تاريخ: ۱۳۹۵ دوشنبه ۳ آبان ساعت ۲۳:۲ بازدید: 1509      نظرات: 0      کد مطلب: 2115

پیشگیری از بیماری پوکی استخوان نیازمند مشارکت همگانی


در سنین جوانی استخوان بیشتر ساخته میشود تا جذب شود ولی حدوداً بعد از 35 سالگی به ازای موادی که از استخوان برداشته میشوند مواد کمتری جایگزین میشوند و این فرایند موجب میشود که بتدریج مقدار ماده تشکیل دهنده استخوان و در نتیجه تراکم و استحکام آن کاهش یابد. بعد از سنین جوانی و با افزایش سن، کل توده استخوانی بدن کاهش یافته و خطر شکستگی افزایش می یابد. در سنین یائسگی شدت پیشرفت روند از دست دادن تراکم استخوان، به ناگهان زیاد میشود بطوریکه خانمها در ده سال اول یائسگی ممکن است نیمی از تراکم استخوان های بدنشان را از دست بدهند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد گفت: بیماری پوکی استخوان یا استئوپروز در سنین خاصی تعداد از شاخص ها و المانهای موجود جهت استحکام استخوان کم شده و بنابراین سبب نرمی و پوکی استخوان می شوند و یکی از عوارض بیماری پوکی استخوان این است که ممکن است فرد مبتلا به این بیماری دچار شکستگی های مکرر استخوان شده و به تبع آن ممکن است التهاب و عفونت هایی دیگر به وجود آید.

وی افزود: از دلایل به وجود آمدن پوکی استخوان، کم تحرکی، تغذیه نامناسب و مصرف غذاهایی که دارای ویتامینو کلسیم کمتر می باشد به طوریکه طبق آمارهای وزارت بهداشت 70 درصد خانم ها و 50 درصد آقایان در معرض کمبود ویتامین D قرار دارند.

دکتر مرزنگ گفت: در این راستا با توجه به نقشی که ویتامین D در جذب کلسیم از طریق روده ها در بدن دارد در راستای پیشگیری از بیماری پوکی استخوان برنامه مکمل یاری ویتامین D برای زنان و مردان بالای 30 سال در سطح مرکز بهداشت شهرستان به اجرا درآمده است.

مدیر شبکه با اشاره به اینکه پیشگیری از بیماری پوکی استخوان نیازمند مشارکت همگانی و گسترش فرهنگ اطلاع رسانی از طریق رسانه های سمعی و بصری می باشد افزود: از ابتدای خرداد ماه تاکنون 90 درصد جمعیت هدف روستاییان و از ابتدای مرداد ماه نیز تا کنون 20 درصد جمعیت هدف شهرستان تحت پوشش برنامه مکمل یاری ویتامین D بوده و تا پایان سال کل جمعیت هدف شهری و روستایی تحت پوشش این برنامه قرار می گیرند.





ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد