تاريخ: ۱۳۹۸ جمعه ۱۱ مرداد ساعت ۱۲:۵ بازدید: 1318      نظرات: 0      کد مطلب: 11516

آمایش سرزمینی ویژه جنوب استان


به گزارش پایگاه خبری هاژه همایش آمایش سرزمینی ویژه جنوب استان روز پنج شنبه ۱۰ مردادماه با حضور فرمانداران شهرستان های مهاباد، اشنویه، سردشت، پیرانشهر و نقده و تعدادی از اعضای شورای اداری شهرستان مهاباد در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان برگزار شد.
ماموستا امامی امام جمعه شهرستان مهاباد در ابتدای این جلسه گفت:  مثالی زیبا برای آمایش سرزمینی مربوط به خلیفه دوم اسلام است که  سرزمین اسلام را به بیش از بیست ایالت و دولت تقسیم کرد. خداوند کریم هم در تقسیم ثروت ها هیچ تبعیضی قائل نبوده و می فرماید ما شما را در دسته جات گوناگون آفریدیم تا  همدیگر را بشناسید. اما متاسفانه تعصب های بی جا  در جهان اسلام و حتی یک شهرستان باعث  می شود در آمایش سرزمینی هستی مشترک انسانی را فراموش کنیم.
ناصر حضرتی مدیر کل  سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان آذربایجان غربی نیز در جلسه آمایش سرزمینی ویژه جنوب استان گفت: مطابق برنامه ششم توسعه باید سند برنامه آمایش استان را آماده کنیم و در این دو سال  در سازمان برنامه و بودجه تمام تلاش خود را برای تهیه این سند بکار گرفته ایم. نکته ای که همه ما و فرمانداران و امامان جمعه در استان به آن اذعان داریم این است که توسعه استان آذربایجان غربی با یک عدم توازن و تعادل روبروست و این شکاف توسعه هم بین استان آذربایجان غربی با دیگر استان های کشور وجود دارد و متاسفانه هم دربین شهرستان های استان به چشم می خورد.
وی در ادامه افزود: ما با مسئولان ارگان ها و شهرستان های مختلف برای تهیه سند آمایش سرزمینی استان آذربایجان غربی تشکیل داده و در ادامه از نظرات و تجربیات افراد مختلف بهره خواهیم گرفت.
ایرج شجاعی فرماندار مهاباد در خصوص توجه به تنوع قومیتی و فرهنگی در آمایش سرزمینی گفت: این تنوع نژادی، فرهنگی و مذهبی یک فرصت برای استان آذربایجان غربی به شما می آید هرچند شکافی هایی از گذشته وجود داشته اما روز به روز در حال پر شدن است و تفاهم و ارتباط درک  متقابل بین گروه های مختلف نژاد و مذهبی در این استان افزایش می یابد. 
شجاعی افزود: در تهیه سند آمایش سرزمین علاوه بر توجه به فضا و زمین باید به فرهنگ و خرده فرهنگ های خاص مناطق مختلف توجه شود و در اجرای هر پروژه ای در یک منطقه فرهنگ آن منطقه لحاظ شود.
 محمود اولاد مشاور طرح آمایش سرزمینی آذربایجان غربی در این جلسه با ارایه شمای کلی از طرح اولیه تهیه شده گفت: گزارش های رسیده و تهیه شده از اطلاعات بدست آمده برای تهیه طرح آمایش سرزمینی بالغ بر ۵ هزار صفحه بوده است. ضمن اینکه از فرمانداران درخواست می شود نظرات خود و نخبگان را ارایه داده تا با ایجاد تغییرات به بهترین شیوه این طرح آماده شود.
وی افزود: با توجه به طولی بودن استان آذربایجان غربی، شرایط خاص قومی و فرهنگی و همچنین بعضی عوامل دیگر این استان دچار نوعی تله محرومیت و عدم تعادل و توازن توسعه است. در این استان ۵۰ درصد  میانگین کشوری بهره وری تولید و سود ناشی از ارزش افزوده وجود دارد که برای جبران این آمار  در طرح آمایش سرزمینی توجه شود.
وی درادامه به توضیح پهنه بندی های مختلف در این طرح پرداخت و شمایی کلی از بخش های مختلف طرح آمایش سرزمینی استان ارایه داد که فرمانداران و فعالان حاضر در جلسه نقطه نظرات خود را در مورد بخش های مربوط به شهرستان های خود ارایه نمودند.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد