تاريخ: ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۴ آبان ساعت ۱۰:۵۳ بازدید: 1815      نظرات: 0      کد مطلب: 2246

استفاده بیش از حد داروهای مسکّن، بر خلاف تصور عموم عامل بروز بیماری در بدن


به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی هاژه به نقل از ایرنا، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: مصرف بیش از حد داروهای مسکّن، برخلاف تصور عموم عامل بروز انواع بیماری ها در بدن می شود.
 حسن ملکی نژاد  افزود: داروهایی مانند ایبوپروفن و دیکلوفناک و کدئین و سایر مسکّن ها باعث ایجاد مشکلات گوارشی، قلبی عروقی و کلیوی می شود.
وی اظهار کرد: مصرف بیش از حد استامینوفن باعث ایجاد عارضه کبدی و مصرف مستمر آنتی بیوتیک‌ها نیز باعث ایجاد مقاومت میکروبی می‌شود.
وی اضافه کرد: در صورتی که با فرد مسموم غیرهوشیار برخورد کردید به سرعت با اورژانس(115) تماس گرفته و به دنبال بسته های دارویی مصرفی باشید .
وی ادامه داد: همچنین برای اطلاع از نحوه انجام اقدامات اولیه باید هر چه سریعتر با شماره تلفن مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم 1490 تماس گرفته شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: مسمومیت داروئی شایع‌ترین نوع مسمومیت در ایران بوده و این نوع مسمومیت به دلایل مصرف بیش از حد تجویزی و خودسرانه دارو و یا مصرفی تصادفی و یا تعمدی یک یا چند دارو ایجاد می شود.
ملکی‌نژاد ادامه داد: داروها باید مطابق توصیه پزشک یا داروساز مصرف شود چرا که با مصرف چند برابر مقادیر درمانی داروها به طور خودسرانه نه تنها اثر درمانی دارو بیشتر نمی‌شود بلکه عوارض جانبی و مسمومیت ناشی از دارو هم به بیمار تحمیل می‌شود.
وی با بیان اینکه کودکان خطرناک ترین رده سنی مسمومیت دارویی هستند، اضافه کرد: خطرناک ترین رده سنی در مسمومیت های کودکان زیر پنج سال هستند و مسمومیت در این سنین عوارض برگشت ناپذیری روی سلامت و رشد کودک ایجاد می کند که این عوارض تا بزرگسالی نیز ادامه دارد.
به گزارش ایرنا، مسمومیت دارویی یکی از متداول‌ترین انواع مسمومیت‌هاست، استفاده بیش از حد مجاز هر دارو یا ماده‌ای می‌تواند باعث این نوع از مسمومیت شود.
البته گاهی حتی استفاده از داروهایی که به قصد درمان فرد تجویز شده‌اند، در همان دوز مجاز مصرفی ممکن است به دلایلی مانند وجود مشکلات زمینه‌ای در فرد و یا تداخل دارویی با یک داروی مصرفی دیگر، منجر به بروز مشکلات در بدن فرد و مسمومیت دارویی شوند.
سن بیمار، نوع بیماری و همچنین مکانیزم دفع دارو از بدن از نکاتی است که باید در تجویز و مصرف داروها حتما مورد توجه قرار بگیرند.
دانستن این نکته هم جالب است که مصرف مداوم داروهای به ظاهر بی‌خطری مانند استامینوفن که برخی آن را مانند نقل و نبات می‌خورند، باعث می‌شود به مرور زمان مقدار این ماده در بدن به بیش از حد مجاز برسد و فرد را با علائم مسمومیت دارویی مواجه کند.



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد