تاريخ: ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۳ مرداد ساعت ۱۲:۱۷ بازدید: 1668      نظرات: 3      کد مطلب: 11562
با انتشار نامه‌ای سرگشاده

سخنگوی شورای شهر مهاباد خواستار پایان پروسەی کش‎دار انتخاب شهردار شد


سخنگوی شورای شهر مهاباد با انتشار نامەای سرگشاده پروسەی کشدار شدن انتخاب شهردار مهاباد را موجب شکل گرفتن فضای ناخوشایندی در اذهان عمومی عنوان کرده است و خواستار پایان یافتن پروسه‌ای که به گفته او "باعث مخدوش شدن اعتبار انتخاب حداکثری اعضای محترم شورا" شده است.

 متن نامه ابراهیم کریمی به شرح زیر است:

رییس و اعضای محترمِ  شورای اسلامی شهر مهاباد در دوره‌ی پنجم

با سلام و احترام

تجربە و حضور در میدانِ بسیار پییچیده ادار‌ە‌ی امورِ شهر، بدون شک همه‌ی ما را بە سطحی از درک در این حوزە رساندە کە بە‌ صورت جدی و بی‌پرده، نسبت بە آینده‌ی شهر مهاباد، در حوزه‌ی مسوولیت و اختیارات شورای اسلامی، بە گفت‌وگو بپردازیم. لذا تصمیم گرفتم مواردی را خدمت شما سروران عزیزم مطرح کنم.

تحولات ساختاری در چگونگی حاکمیت سیاسی، اقتصادی، آموزشی، و فرهنگی، شهرها را بە‌عنوان نمود عملیِ بروز این تحولات، در مرکز و کانونِ برنامەریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها قرار داده است. برای رسیدن بە مطلوبیت‌های مناسب‌تر در زیست نوین ‌شهری خویش، لازم است دقت داشتە باشیم که تدبیرهای ما باید زمینه‌ای فراتر از سنت‌های آمرانە را مهیا کند و در یک شهر و در فضای کالبدی آن تقلیل پیدا نکند. باید نگاە بە شهر و راهبرد ادارۀ شهر بر پایه‌ی هماهنگی بین رویکرد جسمانیت و روحانیت شهر و در راستای هم برنامە‌ریزی شوند. متاسفانە گاهی اظهارات دربارۀ شهر مهاباد با درک نادرست و دقت ناکافی همراه است و بین این دو مولفە هماهنگی وجود ندارد. این درحالی است که تجربه‌ی شهرهای واجد پایداری در ابعاد گوناگون زیست ‌شهری از تدوین راهبردی با ایجاد هماهنگی و تعادل در هر دو بخش حکایت دارد. امید است به این نکته‌ی مهم توجه شود.

اقتصاد شهری بدون شک از جملە عامل‌های مهم در مدیریت شهری است. اقتصاد شهری جزیی از کلیت اقتصاد ملی است و بافت و ساخت اقتصاد ملی بر آن بسیار موثر است؛ با این‌حال، باید شهرداری‌ها خود را از منشاهای قدیمی و کلاسیک تولید درآمد رها کنند. باید سرچشمەهای جدیدی برای درآمدزایی سیستم مالی خودگردان خویش تعبیە کنند. خام‌فروشی منابع دیگر منشٲ مناسبی برای توسعەی شهری محسوب نمی‌شود. متاسفانە برای این  مهم ارادەی جدی وجود ندارد؛ هرچند این مورد نیازمند تشکیل یک کارگروە مطالعاتی است تا ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها را با رویکرد عملی برآورد کند. تاکید و اصرار بر ساختار اقتصادی و منابع کلاسیک بە تعمیق مشکلات موجود مالی منجر می‌شود. مشکلاتی کە کم‌کم تمام بخش‌های ما را دچار ناکارآمدی می‌کند. برابر سرفصل‌های قانونی، شهرداری‌ها می‌توانند در حوزەی اقتصاد حضوری مولد داشتە باشند. نبود همت نسبت بە تغییر در این موضوع دامنەی مشکلات را گستردە‌تر می‌کند.

در رویکردهای نوین ادارەی امور شهری، بر شفافیت در تمام حوزها تأکید می‌شود. با توجە بە جایگاە شهرداری‌ها در ساختار مدیریت کلان کشوری، کە نهادی خودگردان و متکی بە همکاری شهروندان تعریف شده‌اند، هر میزان که اعتمادِ شهروندان بیش‌تر باشد، سرمایەهای اجتماعی و معنوی شهرداری‌ها و شوراها بیش‌تر خواهد بود. شفافیت عامل افزایش اعتماد عمومی است. در شرایط جدید، با توجە به توسعەی فضای مجازی، با اطلاع‌رسانی بە‌موقع و در جریان قرار دادن شهروندان از امورات شهرشان، بدون شک تا حدی به اصل شفافیت پاسخ داده می‌شود. از طرف دیگر، لازم است ارگان‌های مرتبط با این موضوع فعال و بە‌روز شوند. پرتال شهرداری و اعلام مصوبات و تدوین گزارش‌ها از امورات مختلف، اعم از آن‌چه انجام شده یا نشده، و به‌اشتراک گذاشتن آن‌ها‌ و مشخص کردن موانع، مشارکت ‌عمومی را در حوزەی ادارەی شهری تقویت می‌کند. پیشنهاد می‌کنم، برای رفع بحران‌های موجود، رویەی جدید اتخاذ شود و بازنگری لازم صورت گیرد. تخریب چهرەی شورا نزد مردم، بە‌‌عنوان نهادی انتخاباتی، آسیبی جدی و جبران‌ناپذیر است. تقویت مشارکت و مردمی کردن امور باعث ایجاد فرصت‌های گوناگونی می‌شود. بە همین دلیل، باید همگی نسبت بە این موضوع حساس باشیم.

همەی ما، اعضای شورای اسلامی، واقفیم کە شهرمان در شرایط مطلوبی نیست. باید دربارە‌ی ترافیک شهر و نیروهای انسانی و سازمان شهرداری برنامەریزی شود و این موارد سامان یابند. مسئلەی بدهی‌های شهرداری بە پرسنل و ارگان‌ها و شاکیان خصوصی بە راه‌کاری فراتر از آن‌چە هست نیاز دارد. سرانەی فرهنگی و سرانەی فضای سبز نیازمند افق والاتری است. ایجاد پارک‌های تخصصی برای کودکان و معلولان باید مدنظر قرار گیرد. در فضای شهری، نسبت بە نصب اِلِمان‌های اجتماعی و فرهنگی مرتبط با تاریخ و پیشنەی مهاباد، برنامه ریزی واقدام جدی صورت گیرد. ساخت‌وسازهای بی‌رویە و خارج از ضوابط طرح تفصیلی آیندەی اجتماعی و انسانی مهاباد را تهدید می‌کند. باید دربارەی وضعیت نامطلوب سد معبر چارە‌اندیشی شود. برای حل این امور، اگر بە شیوەی درست برنامەریزی نکنیم، آسیب‌های جبران‌ناپذیری پیش روی ما خواهد بود.

پروسەی کشدار شدن انتخاب شهردار مهاباد، که مهم‌ترین وظیفەی شورای اسلامی است، باعث شکل گرفتنِ فضای ناخوشایندی در اذهان عمومی شدە. ضروری است این پروسە، کە باعث شدە اعتبار انتخاب حداکثری اعضای محترم شورا مخدوش شود، هرچه زودتر به پایان برسد. هرچند در این رابطە لازم است ارگان‌های ذی‌صلاح هم نسبت بە اتمام و نهایی شدن این موضوع نقش فعال‌تر و جدی‌تری داشتە باشند؛ چون تعلل در این موضوع، جدا از آسیب‌های جبران‌ناپذیر برای شهر مهاباد، بە‌لحاظ مدیریتی هم برای وجهەی قانونی آن‌ها ناخوشایند خواهد بود. اینجانب، با توجە به سطح مشکلات شهری، در صورت تداوم این بلاتکلیفی، پیشنهاد‌ می‌کنم مصوبەی شورای اسلامی، در رابطە با انتخاب آقای کامران فاتح، شهردار منتخب، ابطال  شود.

 در پایان ضمن تشکر از تمامیِ اعضای محترم شورای شهر، یادآور می‌شوم که بیان موارد فوق صرفاً برای به‌وجود آمدن شرایط مطلوب‌تر در حوزەی مدیریت مهاباد است. امید است با همت همەی شما عزیزان بتوانیم قدمی شایستە برای شهروندان شریف مهاباد برداریم.

 

با تقدیم احترام _ ابراهیم کریمی

عضو و سخنگوی شورای اسلامی شهر مهاباد



برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

سارم هستم ۱۳۹۸/۵/۲۵
به نظر اینجانب اصلا شهرداریکه این شورا انتخاب کرده با توجه به سابقه درخشانش در شهر های همجوار ؟؟؟؟؟؟ اصلا انتخاب نمیشد وحالا که شده از جناب استاندار خواهش میکنیم حکم ایشانرا بهیچ وجه امضا نفرمایند .اصلا ما نه شهردارمیخواهبم ونه شورا .نیازی به ایندو ارگان مفتخور وبیکار نیست.
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

سلیم هستم ۱۳۹۸/۵/۲۴
باسلام .مقاله تهیه شده وعرضه شده توسط سخنگوی محتر م شورا وعضو شورای شهرمان را دیده ومطالعه کردیم.براستی بقول این برادر کارشناس شهری قدیما وقتی انشایی بما میگفتند وما میدادیم فردی برایمان بنویسد وما هم انرا سر کلاس میخواندیم اما چه خواندنی !! ایشانهم لالایی را براش نوشتند اما خوابش نمیبره یعنی نمیتوانند این مشکلات که خودشان بوجود اورده اند حلش کنند ومنتظر فردی بنام شهر دارهستند ویک شورای جدید وپر توان وجوان و....کسی نیست به ایشون واعضا بگوید شما که توان کار را نداشتید ومعتقد به نیل جوان وکارا ومتخصص بودید چرا با هزار طرفند وپارتی بازی وخودرا به ایندر واندر زدن کاندیدکردید وبا چه تبلیغات دروغینی وایجاد های وهوی وترافیک والودگی سوتی بلند گوهای تبلیغاتتون خودتون را کاندید کردید وباز با هزار طرفند و.......برنده کردید.حال به این وضع افتادید خدا بما رحم کند.
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

کارشناس توسعه پایدار شهری ۱۳۹۸/۵/۲۳
این نگارش بیشتر شبیه انشای دست و پا شکسته ای است که از روی مقالات شهرسازی به صورت ناقص کپی برداری شده است.

مطمئناً نگارنده کوچکترین آشنایی در مورد بعد ذهنی شهر یا همان روحانیت شهر ندارند به همین دلیل هم دغدغه تعادل روح و جسم شهر را منتسب به شخصی به تصویر کشیده‌اند که خود در دوران تصدی شهرداری عامل اصلی نابودی روح و خاطرات شهری مهاباد شده است؛ تغییر کاربری اراضی سبز و پارکها به کاربری مسکونی؛ تراکم فروشی و نابودی دید و منظر شهرها، شهرسازی و شهرفروشی (فروش تراکم) بدون توجه به ظرفیت شریان های ترافیکی شهر و اندیشیدن تدبیر مناسب جهت تعریض آنها در آینده، نتیجه‌ای جز ترافیکی که هم اکنون شهر گریبانگیر آن است نداشته است.

همچنین در دو سال گذشته ای که شورای شهر دارای شهرداری با انتخاب اکثریت اعضا بود شورای شهر و شهردار منتخب مهاباد حتی توان برآوردن نیازهای روزانه شهر و کارکنان شهرداری را هم نداشته‌اند که هم اکنون دلیل عقب ماندگی شورا و عقب افتادگی شهر را به نبود شهردار نسبت دهند.

به گمان بنده شورای شهر مهاباد چاره ای جز سپردن امور به جوانان تحصیلکرده ی خوشفکر و متخصص ندارند و نخبه محوری تنها راه حل برون رفت از این مخمصه خودساخته شورا و شهرداری مهاباد است که عمده علت آن هم نداشتن تدبیر در امور و نداشتن بصیرت در پنداشتن چشم اندازهای تصمیمات اشتباهات متعددشان می توان جستجو کرد.
وقتیکه بجای نخبه گزینی و نخبه پروری شورا و شهردار مهاباد فامیل و آشنا پروری را در راس امور میبینند مشخص است چه آینده و پیشرفتی گریبان شهر را خواهد گرفت.
فرصت های شغلی که در اشغال کارنابلدان صرفا آشنا و فامیل با شورا و شهردار هست، قدم اول آزادسازی این صندلی های غصب شده و سپردن آنها به صاحبان اصلی اش می‌باشد که بسیار بسیار بعید است تصور چنین اراده ای از چنین شورای شهری.

نظر خود را براي ما ارسال كنيد