی سرمایه گذاران علاقمند را برای مشارکت در این کارخانه معرفی خواهند کرد.








ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد