تاريخ: ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۴ تير ساعت ۱۵:۴۳ | بازدید: 1253 نظرات: 0 کد مطلب: 1209 |
وی اضافه کرد: این افراد متخلف این داروهای غیرمجاز را به صورت مخفیانه و بدون نظارت شبکه دامپزشکی و به صورت قاچاق وارد کشور می کنند.
وی اظهار کرد: قیمت تمام شده برای تولید این داروها به دلیل عدم وجود ماده موثر و غیر استاندارد بودن و تولید خارج از ضوابط بسیار پایین تر از داروهای مجاز و اصلی است.
زیباکردار گفت: در بررسی های انجام گرفته از این داروها مشخص شده که برخی از این داروها فاقد ماده موثر بوده و شناسه دقیق و تاییدیه تولید از کشور خاصی را نداشته و دارای مواد حامل شیمیایی و زیان آور برای زنبوران عسل هستند.
وی اضافه کرد: در سال های گذشته مقادیری از این مواد غیرمجاز در مبادی مرزی توسط نیروی انتظامی کشف و ضبط شده بود و مشخص شد که این مواد تحت شرایط غیر استاندارد حمل و جابجا شده و عوامل بیماری زا را از بین نبرده و بیماری را کنترل نمی کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان کردستان افزود: استفاده از این داروها در زنبورستان ها می تواند باعث تضعیف سیستم ایمنی زنبورعسل، ایجاد مسمومیت در زنبورعسل و لاروها، ایجاد باقیمانده در عسل، فرار و کاهش جمعیت زنبورعسل می شود.
وی به زنبورداران استان توصیه کرد: از خرید داروهای غیرمجاز و تقلبی خودداری کرده و داروهای زنبورعسل مورد نیاز خود را از داروخانه های دامپزشکی سطح استان تامین کنند.
بر اساس سرشماری سال گذشته زنبورداران این استان دارای 156 هزار و 700 کندوی مدرن و هفت هزار و 800کندوی بومی بوده و سالانه بیش از یک هزار تن عسل در زنبورستان های استان تولید می شود.
بیش از سه هزار و 600 نفر در این بخش در استان فعالیت می کنند.
منبع: ایرنا