تاريخ: ۱۳۹۸ پنج شنبه ۲۱ آذر ساعت ۲۱:۵۸ بازدید: 1611      نظرات: 0      کد مطلب: 14016

جمع‌آوری 81 متکدی در مهاباد


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، معاون خدمات شهری شهرداری مهاباد از جمع‌آوری 81 متکدی در سطح شهر خبر داد.
حسن گیته در جلسه ساماندهی متکدیان و کودکان خیابانی اظهار کرد: از ابتدای سال‌جاری تاکنون 81 متکدی که 41 نفر آن مرد و 40 نفر دیگر زن بودند از سطح شهر جمع‌آوری شدند.
وی افزود: از این تعداد 24 نفر تحت پوشش اداره بهزیستی و 13 نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند.
گیته با بیان اینکه سپرده بانکی برخی از این افراد در بانک‌ها بیش از 5 میلیون بوده تصریح کرد: برخی متکدیان روزانه مبالغ را به کارت‌های بانکی خود انتقال می‌دهند و پیگیری‌ها نشان می‌دهد تنها تعداد بسیار محدودی از توانایی مالی برخوردار نیستند.
وی اضافه کرد: پرونده متکدیان در شهر ابعاد بسیار گسترده‌ای دارد و سر منشاء برخی آسیب‌های اجتماعی تکدی گری است، به نحوی که در برخی موارد  ازمتکدیانی دستگیر شده‌ مواد مخدر، اموال مسروقه و... کشف شده است.
معاون خدمات شهری شهرداری مهاباد در ادامه اظهار کرد: برای جلوگیری از تکدی گری و ساماندهی آنها نیازمند همراهی شهروندان و روحانیون در نماز جمعه هستیم تا با جایگزینی کمک به سازمان‌های خیریه بجای کمک به متکدیان شاهد پاکسازی شهر ازمتکدیان و ساماندهی نیازمندان واقعی باشیم.
حسن گیته در ادامه از روحانیون شهرستان خواست در خطبه‌های نماز جمعه مردم را به کمک به سازمان‌های خیریه تشویق و از کمک مستقیم به متکدیان جلوگیری نمایند.
وی در خصوص کودکان کار در خیابان‌ها و چهارراه‌های این شهر اظهار کرد: کودکان کار نیازمند تشکیل پرونده هستند و تمامی ادارات و شهروندان باید برای جلوگیری از شایع شدن این آسیب اجتماعی همکاری نمایند.
گیته افزود: مظلوم نمایی و یا برخی باورهای غلط خانواده‌ها موجب شده این کودکان در معرض آسیب قرار بگیرند.
 
خشایار صنعتی معاون توسعه و برنامه ریزی شهرستان مهاباد نیز در این جلسه اظهار کرد: با اقدامات صورت گرفته از ابتدای سال‌جاری شاهد کاهش چشمگیر متکدیان درسطح شهر هستیم.
وی با بیان اینکه کودکان کار هیچ آینده درخشانی نخواهند داشت افزود: بسیاری از کودکانی که در چهارراه‌های این شهر دستفروشی می‌کنند دارای خانواده هستند و از نظر قانونی کودک کار محسوب نمی‌شود ولی این افراد در معرض آسیب‌های بسیار جدی اجتماعی هستند.
صنعتی تصریح کرد: در شهرهای کوچک بدلیل فراگیر نبودن موضوع، مطالعات جامع و کاملی در خصوص کودکان کار صورت نگرفته و این امر نیازمند ورود سازمان‌های مردم نهاد متخصص در این حوزه است.
معاون توسعه و برنامه ریزی شهرستان مهاباد  در پایان اضافه کرد: کار کردن کودکان در خیابان و چهارراه‌ها کارکرد مناسبی ندارد و این افراد به مرور زمان با  خوی گرفتن به معامله گری و درآمد، برای افزایش و کسب و درآمد بیشتر به برخی مشاغل کاذب و خطرناک دیگر روی می‌آورند و ناخواسته در دام انواع آسیب‌های اجتماعی ازجمله مواد مخدر قرار می‌گیرند.
سلیمان کارسولی کارشناس ارشد مشاوره و عضو سازمان مردم نهاد جمعیت نورافزا نیز اظهار کرد: دادن وجه نقد به کودکان و یا خرید از آنها کمک کردن نیست و بیشتر گمراه کردن آنها است.
وی افزود: برخی متکدیان نیز از کارکردن خودداری می‌کنند و در کل فرهنگ کار کردن در بین برخی افراد متکدی وضعیت خوبی ندارد و آنها نیز راه راحت‌تر را ترجیح می‌دهند.
کارسولی تصریح کرد: به منظور بازدارنگی برخی خانواده‌ها از کار کردن فرزندانشان در خیابان باید از سوی ادارات رسمی و حتی انتظامی سرپرستان احضار شوند و از خطرات ناشی از آن آگاه شوند.
وی اضافه کرد: آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی شهرستان از دانش آموزان بی بضاعت حمایت می‌کنند و در کنار آن کم نیستند سازمان‌های مردم نهاد و خیریه‌ای که وارد عمل شده‌اند و لزومی ندارد برخی کودکان برای کسب درآمد مشغول به کارهایی از این دست باشند.
کارسولی در پایان اظهار کرد: اگر خانواده‌ها خواهان یادگیری حرفه و شغل برای فرزندانشان هستند می‌توانند آنها را در کلاس‌های فنی حرفه‌ای و یا بسیاری از مشاغل دیگر جهت داشتن آینده‌ای روشن ثبت نام نمایند.
 
گزارش: سیاوش احمدی 



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد