تاريخ: ۱۳۹۵ پنج شنبه ۱۳ آبان ساعت ۲۲:۵۸ بازدید: 3183      نظرات: 4      کد مطلب: 2209

توسعە روستای گوک تپه، در گرو شهر شدن

شورای نویسندگان هاژه


هاژه_ شاید نام روستا برایش کوچک باشد و شهر بودنش نیز در گرو پیچ و خم بوروکراسی و تصمیمات دولت. 
گوک تپه، در 12 کیلومتری شمال شرق مهاباد با جمعیتی غالب بر 7000 نفر بزرگترین روستا در بخش مرکزی مهاباد است.
موقعیت استراتژیک و نزدیکی به شهر، دارا بودن برخی امکانات رفاهی، احتمال تبدیل شدن به شهر بر اساس شاخص های در نظر گرفته شده و مکاتبات صورت گرفته از سوی مسئولان و همچنین کم نرخ بودن زمین های آن منجر به ایجاد مشکلاتی در این روستا شده است.
لقمان محمدی عضو شورای این روستا به هاژه گفت: در صورتی که هرچه زودتر گوک تپه به شهر تبدیل نگردد و برای آن تدبیری اندیشیده نشود، حاشیه نشینی در آن به معضل جدی تبدیل خواهد شد، چرا که بر عکس سایر روستاها گوک تپه بیشتر مهاجرپذیر بوده است.
شاید به جرات بتوان گفت که مهم ترین شاخص های توسعه فرهنگی در هر جامعه ای مبتنی بر عقل گرایی و اهمیت دادن به نقش عقل بوده همراه با نگرش مثبت به دنیا و دارا بودن رویکرد تعاملی. در کنار آن باور به آزادی بیان چه از سوی خدمتگزاران و چه از سوی نمایندگان مردم آن هم در پارلمان های محلی برای بیان مشکلات و نارسائی ها و رخت بربستن تفکر تبعیض، زمینه را برای توسعه و تثبیت نمودن شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل مهیاتر و جهش فرهنگی را به منظور انطباق با شرایط زمانی و مکانی و در نتیجه پاسخ گو به نیازهای زمانه دانست.
مدارس گوک تپه با 950 دانش آموز در چند مقطع تحصیلی در قالب دبیرستان دخترانه صبا (دوره اول)، ابتدایی امام محمد غزالی (مختلط)، ابتدایی پسرانه 15 خرداد و ابتدایی دخترانه فاخر (یک ساختمان در دو شیفت) روزهای سختی را سپری می کنند، ساختمان های در حکم تخریب، تراکم شدید دانش آموزآن آنهم نه در فضای استاندارد،  نبود امکانات تحصیلی و ورزشی برای دانش اموزان و عدم امکان تحصیل در مقاطع بالاتر در خود روستا از جمله مهمترین آنهاست. اگر چه در این اواخر و به همت خیرین مدرسه ساز مدرسه مهرانگیز جعفری برای سه دوره اول متوسطه پسرانه تا حدودی امیدوار کننده تر و راه را برای سایر خیرین باز نموده است اما باز هم مشکلاتی دیگر نظیر نبود زمین جهت احداث بر روند توسعه و پیشرفت فضاهای آموزشی این روستا سایه سنگینی انداخته است.
هم زمان در زمینه فرهنگ گوک تپه در سالهای پایانی با احداث کتابخانه رووناکی موکریان، برگزاری بازیهای بومی و محلی، برگزاری همایش دوچرخه سواری و... نه تنها در سطح شهرستان و استان بلکه در سطح کشور نیز زبانزد بوده است، طوریکه در نخستین جشنواره روستاهای دوست دار کتاب که در سال 93 مجموعا 493 روستا شرکت کرده بودند کتابخانه گوک تپه در جمع 10 روستای دوست دار کتاب ایران قرار گرفت. این کتابخانه که در سال 1389 به همت انجمن حامی و انجمن ایزرتو افتتاح شده است، اکنون با 10 هزار جلد کتاب و به صورت اجاره ای در ساختمان اداره پست در حال فعالیت بوده و نیازمند توجه جدی مسئولین و خیرین است.
برنامه‌های توسعه روستایی، جزئی از برنامه‌های توسعه هر کشور محسوب می‌شوند که برای دگرگون‌سازی ساخت اجتماعی-اقتصادی جامعه روستایی بکار می‌روند. برنامه هایی که می‌توانند عاملی در بهبود شرایط افراد ساکن روستا و خودکفاسازی آنان در روند توسعه کلان کشور باشند. به گفته رشید شکری دهیار گوک تپه تا پایان سال 94 این روستا شاهد آسفالت در حجم 14 هزار متر مربع بوده و در سال 95 نیز 55 هزار متر مربع در مرحله اجرایی آسفالت است. همچنین عملیات جدول کشی در سطح 15 هزار متر انجام شده است.
در خصوص وضعیت مخابرات نیز سعید چاچ عضو دیگر شورا اظهار کرد: متاسفانه آنتن دهی در این روستا با مشکل جدی روبروست و عدم بهره مندی از اینترنت پر سرعت و تلاش جهت ارتقای آن تا کنون نتیجه ای در بر نداشته است.
گوک تپه دارای یک مرکز خدمات درمانی است و به گفته دهیار و شوراهای این روستا این مرکز بهداشت اگرچه در زمره مراکز شبانه روزیست و دارای پزشک بیتوته، ولی در عمل خدمات رسانی آن منوط به یک شیفت بوده و داروخانه آن نیز فقط در ساعات اداری باز است.
از جمله مشکلات دیگر در این روستا میتوان به موارد زیر اشاره کرد: نبود آمبولانس، نبود مرکز آتش نشانی، نبود فضای سبز و تفریحی، مشکلات زیست محیطی و پسماند غیر استاندارد زباله، عدم لایه روبی و توجه اداره امور آب به کانال سیل بر در مرکز روستا، کمبود زیر گذر و..
نظر به اینکه جاده اصلی مهاباد ـ میاندواب از وسط این روستا می گذرد و خانوارها در دو طرف جاده در حال زندگی هستند، به علت نبود پل هوایی استاندارد سالیانه عده ای قربانی سهل نگاری و عدم توجه جدی مسئولین مربوطه به این معضل هستند.
شورا و دهیاری گوک تپه با اشاره به اقدامات و همکاریهای صورت گرفته از سوی معاون استاندار و فرماندار مهاباد، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، بخشدار مرکزی  و بنیاد مسکن از آنان تشکر و خواهان توجه بیشتر به مشکلات بیان شده هستند.








ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۴۰۲/۱۱/۲۴
با عرض سلام و خسته نباشید.پروژه ساخت و ساز زمینهای پشت مدرسه شبانه روزی کی شروع میشه.که ما از کرایه نشینی نجات پیدا کنیم.خواهش می کنم هه ر چه زودتر پیگیری کنید
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

اکام ۱۳۹۶/۳/۲۳
خوب است
0
1
پاسخ به این اظهارنظر

ظاهر.س ۱۳۹۵/۸/۱۴
سلام.ضمن تشکر از شما مسئولین هاژه و خسته نباشید ب اعضای شورایه گوک تپه که واقعا این چند سال در حفظ وآبادانی روستا کوشا بودن الانم با همت این اعضا ما ساکنین شاهد زحمات انان هستیم و
ان شاءالله در آینده نیز با همین اعضا شاهد پیشرفت روستایمان خواهیم شد.با تشکر
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۵/۸/۱۴
سلام خسته نباشيد ميخوام عكس طبيعت بفرستم چطوري بفوستم؟؟

نظر خود را براي ما ارسال كنيد