تاريخ: ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۵ آبان ساعت ۱۹:۵ | بازدید: 1806 نظرات: 3 کد مطلب: 2259 |
اسماعیل حسین نژاد/ صلاح عزیزیان
شهرستان بوکان یکی از شهرهای میانه اندام در نظام سلسله مراتب شهری محسوب می شود که از سویی با افزایش جمعیت ناشی از مهاجر پذیری و از سویی با نبود زیر ساختهای شهری شامل سیستم حمل و نقل و راههای ارتباطی، نبود واحدهای صنعتی کلان، مشکلات عمرانی و... روبه روست. بنا به پژوهش های صورت گرفته از سوی اساتید دانشگاه، روند توسعه نامتوازن و عدم تقارن با استانداردها در این شهرستان شاید از یک دهه قبل شروع گردیده و در حال حاضر این شهر با انبوهی از مشکلات زیر ساختی و عمرانی و... روبه روست.
رقابتهای سیاسی و جناحی در شهر نیز بر افزوده شدن مشکلات تاثیر گذاشته و در حال حاضر با نزدیک شدن انتخابات شورای اسلامی شهر و در ادامه آن انتخاب شهردار و مدیریت شهری حواشی دیگری را برای شهر بوکان به وجود آورده که به نوعی به موج سواری برای جناح ها و مسئولان تبدیل شده است. از سویی نماینده مردم بوکان در مصاحبه های مختلف با سایت های خبری مشکلات عمرانی را ناشی از کم کاری های شوراهای اسلامی شهر می دانند و به نوعی عملکرد ضعیف شوراهای اسلامی شهر بوکان به دستاویزی برای مقصر دانستن بروز مشکلات شهر بوکان تبدیل شده است از سویی دیگر شورای اسلامی شهر نیز عدم تایید صلاحیت شهردارهای پیشنهادی و عدم تامین بودجه از سوی نماینده برای اجرای طرحهای کلان را به گردن نماینده انداخته و از سویی با همنوایی و همصدایی با برخی مخالفان و منتقدان سیاستهای نماینده بوکان سعی در پنهان نمودن عملکرد ضعیف خود و مقصر جلوه دادن طرف مقابل می باشند. در کل می توان گفت در بوکان موج سواری بر روی مشکلات شهر بوکان توسط مسئولان شهر تنها به ضرر مردم عادی و روند توسعه شهر بوده و حواشی های ایجاد شده نگاهها را از مشکلات اصلی و سعی در برطرف نمودن مشکلات منحرف کرده است.
از پست های مهم هر شهر مدیرشهر یا همان شهردار است که در سیستم های مختلف و سطح اختیارات متفاوت مشاهده میشود. در ایران طبق قانون شوراها حق انتخاب شهردار را بر عهده دارند. اما در بوکان، و بخصوص این دوره از شورا انتخاب شهردار به معضلی برای شوراها و اجرایی نمودن برخی برنامه ها تبدیل شده است.
در جدیدترین سری از چالشهای این دوره هم شورا بشدت تحت تاثیر تصمیماتی از بیرون( تاثیر و نفوذ جناح های سیاسی در بیرون از شورای اسلامی شهر) قرار گرفت و در نهایت در بدترین زمان ممکن شخصی را انتخاب نمودند که عملا فصل عمرانی شهرداری پایان یافته و شهرداری را از درآمدی که می توانست از ساخت و ساز و... بدست بیارد به دلیل پایان یافتن فصل عمرانی و رکود کلی در تمامی شهرها محروم نموده است از سویی دیگر برخی منتقدان شهردار فعلی ساخت ترمینال در شمالی ترین نقطه شهر و تعطیلی آن با وجود صرف هزینه کلان یکی از نقاط ضعف کارنامه وی دانسته اند. ترمینالی که بر مبنای هیچکدام از معیارهای مکان گزینی شهرسازی و برنامه ریزی شهری انجام نگرفته و در نهایت متروک شده است و گهگاهی شایعه واگذاری این مکان به واحدهای تولیدی نیز شنیده میشود!
انتخاب شهردار برای شهر بوکان در حالی صورت می گیرد که عملا چند ماهی از پایان آن نمانده و با پایان یافتن فصل عمرانی برای شهرداری می توان گفت: انتخاب شهردار درحالی صورت می گیرد که ناتوان برای اجرای یک پروژه عمرانی است و تنها باید ادامه دهنده روندی باشد که صورت گرفته و در نهایت بتواند آن را ادامه دهد. در چنین شرایطی شاید قوی ترین شهرداری ها از نظر مالی و متخصص ترین افراد در مسند شهردار نتواند بخش کوچکی از مشکلات این شهر را برطرف نماید.
نکته بارز سرپرست های متعدد معرفی شده برای شهرداری بوکان چرخه بسته برای تکیه بر مسند شهرداری بوکان می باشد که در چند سال گذشته مانع از ورود شخص جدیدی با ایده و فکری جدید می باشد. این مهم درحالیست که جدیدترین و جدی ترین اقدام این سازمان برخورد با دستفروشان و قشر ضعیف جامعه می باشد که نمی توان آنرا نوعی برنامه ریزی جامع و مشخص و علمی برای برطرف نمودن مشکلات دانست زیرا این نوع راه حل در بیست سال گذشته پابرجا بوده و در طول این بیست سال این مشکل حد نشده است زیرا برنامه ای برای ایجاد بازارهای روز و ساماندهی دستفروشان وجود نداشته و ندارد و رفتارهای مبتنی بر سنت گذشته پابرجا بوده است.
با توجه به تمامی مسائل و ادامه همان روند سنتی و بدون برنامه در اینده ای نزدیک شاهد تبدیل مشکلات به معضلات خواهیم بود.
"تجربه خوب است اما بشرطی که برای ان بهای گزاف نپردازیم"
|