تاريخ: ۱۳۹۸ پنج شنبه ۲۳ خرداد ساعت ۱۷:۵۳ | بازدید: 2351 نظرات: 10 کد مطلب: 11157 |
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، به دنبال اظهارات برخی شهرندان مبنی بر شیوع بیماری لکه سیاه مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد با اعزام کارشناسان کنترل آنرا در دستور کار قرار داد.
جعفر ایمانیان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: به منظور ارتقای سطح کیفی محصولات و کنترل بیماریها در این اداره کارشناس متخصص و مجرب مستقر شده است.
وی افزود: نزدیک به 20 روز است کارشناس مربوطه بازدیدها و مطالعات در این زمینه را آغاز نموده و به منظور بازدید از باغاتی که به بیماری لکه سیاده مبتلا شدهاند اعزام شده است.
تورج شمس برهان کارشناس و مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد نیز در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: طی بازدیدهایی از باغات بخش شهرویران صورت گرفته بیماری لکه سیاه یا همان قارچ در برخی باغات مشاهده شده است.
وی افزود: لکه سیاه یک بیماری قارچی است که بیشتر در باغات سیب و در شرایط آب و هوایی مرطوب در سالهایی که فصل بهار رطوبت نسبی بالا و دما بین 25 تا 30 درجه سانتیگراد باشد این بیماری حالت اپیدمی پیدا خواهد کرد.
شمس برهان تصریح کرد: این بیماری بیشتر در باغات متراکم روی میدهد و باغات روستاهای ایندرقاش، قم قلعه، وسوکند و بصورت کلی بخش شهرویران بیشتر در معرض شیوع این بیماری قرار دارند و امسال نیز با توجه به بارشهای خوب بهاری و از ابتدای فصل، شرایط رطوبتی در محیط را برای رشد قارچها و باکتریها فراهم شده است.
وی اضافه کرد: متأسفانه باغات در این منطقه بسیار متراکم هستند و فاصله درختها به یکدیگر نزدیک است و همین امر موجب می شود که تهویه به خوبی صورت نگیرد و این بیماری به سرعت تکثیر شود.
این کارشناس کشاورزی خسارات بیماری لکه سیاه را بصورت کمی و کیفی اعلام کرد و گفت: خسارات عملکردی یا کمی آن پایین است اما خسارات کیفی آن میتواند ابعاد بزرگتری را بخود بگیرد و محصولی که در شرایط لکه سیاه رشد پیدا میکند بازار پسند نیست.
مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد در ادامه اظهار کرد: از ابتدای سال پیش بینی میشد که بیماری لکه سیاه رشد یابد و در همین راستا نیز اطلاعیههای کشاورزی برای پیشگیری از این بیماری از طریق رسانه ها اعلام شده بود، لذا باغات کشاورزانی که توصیههای جهاد کشاورزی را رعایت کردهاند محصولاتشان از این بیماری مصون مانده است.
تورج شمس برهان با اشاره به راههای پیشگیری از این بیماری افزود: قبل از گل دهی درختان کشاورزان بایستی کف باغات خود را از وجود علفهای هرز به وسیله شخم زدن پاکسازی نمایند و شرایط را برای تهویه در باغات به وسیله هرس کردن مهیا نمایند و این امر نیازمند آگاهی بیشتر و دانش فنی است چراکه استفاده مکرر و زیاد از سم های شیمیایی مورد تایید کارشناسان کشاورزی و محیط زیست نیست.
وی تصریح کرد: باغداران از فصل پاییز باید یکسری عملیات زراعی و مکانیکی را برای کنترل این بیماری انجام دهند و باید در آخرین مرحله به سم پاشی متوسل شوند درحالیکه راهکارهای پیشگیری از رشد قارچ به مراتب مفیدتر خواهد بود.
مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد در پایان اظهار کرد: با گرم شدن هوا و کاهش رطوبت، بیماری لکه سیاه کاهش مییابد ولی ریشه کن شدن این بیماری نیازمند اقدامات پیشگیرانه است.
|