به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، در چند سال گذشته چندین طرح و برنامه از جمله منشور حقوق شهروندی، مناسب سازی اماکن و فضاهای عمومی در دستور کار ادارت، نهادها و ارگانهای دولتی قرار گرفته اما ادارات مهاباد در انجام آن کوتاهی میکنند و یا بصورت معیوب آنرا اجرا میکنند.
رییس اداره بهزیستی شهرستان مهاباد معتقد است مناسب سازی محیط شهری و فضاها و اماکن عمومی نیاز تمامی افراد جامعه می باشد و مناسب سازی اماکن و معابر عمومی فقط نیاز معلولین نیست.
مهران یوسفی در حاشیه جلسه مناسب سازی شهرستان مهاباد در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: دستورالعمل مناسب سازی محیط ادارات، فضاها و مکانهای عمومی تنها نیاز معلولین نیست بلکه سالمندان، کم توانان و سایر افراد باید بصورت یکسان و به سهولت از فضاهای شهری استفاده نمایند و برای امورات روزمره خود در ادارات دچار مشکل نشوند.
وی افزود: اصلاح معابر و مناسب سازیهای صورت گرفته در مهاباد اگرچه قابل تقدیر است اما بیشتر آنها بصورت معیوب اجرا میشود، لذا به منظور جلوگیری از اتلاف هزینه تمامی عملیات مناسب سازی باید با نظارت کارشناسان این اداره صورت گیرد.
یوسفی تصریح کرد: در چند سال گذشته بارها مناسب سازی معابر، اماکن عمومی و ادارات به مدیران ابلاغ و ارجاع داده شده و کارگروهی نیز در این زمینه تشکیل شده اما تنها چند اداره برای اجرای آن همکاری لازم را داشته اند.
رییس اداره بهزیستی اضافه کرد: اداره ثبت و احوال شهرستان مهاباد یکی از اداراتی است که تمامی ضوابط مناسب سازی را رعایت کرده و به گفته معاونین فرمانداری مهاباد بودجهای 30 میلیونی جدا از سهمیه اعتبارات شهرستان بدلیل ابتکار عمل به این اداره تخصیص داده شده است.
مهران یوسفی در پایان اظهار کرد: بازرسیها از ادارات و اماکن عمومی شهر همچنان ادامه دارد و جلسه آیده این کارگروه به ارائه گزارشات ادارات و ارگانها در راستای رفع نواقصات اختصاص خواهد یافت.
معاون توسعه و برنامه ریزی فرماندار مهاباد نیز در این جلسه اظهار کرد: مناسب سازی فضای ادارات باید بصورت بسیار جدی در دستور کار مدیران قرار گیرد و عدم اقدام روسای ادارت در این زمینه به مدیران کل ارجاع داده میشود.
خشایار صنعتی اظهار کرد: جلسه آینده این کارگروه به ارائه گزارشات ادارات بصورت مکتوب اختصاص خواهد یافت.
رحمان سپهری استاد دانشگاه و یکی از افراد صاحب نظر در این جلسه به بررسی مشکلات و معضلات سالمندان در شهر پرداخت و گفت: مشکلات سالمندان در جامعه تنها به فضای فیزیکی ختم نمیشود بلکه این پدیده بیش از آنکه فیزیکی باشد اجتماعی است.
وی افزود: در پیادهروها هیچگونه نیمکت و یا صندلی برای استراحت سالمندان وجود ندارد. شهر عاری از هرگونه فضای استاندارد برای سالمندان است و حتی در سیستم حمل و نقل عمومی نیز بدان توجه نمیشود.
سپهری تصریح کرد: همزمان با برخی اصلاحات شناساندن سالمندان با تمام ویژگیهای رفتاری، فکری و حرکتی به جامعه از مهمترین اقدامات در این زمینه است.