تاریخ: ۱۴۰۴/۱/۲۸
عملکرد ضعیف برخی ادارات صدای فرماندار را هم درآورد
به گزارش هاژه، صبح امروز کمیته برنامه ریزی شهرستان با هدف بررسی میزان تخصیص و جذب اعتبارات در سال 1403 تشکیل جلسه داد.
اگرچه تخصیص و جذب اعتبارات بخش عمرانی بخش زیادی از بودجه یک شهرستان را شامل می‌شود اما برای شهرستان مهاباد که به عنوان شهر گردشگر پذیر استان و حتی غرب کشور شناخته می‌شود، جذب اعتبارات در حوزه گردشگری از اهمیت خاصی برخوردار است.
در بین تمامی ادارات شهرستان مهاباد، اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان مهاباد تنها اداره بود که از بودجه 4 میلیارد و 500 میلیون تومانی  مصوب در سال 1403 ، میزان تخصیص و جذب اعتباراتش صفر تمام بود و بدین ترتیب یکی از ناکام‌ترین و ناکارآمدترین ادارات این شهرستان در سال گذشته بود.
واحد جولایی رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهاباد نیز در این جلسه با انتقاد از وضعیت، از فرماندار شهرستان خواست تا عوامل عدم تخصیص و جذب اعتبارات را بجای متهم کردن این اداره به کم‌کاری بررسی کنند که با واکنش فرماندار این شهرستان روبرو شد.
از دیگر اداراتی که در تخصیص و جذب اعتبارات مورد انتقاد قرار گرفت، اداره آموزش و پرورش شهرستان بود، این اداره بدلیل ناتوانی در تخصیص و جذب اعتبار 1 میلیارد تومانی برای مدرسه 9 کلاسه شهر گوک تپه در سال 1403 و سال‌های گذشته مورد انتقاد قرار گرفت.
در سال‌های گذشته نیز بسیاری از شهروندان با ارسال تصاویری از وضعیت مدرسه 9 کلاسه شهر گوک تپه بشدت انتقاد کرده بود. 
مدرسه 9 کلاسه شهر گوک تپه درحال حاضر 96 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل و به بهره‌برداری رسیدن تنها به 1 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، در 2 سال گذشته و در آستانه دهه فجر 2 بار این مدرسه برای تکمیل و افتتاح در لیست قرار گرفته اما بدلیل عدم اعتبار مناسب از برنامه خارج شده است. مسوولان استانی، کشوری و شهرستانی بارها وضعیت مدرسه را مورد بازرسی و بازدید قرار داده‌اند اما اقدامی ملموس برای تکمیل آن صورت نگرفته است.
محمدصادق امیرعشایری فرماندار مهاباد در این جلسه با انتقاد از عدم اطلاع برخی ادارات از تخصیص اعتبارات در مرکز استان برای شهرستان مهاباد اظهار کرد: تمامی ادارات شهرستان باید مکاتبات مربوط به تخصیص و جذب اعتباراتشان را برای فرمانداری ارسال نمایند تا بصورت ویژه عملکرد ادارات این شهرستان برای تخصیص و جذب اعتبارات مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی افزود: از بودجه 254 میلیارد تومانی شهرستان در سال 1403 مقدار 143 میلیارد تومان جذب شده است که وضعیت مناسبی نیست ولی آنچه آزار دهنده است، مقداری از اعتبارات تخصیص داده شده اما برخی ادارات شهرستان بدلیل آنکه بصورت مکرر و مستمر آن را پیگیری نکرده‌اند، تا این لحظه جذب نشده است.
امیر عشایری با بیان اینکه 56 درصد اعتبارات مصوب شهرستان تخصیص یافته، تصریح کرد: بخشی زیادی از عدم تخصیص اعتبارات به ناترازی بودجه در کشور بازمی‌گردد، اما این موضوع به منزله سلب مسوولیت برای روسای ادارات نیست، چراکه 1 روز تأخیر در پیگیری و پیمان‌سپاری پروژه‌ها می‌تواند در روند توسعه تأثیرگذار باشد.
فرماندار شهرستان مهاباد در ادامه از نقشه راه اعضای کمیته برنامه ریزی و ادارات شهرستان برای سال 1404 پرده برداشت و اعلام کرد: تمامی مکاتبات ادارات شهرستان از روزی که بودجه در کمیته برنامه ریزی مصوب شده تا امروز، به فرمانداری این شهرستان ارسال گردد تا موانع و عملکرد ادارات مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: هیچ مدیر شهرستانی بدون پیگیری پروژه‌های شهرستانی حق سفر به مرکز استان و اداره کل را نخواهد داشت و مدیران شهرستان حتما قبلا از سفر به مرکز استان باید وضعیت پروژه‌هایی که در کمیته برنامه ریزی شهرستان مصوب شده را بررسی و همزمان با سفر به مرکز استان پیگیری نمایند.
امیرعشایری تصریح کرد: برای شهرستانی که سرفصل گردشگری در تمامی امور سرلوحه کار قرار گرفته عدم تلاش برای تخصیص و یا عدم اطلاع رسانی به فرماندار به عنوان رییس کمیته برنامه ریزی شهرستان و دبیرخانه غیر قابل قبول است.
وی در پایان خواستار جذب مشارکت بخش خصوصی در اجرای پروژه‌های ادارات توسط مدیران شهرستان شد و گفت: بخش خصوصی درحال حاضر در بسیاری از بخش‌ها ازجمله ورزش و گردشگری حضور یافته و ضمن ایجاد توسعه، به درآمدزایی و بازدهی مناسبی رسیده است.