رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از مسمومیت ۵۴ نفر در کرمانشاه به دلیل مصرف با قارچ سمی از ابتدای امسال خبر داد.
دکتر مسعود قلعهسفیدی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۵۴ نفر شامل ۳۰ مرد و ۲۴ زن بر اثر مصرف قارچ در کرمانشاه مسموم شدهاند، گفت: متاسفانه یک نفر هم تاکنون فوت شده و یک نفر نیز تا شب گذشته (۲۹ فروردین) در ICU بستری بود.
وی با بیان اینکه هر سال در فصل بهار و همزمان با رخداد رعد و برق شاهد رویش قارچهای سمی و متاسفانه مصرف آنها توسط افراد هستیم، اظهار کرد: خطر مسمومیت با قارچ سمی تا زمانی که احتمال رعد و برق هست، یعنی تقریبا تا پایان فصل بهار، وجود دارد.
به گفته این مسئول، بیشترین موارد مسمومیت نیز معمولا در کرمانشاه که جمعیت بیشتری دارد رخ میدهد و پس از آن در مناطق دالاهو و اورامانات موارد بیشتر مسمومیت با قارچ سمی را شاهد هستیم.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه قارچ سمی فقط محدود به طبیعت نیست و گاهی در حیاط خانهها نیز میروید، عنوان کرد: افراد با مصرف این قارچهای سمی دچار مسمومیت میشوند.
قلعهسفیدی حالت تهوع، دل پیچه، استفراغ، سردرد، سرگیجه، قرمز شدن و تغییر حرارت پوست صورت و شکم و تپش قلب را از علائم اولیه مسمومیت با قارچ برشمرد و اظهار کرد: در موارد شدیدتر فرد دچار تشنج، توهم، مشکلات تنفسی، نارسایی کبدی و کلیوی و در نهایت کما و مرگ میشود.
وی اولین کاری که افراد پس از مشاهده علائم مسمومیت با قارچ باید انجام دهند را تماس با اورژانس و یا مراجعه به مراکز درمانی اعلام کرد.
وی تاکید کرد: تشخیص خوراکی بودن و یا نبودن قارچها بسیار دشوار است، زیرا در برخی موارد این دو نوع قارچ در کنار هم رشد میکنند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: قارچهایی که روی زمین میرویند به نسبت قارچهایی که روی تنه درختان رشد میکنند خطرناکتر هستند. قارچهای روییده در جنگل هم به نسبت قارچهایی که در باغچه و حیاط رشد میکنند، خطر بیشتری دارند.
قلعهسفیدی به همه افراد توصیه کرد، قارچهایی که در طبیعت میرویند را سمی در نظر بگیرند و قارچ مورد نیاز خود را از فروشگاههای معتبر تهیه کنند.