تاريخ: ۱۳۹۸ دوشنبه ۴ شهريور ساعت ۱۷:۷ بازدید: 1482      نظرات: 1      کد مطلب: 11608

نقش گردشگری در جامعه توسعه یافته

لقمان یوسفی آذر


 
توسعه پایدار فرایند تغییری است در استفاده از منابع، هدایت سرمایه‌گذاریها، سمت‌گیری توسعه تکنولوژی و تغییری نهادی است که با نیازهای حال و آینده سازگار باشد. این پایداری می‌تواند چهار جنبه داشته باشد: پایداری در منابع طبیعی، پایدرای سیاسی، پایداری اجتماعی و پایداری اقتصادی در حقیقت توسعه پایدار به جنبه‌های زیست‌محیطی، جنبه‌های اجتماعی و اقتصادی توجه می‌کند و محل  تلاقی جامعه، اقتصاد و محیط زیست است.
از طرفی رشد صنعت گردشگری تاثیرات چند جانبه‌ای (تاثیرات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی محیطی) در جامعه ها را  به دنبال دارد. برقراری توازن و تعادل در وضعیت پرداخت‌ها، تنوع اقتصادی، افزایش درآمدها و ایجاد فرصت‌های شغلی از جمله پیامدهای این صنعت به شمار می‌آیند.
دستیابی به رشد اقتصادی پایداری از شاخصهای اصلی پیشرفت برای جوامع  در حال توسعه به شمار می‌آید و این در حالی است که گردشگری به عنوان یکی از منابع درآمد و ایجاد اشتغال در سطح ملی می‌تواند رهیافتی برای توسعه اقتصادی در قلمرو ملی باشد و تمامی بخش‌های اقتصادی را تحت الشعاع قرار دهد و در فعالیت‌های شاخص اقتصادی در دنیا بسیار تاثیرگذار باشد.
این صنعت همچنین تاثیر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی فزاینده‌ای در سطح جهانی و ملی دارد پس محور توسعه پایدار جوامع  به شمار می‌آید.
باید  نقش گردشگری در توسعه پایدار به تحلیل وضعیت صنعت گردشگری در مهاباد  و تعامل آن با توسعه پایدار و همچنین ارائه راهکارهایی برای ایجاد صنعت گردشگری پایدار درشهر بایستی مد نظر گرفته شود، به طوری که توسعه گردشگری موتور محرکه پیشرفت متعادل، متناسب و هماهنگ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باشد و نیازهای نسل کنونی را بدون به مخاطره انداختن توانایی نسل‌های بعدی برای برآوردن نیازهایشان، تامین می‌کند و این نیاز دارد به همفکری ،تلاش  و راه کارهای کارشناسی که بصورت دلسوزانه  و حس مسئولیت طلبی از طرف تمام اقشار  مردم ومسئولان مربوطه دنبال شود .
به امید فردایی روشن برای شهر



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

سه یران ۱۳۹۸/۶/۵
پایدرای سیاسی اصلاح کنید

نظر خود را براي ما ارسال كنيد