تاريخ: ۱۳۹۵ شنبه ۱۳ آذر ساعت ۱۶:۵۴ | بازدید: 2668 نظرات: 0 کد مطلب: 2331 |
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، دومین همایش آسیب شناسی ادبیات کودکان و نوجوانان با گسترهی غرب کشور ایران (استانهای آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و ایلام) برگزار شد. این همایش روزهای یازدهم و دوازدهم آذرماه با مسئولیت "آموزشگاه زبان کردی ادب" در شهرستان بوکان و همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره آموزش و پرورش در سالن سیمرغ اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بوکان با هدف بررسی آسیبها و فرصتهای ادبیات کودکان و نوجوانان در مفهوم کلی آن و خصوصا بررسی آثار مربوط به این حوزه از ادبیات در میان متون کردی برگزار شد.
دومین همایش منطقهای آسیب شناسی ادبیات کودکان و نوجوانان غرب کشور که با حضور شاعران و نویسندگان استانهای غرب ایران برگزار شد شامل برنامه های متنوع فرهنگی، ادبی و هنری برای کودکان و نوجوانان و همچنین بخشهای علمی و تخصصی برای نویسندگان و شاعران حوزه ادبیات کودک بود.
در بخش ارائه مقالات نویسندگانی که مقالاتشان برای ارائه پذیزفته شده بود عبارت بودند از :
دکتر عثمان آچاک استاد دانشگاه و نویسنده با ارئه مقاله( بررسی مولفه های تصویر گری در کتابهای کودکان)
دکترعبدالرحیم افخم زاده دانشگاه با ارائه مقاله(خەسار ناسی شێوازی به کار هێنانی ئەده بیاتی ئایینی بۆ مناڵان و میر مناڵان)
یعقوب خضری نویسنده و دانش اموخته روانشناسی ارائه با مقالهی تئوریک (تیوری زەین و مودێلێکی نوێ بۆ داڕشتنەوەی رەوانناسانەی چیرۆکی مندالانە)
دیانا مرادی با ارائه مقاله(گفتاری فشرده در مورد بازیابی عناصر طبیعی در ادبیات کودک با تاکید بر شعر باران رودوس)
عمر محمدی با ارائه مقاله(لێکدانەوە و خەسارناسی ئەدەبیاتی منداڵان)
زانا قزوینه با ارسال مقاله(گفتاری فشرده در زمینه ی شعر کوردی برای کودکان)
محمد صدیق کریمی با ارسال مقاله(ئهده بیات و خۆشهویستی دیارده سرووشتیهکان)
فریدون میر احمدی با ارسال مقاله(چاوخشاندنێک بە سەر ئەدەبیاتی منداڵان دا)
در ادامه "میزگرد و نشست تخصصی بررسی آسیب ها و فرصتهای ادبیات کودکان و نوجوانان" با حضور نویسندگان و متخصصن این حوزه برگزار شد.
در این حوزه یونس رضایی شاعر و نویسنده و صاحب تالیفات متفاوت در حوزه ادبیات کودکان و نوجوانان با موضوع ( تفاوت ادبیات کودک و ادبیات بزرگسال با توجه به مفهوم کودکی و ویژگیهای شعر کودکان و نوجوانان ) مبحث مفصلی رامطرح کردند.
سید قادر هدایتی رمان نویس و دارای تالیفات در مورد ادبیات کودک و نوجوانان با ارائه مبحثی تحت عنوان (روایت در مفهوم کلی و روایت شناسی ادبیات کودکان و نوجوانان و ویژگیهای روایت کودکانه) ویژگیهای این حوزه را بررسی نمودند.
عزیز محمود پور نویسنده داستان کوتاه و مترجم ادبیات کودک و نوجوان با ارائه مبحثی تحت عنوان ( اهمیت ترجمه برای کودکان و نوحوانان و جایگاه متون ترجمه شده در رشد آگاهی و هنری کودکان و نوجوانان) مبحث ترجمه را مورد تحلیل و واکاوی قرار دادند.
کاوه شیخی نقاش و تصویر گر کتاب کودک نیز با ارائه مبحثی تحت عنوان "اهمیت تصویر گری در کتابهای کودک و نوجوان و جایگاه این مبحث در میان آثار منتشر شده برای کودکان" مطلب هنری مهمی را ارائه نمودند.
محمود محمدیان شاعر و مترجم ارائه دهنده و مجری میزگرد نیز، با ارائه سوالات مرتبط در حوزههای ذکر شده مدیریت میزگرد را برعهده داشتند.
در بخش "سخنرانیها" نیز شخصیهای متفاوتی در همایش حضور یافتند.
دکتر جمال خسروی "فرماندار بوکان" با ارائه سخنرانی خود با موضوع " چالش پیش روی ادبیات کودکان و نوجوانان در عصر مدرن"سخنرانی خود را ارائه نمودند.
لیلا صالحی شاعر، مورخ ،و نویسنده آثار کودکان و نوجوانان به عنوان "دبیر علمی همایش: با ارائه سخنرانی خود تحت عنوان "فقدان حضور لایههای سیاه درون آدمی در ادبیات کودک و نوجوان" با مقایسه رویکردهای مفهومی در ادبیات کودک و نوجوان و ادبیات بزرگسال و خصوصا آثار کلاسیک ادبیات داستانی جهان در هر دو حوزه مبحث خود را ارائه نمودند.
لازم به ذکر است لیلا صالحی از روند بررسی مقالات و تعداد مقالات رسیده به دبیرخانه، نحوهی بررسی مقالات و به طور کلی روند علمی همایش نیز گزارشی ارائه نمودند. وی همچنین به ایده خود در ارائه تندیس احمد خانی به عنوان هدیه ویژه همایش به شاعران و نویسندگان شرکت کننده در این همایش نیز تاکید نمود که دلیل ارائه این ایده به اهمیت جایگاه احمد خانی در ادبیات کردی و همچنین جایگاهی است که احمد خانی در دوران صفویه در کتاب "نووبههارا بچووکان" به آموزش کودکان داده است. شایان ذکر است در همایش تندیس هنری احمد خانی به شرکت کنندکان ارائه شد.
مصطفی ایلخانی زاده شاعر و نویسنده آثار کودک و نوجوان به عنوان "دبیر اجرایی" همایش نیز در سخنرانی خود از همکاری کنندگان همایش در حوزه های مختلف شهرستانی و کشوری از جمله فرمانداری، آموزش و پرورش، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد تشکر نمود و روند اجرای همایش و هماهنگیهای اجرایی آن را مورد بررسی قرار دادند.
محمد سعد نجاری-(آسو)شاعر و نویسنده بوکانی نیزدر سخنرانی خود با موضوع "جایگاه معلمان در فرهنگ و اشاعه آن" و همچنین قرائت شعری در همایش حضور پیدا کردند.
قاسم مویدزاده(ههڵۆ) در پایان مراسم شعر خوانی نمودند.
بخش هنری:
در بخش هنری همایش نیز گروههای متفاوت کودکان و نوجوانان"عضو موسسه تفکر خلاق کودک بوکان" به اجرای برنامه پرداختند.
این گروهها با اجرای قطعههای موسیقی و شعر خوانی در این همایش نقش ایفا نمودند. هنرمندان کودک و نوجوان شرکت کننده عبارت بودند از :
متین حسینی/آروین دباغی/آریا عجمی/هلیا کامیاب نسب/آلا رضایی/پیشوا رضایی/کوین خسروی/کانیاکشاورزی/آراد سلطانی/گزیزه حسینی/ویان گلمحمدی/آلا نساری/کیلان خسروی/ویانا قزلجی
|