تاريخ: ۱۳۹۸ يکشنبه ۲۲ دي ساعت ۲۱:۲۱ بازدید: 1299      نظرات: 0      کد مطلب: 14124

بررسی پتانسل‌ها و چالش‌های توسعه روستایی در مهاباد


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، نشست مشورتی بررسی پتانسل‌ها و چالش های توسعه روستایی مناطق محروم شهرستان مهاباد با حضور مسوولان کشوری و استانی برگزار شد.
الیاسی کارشناس امور زیربنایی و برنامه ریزی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در این جلسه اظهار کرد: یکی از برنامه‌های توسعه روستایی مناطق محروم بررسی نقاط قوت و ضعف برنامه‌ها و طرح‌هایی اجرا شده در این مناطق است تا از آنها برای اصلاح طرح‌های آینده استفاده شود.
وی افزود: استفاده از پتانسیل‌ها و ظرفیت ها در کنار افزایش مشارکت مردمی در اجرای برنامه‌های توسعه پایدار از اولویت‌های برنامه ریزی در کشور است.
بختیار آسیابان نماینده دهیاران بخش خلیفان در این نشست با بیان اینکه بخش خلیفان با کمبود در بخش زیرساخت‌های ارتباطی تلفنی، اینترنتی، جاده‌ای، آموزشی، ورزشی و آب روبروست اظهار کرد: یکی از مشکلات عمده در این زمینه عدم برخورداری ساکنان روستاها در این بخش از خدمات زیرساختی است به نحوی که برای برخورداری از هرگونه خدمات باید به شهر مراجعه نمایند.
وی افزود: کمبود فضاهای آموزشی و زیرساخت‌های آموزشی در این مناطق موجب بازماندگی از تحصیل دانش آموزان می شود.
 
کریمی نماینده دهیاران بخش مرکزی نیز با بیان اینکه ساکنان روستاهای بخش مرکزی از ظرفیت های صنایع عمده شهرستان همچون پتروشیمی صنایع پایین دستی و... بی بهره هستند، اظهار کرد: پایین بودن سطح اشتغال روستائیان بخش مرکزی از مشکلات عمده توسعه روستایی در این بخش است.
خشایار صنعتی معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری شهرستان مهاباد نیز در حاشیه این نشست در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: شهرستان مهاباد در بخش کشاورزی و گردشگری طرفیت مناسبی برای توسعه دارد که باید برنامه‌های جامع و مناسبی برای این امر تدوین شود.
وی با بیان اینکه ظرفیت‌های این شهرستان با برخی شهرهای همجوار قابل مقایسه نیست اظهار کرد: انتظار مسوولان شهرستان مهاباد این است که بر مبنای مساحت و جمعیت، بدون توجه به ظرفیت و ویژگی‌های منحصر بفرد با این شهرستان تعامل نشود، بلکه بر اساس توانمندی‌ها و ظرفیت بالای روستاهای این شهرستان برنامه ریزی‌های کلان و منطقه ای تدوین شود.
صنعتی تصریح کرد: علاوه بر ذخایر آب و خاک، انسانی و اجتماعی در این شهرستان، ظرفیت‌های بالای ارتباطی و تجاری و تولیدی مهاباد با شمال و جنوب استان، بین المللی با کشور همسایه و همچنین شهرهای مرزی با تکیه بر تولیدات پتروشیمی و صنایع پایین دستی از مواردی است که باید در برنامه‌ریزی‌ها لحاظ شود.
علی بیژن فر بخشدار خلیفان نیز در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد:پتانسل‌های گردشگری، تولیدات دامی و فراورده‌های لبنی ازجمله ظرفیت‌های این منطقه است که تاکنون به خوبی مورد توجه قرار نگرفته و سعی بر این است تا نواقص و مشکلات طرح‌های اجرا شده به مقامات کشوری جهت بازبینی و اصلاح برنامه های جدید ارجاع داده شود.
 
گزارش: سیاوش احمدی 




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد