تاريخ: ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۵ دي ساعت ۱۸:۶ بازدید: 1319      نظرات: 0      کد مطلب: 14134

نشست شورای هماهنگی مدیران کل آذربایجان غربی با فعالین اقتصادی در مهاباد


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، به دنبال دستور استاندار آذربایجان غربی مبنی بر تسهیل در امور سرمایه گذاری شهرستان‌ها، با حضور مدیران کل آذربایجان غربی، جلسه شورای هماهنگی مدیران استانی با فعالین اقتصادی شهرستان مهاباد برگزار شد.

داوود غفارپور مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان آذربایجان غربی در این نشست اظهار کرد: بنا به دستور استاندار آذربایجان غربی شورای هماهنگی مدیران کل در شورای اداری شهرستان جهت تسهیل امور و رفع مشکلات حضور خواهند یافت.

وی افزود: سعی شده در موضوع مالیات که بخش بزرگی از مشکلات تولیدکنندگان به آن مربوط است اصلاحاتی صورت بگیرد و از زمانیکه حسن کوماسی تصدی سازمان مالیاتی استان آذربایجان غربی را برعهده گرفته علاوه بر افزایش رضایتمندی مودیان،  وصول مالیات از مودیان 40 درصد افرایش یافته است.

محمد جهین رییس اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان مهاباد نیز در این جلسه از تولید 40 درصد باریت کشور در این شهرستان خبر داد و گفت: شهرستان مهاباد به عنوان نگین معدنی استان از 42 ماده معدنی شناخته شده در آذربایجان غربی 13 نوع را دارا است.

وی افزود: وجود گمرک، پتروشیمی، راه آهن و پتانسیل‌های صنعتی، کشاورزی زمینه را برای توسعه شهرستان و منطقه فراهم کرده است.

جهین در ادامه از وجود 122 واحد صنعتی دارای پروانه بهره‌برداری در این شهرستان خبر داد و گفت: از این میزان 72 واحد فعال و 50 واحد آن غیر فعال هستند، همچنین 114 طرح در این شهرستان بصورت همزمان درحال اجرا است که برای 51 مورد آن جواز تأسیس صادر شده است.

رییس اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان مهاباد عمده ترین مشکلات سرمایه گذاران و تولید کنندگان شهرستان مهاباد را رد دفاتر مالیاتی آنها از سوی سازمان امور مالیاتی اعلام کرد و گفت: با توجه به وضعیت موجود تأسیس دفتر مشاوره مالیاتی در اداره مالیات شهرستان مهاباد برای ارائه مشاوره و حل مشکلات تولیدکنندگان و سرمایه گذاران پیشنهاد می شود.

محمد جهین اعطای تسهیلات کم بهره و حمایت از تولیدکنندگان و سرمایه گذاران را یکی دیگر از مطالبات سرمایه گذاران و کارآفرینان شهرستان اعلام کرد.

آرش صالحیه رییس سازمان تأمین اجتماعی شهرستان مهاباد نیز با بیان اینکه 106 هزار و 600 نفر از جمعیت شهرستان مهاباد تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دارند اظهار کرد: درحال حاضر 45 درصد جمعیت شهرستان مهاباد تحت پوشش این بیمه قرار دارند.

وی افزود: درحال حاضر 3 هزار و 893 کارگاه فعال مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد 37 کارگاه با ظرفیت بالای 50 نفر اشتغال فعالیت می کنند.

صالحیه تعداد بیمه شدگان اصلی شهرستان مهاباد را 31 هزار 651 نفر اعلام کرد و گفت: بالغ بر 5 هزار و 700 نفر بصورت مستمری بگیر تحت پوشش این بیمه قرار دارند و این شهرستان مقام اول استان را در زمینه افراد تحت پوشش دارا است.

در ادامه محمد فاروق گرمیانی رییس خانه صنعت استان آذربایجان غربی خواستار برخورداری عادلانه از تسهیلات، امکانات و مجوزها برای سرمایه گذاران آذربایجان غربی و شهرستان شد و گفت: علی‌رغم پتانسیل بالای استان و شهرستان مهاباد در حوزه‌های مختلف از آن استفاده نشده و ارائه تسهیلات به سرمایه گذاران مرکز کشور با شهرستان‌ها قابل مقایسه نیست.

وی با بیان اینکه آمار اعلام شده در زمینه فعال بودن واحدهای صنعتی در شهرستان غیر واقعی است افزود: در صورت واقعی بودن این آمار باید شاهد افزایش قابل توجه توسعه شهرستان باشیم اما این امر اتفاق نیافتاده است.

گرمیانی تصریح کرد: تا قبل تغییرات در مدیریت سازمان امور مالیاتی استان شاهد فشار حداکثری بر تولید کنندگان بودیم که در بسیاری از موارد تعطیلی و ورشکستگی واحدهای تولیدی را بدنبال داشته است.

ایرج شجاعی فرماندار مهاباد نیز در ادامه اظهار کرد: فعالیت های اقتصادی شهرستان مهاباد روند منظم و خوبی را طی کرده اما انتظار می‌رود برای توسعه بهتر و بیشتر تسریع و تسهیل امور در دستور کار مدیران استانی و شهرستانی قرار گیرد.

وی افزود: شهرستان مهاباد علاوه بر شاخص‌های فرهنگی، گردشگری، اقتصادی و ارتباطی پتانسیل‌های خوبی در زمینه صنعت و تولید دارد که نیازمند توسعه بیشتر است.

شجاعی با بیان اینکه سرمایه گذاران زیادی در این شهرستان خواهان انجام فعالیت اقتصادی هستند تصریح کرد: به منظور تسهیل احداث شعبه بورس منطقه ای در شهرستان در مجتمع هلال احمر 2 واحد مکانیابی شده که راه اندازی آن به تسهیل امور از سوی مسوولان استانی وابسته است.

رضا سواری کارآفرین و تولیدکننده نمونه کشوری که به عنوان نماینده تولیدکنندگان استان آذربایجان غربی در این جلسه حضور داشت:  خواستار افزایش اختیارات بیشتر به فرمانداری و ادارات شهرستان مهاباد شد و گفت: انتظار این است عنوان فرمانداری ویژه و یا معاونت مدیرکل در ادارات شهرستان تنها بصورت اسم نباشد و اختیارات قانونی آنها به منظور تسهیل در امور تعریف شده باشد.

وی افزود: تأخیر در پاسخگویی به استعلامات و عدم توانایی در اتخاذ تصمیمات از جمله مشکلاتی است که تولیدکنندگان و سرمایه گذاران شهرستان با آن دست به گریبان هستند.

حسینی دیگر کارآفرین نمونه کشوری نیز به مشکلات گازرسانی به واحدهای صنعتی بزرگ اشاره کرد و خواهان تجهیز واحدهای صنعتی بزرگ شهرستان به گاز طبیعی و فروش سوخت مایع در بازار بورس شد.

در ادامه فعالین اقتصادی و سرمایه گذاران به بیان مشکلات و موانع پیش روی تولید پرداختند.





ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد