تاريخ: ۱۳۹۸ چهارشنبه ۹ بهمن ساعت ۱۰:۵۰ بازدید: 2058      نظرات: 1      کد مطلب: 14170

کاروانسرای سیمون مهاباد همچنان در انتظار مرمت


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، تبدیل کاروانسرای سیمون به یک مکان گردشگری در 2 دوره شوراهای اسلامی شهر مهاباد همچنان به فراموشی سپرده شده است.

در روزگاری از تاریخ مهاباد و موکریان، کاروانسرای سیمون بمدت چندین دهه پذیرای تجار و کاروانیانی بود که از عراق، ترکیه، شام( سوریه) و... عازم شهرهای بزرگ ایران بودند و این مکان به عنوان استراحت‌گاه، تخلیه بار به تجار ارائه خدمات می‌کرد.  سیمون مالک کاروانسرای سیمون  یکی از بناهای تاریخی عهد صفوی در میدان آرد(سیدنظام) امروزی مهاباد بوده و برادر دیگر وی که به زراعت علاقه داشت، باغ سیسه را اداره می‌نمود که امروزه کاروانسرای سیمون به یکی از بناهای تاریخی و جاذبه فراموش شده گردشگری تبدیل و باغ سیسه نیز به یکی از قدیمی‌ترین محلات شهر مهاباد در آن بنا شده است.

در سالهای گذشته همچون بسیاری از آثار تاریخی شهرستان مهاباد این کاروانسرا نیز روند روبه فرسودگی و نابودی خود را بدون کمترین توجه و برنامه‌ای از سوی مسوولان ادامه داده تاجایی که امروزه به یکی از مکان‌های مخروبه تبدیل شده است.

درحال حاضر 3 دانگ از مالکیت کاروانسرای سیمون در اختیار شهرداری، 2 دانگ دیگر آن در مالکیت خانواده شافعی و 1 دانگ دیگر آن نیز در مالکیت نجاری قرار دارد که در آنجا مشغول بکار است.

اگرچه در دوره چهارم شورای اسلامی شهر مهاباد مصوبه تبدیل کاروانسرای سیمون به یک مکان گردشگری بدلیل رکود درآمد شهرداری بدست فراموشی سپرده شد ولی بار دیگر در دوره پنجم شورای شهر مهاباد بار دیگر مرمت و پاکسازی آن مصوب گردید، اما بدون کوچکترین تغییر و تحولی همچنان به فراموشی سپرده شد.

ابنیه این مکان تاریخی در چند سال گذشته بدون هیچ گونه مرمت و نگهداری فرسایش یافته و محوطه آن نیز با پارک خودرهای سواری، نیمه سنگین با وجود احتمال ضرر رساندن به ابنیه اختصاص یافته و در کنار آن پسماند بسیاری از مغازه‌ها و افراد در محوطه آن انباشته می‌شود.

در فرورودین سال‌جاری چند روز قبل از روز سیزده بدر انتشار خبر توقیف بیش از 250 کیلوگرم گوشت فاسد برخی قصابان متخلف که آن‌را در بین زباله‌ها پنهان کرده بودن علاوه بر ایجاد نگرانی و ترس در بین شهروندان موجی از انتقاد را در بین نخبگان و رسانه‌ها ایجاد کرد که مهمترین مرکز تجاری و خدماتی عصر صفوی، قاجار و معاصر این شهرستان که نمادی از هویت یک شهر است به پاتوقی برای پنهان کردن گوشت فاسد و برخی معاملات غیر قانونی تبدیل شود.

اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری برخلاف تصور عمده و البته صحیح مردم که وظیفه حفظ آثار، نگهداری و مرمت آثار تاریخی را برعهده دارد چندین سال است که به بحران تصویب اعتبارات و عدم تخصیص آن دچار شده به نحوی که از مصوب شدن بودجه 1 میلیارد و 700 میلیون تومانی اداره میراث فرهنگی شهرستان کمتر از 30 درصد این بودجه اختصاص یافته و عملا بخشی از رسالت این سازمان تعطیل شده است.

درحال حاضر این اداره با بحران کمبود اعتبار و نیروی انسانی روبروست و همین امر موجب شده که بیشتر آثار تاریخی که ثبت جهانی نیز شده‌اند در معرض نابودی قرار گیرند.

حسن سپهرفر معاون میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی در کارگروه میراث فرهنگی شهرستان مهاباد با اشاره به وضعیت کاروانسرای سیمون اظهار کرد: ابنیه‌های تاریخی و آثاری که در مالکیت ادارات و دستگاه‌های شهرستان است باید از طریق  ردیف بودجه‌ ادارات، بودجه مرمت و نگهداری آنها تأمین گردد.

وی افزود: درحال حاضر مرمت ابنیه تاریخی مسجد سوور( جامع) نیز طبق دستورالعمل باید توسط اداره اوقاف صورت بگیرد.
عکس‌ها آرشیوی است. 







ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

حمیرا ۱۳۹۸/۱۱/۱۲
این کاروانسرا فقط اسمش مانده وگرنه هیچ اثری ازبنای آن متاسفانه باقی نمانده

نظر خود را براي ما ارسال كنيد