تاريخ: ۱۳۹۸ يکشنبه ۹ تير ساعت ۱۹:۴۲ بازدید: 1913      نظرات: 0      کد مطلب: 11280

افزایش میزان بارندگی و آتش سوزی در مهاباد


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، رئیس اداره هواشناسی مهاباد از 654 میلی‌متر بارندگی در سال آبی جاری این شهرستان خبر داد.
اردلان محمد پور اظهار کرد: در سال زراعی جاری تاکنون 654 میلی‌متر بارندگی در این شهرستان ثبت شده که نسبت به سال قبل 34 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: به یمن بارش‌های خوب بهاری، هوای شهرستان به مراتب خنک‌تر شده و شاهد کاهش وزش باد و گرد و غبار هستیم.
محمدپور تصریح کرد: سال گذشته مهاباد با ثبت رکورد ۴۳ درجه سانتی گراد بیشترین دما در چندین سال اخیر را تجربه کرده است ولی پیش بینی می‌شود امسال تکرار این دما اتفاق نیافتد.
رئیس اداره هواشناسی مهاباد با اشاره به کاهش رطوبت اظهار کرد: با کاهش رطوبت احتمال آتش سوزی افزایش می‌یابد لذا اقدامات پیشگیرانه باید برای جلوگیری از آتش سوزی در مراتع و زمین‌های کشاورزی صورت بگیرد.
 
*افزایش وقوع آتش سوزی در مهاباد*
 
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مهاباد از افزایش وقوع آتش‌سوزی در مراتع و زمین‌های کشاورزی شهرستان خبر داد.
رحمان احمدی در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: امسال به دلیل بارندگی‌های فراوان، رشد پوشش گیاهی در طبیعت، بسیار چشمگیر بوده  و حال با خشک شدن این گیاهان و تبدیل آن به پوشال‌ با کوچک‌ترین شعله و جرقه‌ احتمال دارد طعمه حریق شوند.
وی با بیان اینکه برخی از این آتش‌سوزی‌ها عمدی و برخی غیر عمدی است افزود: مواردی در اطراف شهرستان مشاهده می‌شود که کشاورزان، اقدام به آتش‌زدن زمین‌ها می‌کنند، اما بعد نمی‌توانند گسترش آتش را کنترل کرد و همین اقدام موجب به وجود آمدن آتش‌سوزی وسیع می‌شود.
 
وی اضافه کرد: در برخی موارد نیز شهروندانی که برای طبخ غذا، چایی و ... اقدام به روشن کردن آتش می‌کنند بدلیل عدم نظارت کافی موجب وقوع حریق گسترده در منابع طبیعی می‌شوند.
 
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مهاباد ضمن توصیه به شهروندان برای خودداری از ایجاد آتش در کنار درختان و علف های خشک اظهار کرد: در مواردی شهروندان پس از ریختن کمی آب بر روی آتش تصور می‌کنند که آتش به طور کامل خاموش شده است، در حالی که هنوز تکه‌های چوب روشنی باقی مانده که پس از اینکه شهروندان محل را ترک می‌کنند دوباره شعله ور شده و باعث وقوع آتش سوزی می‌شود، لذا  افراد باید از خاموش شدن آتش اطمینان حاصل نمایند و یا با ریختن مقداری خاک بر روی ذغال‌های باقی مانده از عدم شعله وری دوباره آن‌ها اطمینان حاصل کنند.
 
وی اضافه کرد: آتش‌سوزی در محل‌هایی که علف‌های خشک وجود دارد به سرعت گسترش پیدا می‌کند و با وزش باد به سرعت سطح بسیار زیادی از مراتع و زمین های کشاورزی را آتش دربر می‌گیرد، بنابراین سرعت گسترش آن چندین برابر دیگر آتش سوزی هاست، لذا شهروندان ترجیحا از منقل در محل‌های بدون پوشش گیاهی استفاده نمایند و از رها کردن بطری‌های شیشه‌ای  در طبیعت جدا خودداری نمایند.
 
رحمان احمدی در پایان با بیان اینکه حیوانات هم در طبیعت سهمی دارند اظهار کرد: با هر وقوع آتش سوزی بخشی از اکوسیستم منطقه دچار تغییر و نقص می‌شود.



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد