بە گزارش پایگاه خبری هاژه، یک کارشناس تغذیه با اشاره به خاصیت دانههای خاکشیر و تخم شربتی در پیشگیری از کم آبی بدن، گفت: این خاصیت زمانی بروز پیدا میکند که دانهها فقط همراه آب ساده مصرف شوند، نه بصورت شربت.
فرزاد بابایی در گفت و گو با خبرنگار سرویس «اجتماعی» ایسنا منطقه کرمانشاه، با اشاره به افزایش مصرف خاک شیر و تخم شربتی در روزهای گرم تابستان، گفت: خاک شیر و تخم شربتی دانه هایی هستند که به خاطر خاصیت کلوییدی که دارند جاذب آب بوده و می توانند آب را در اطراف خود نگه دارند.
وی افزود: با مصرف این دانه ها حجم زیادی آب وارد دستگاه گوارش شده و در پیشگیری از کم آبی بدن بسیار موثر است.
بابایی خاطرنشان کرد: برخی افراد مصرف این دانه ها را راهکاری برای رفع یبوست می دانند که این امر تنها به خاطر آبی است که اطراف این دانه ها ذخیره می شود و ربطی به ماهیت خود دانه ها نداشته و خود این دانه ها خاصیت ملینی ندارند.
وی به باور دیگر در خصوص دانه تخم شربتی اشاره کرد و افزود: برخی افراد معتقدند این دانه منبع سرشار کلسیم است و برای همین حجم زیادی تخم شربتی مصرف می کنند، درحالیکه این حرف پایه و اساس علمی ندارد.
بابایی خاطرنشان کرد: اگر چهار لیتر تخم شربتی همراه با آب مصرف شود باز هم نمی تواند به اندازه نصف لیوان شیر کلسیم برای بدن تامین کند.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه بسیاری افراد تخم شربتی و خاک شیر را بصورت شربت مصرف می کنند گفت: مشکل مصرف این دانه ها همین است که بصورت شربت و همراه با حجم بسیاری قند مصرف می شود که این امر زمینه چاقی افراد را فراهم میکند.
وی افزود: از طرفی مصرف این شربت موجب احساس ضعف در افراد می شود، چون بلافاصله بعد از ورود قندهای ساده به خون، انسولین در بدن ترشح شده و به دنبال آن افت قندخون و ضعفی و سستی بدن رخ می دهد و فرد احساس گرسنگی می کند.
بابایی یادآور شد: مصرف این شربت برخلاف تصور افراد تشنگی را نیز تشدید می کند، چرا که ورود قندهای ساده به خون، غلظت خون را افزایش داده و آب بیشتری می طلبد.
این کارشناس تغذیه اظهار کرد: اگر افراد بخواهند از مزایای تخم شربتی و خاک شیر بهره مند شوند باید این دانه ها را همراه مقداری آب، خیار رنده شده، عرق نعناع یا عرق بیدمشک استفاده کنند.