تاریخ: ۱۳۹۸/۳/۲
یک گام تا حذف انسولین از زندگی دیابتی ها
به کمک محققان یک راه درمانی کشف شده است که به احتمال بسیار بیماران دیابتی را از تزریق انسولین می‌رهاند.
 
محققان دانشگاه آمستردام هلند موفق به ابداع درمانی برای دیابت نوع 2 شده‌اند که می‌تواند نیاز به تزریق روزانه انسولین را در بیماران مبتلا برطرف کند.
 
به گزارش هاژه به نقل از ایسنا؛ یک پیشرفت بالقوه پزشکی که توسط محققان هلندی حاصل شده است، می‌تواند نیاز به تزریق روزانه انسولین را در افراد مبتلا به دیابت متوقف کند.
 
دانشمندان با از بین بردن غشای مخاطی در روده کوچک، سبب شدند یک غشای مخاطی جدید ایجاد شود و بدین ترتیب، میزان قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را تثبیت کردند. نتایج این تحقیق غیرمنتظره و خارق‌العاده توصیف شده است.
این فرآیند یک ساعته روی 50 بیمار در آمستردام اعمال شد. در این فرآیند، لولهای که در انتهای آن یک بالون کوچک قرار دارد؛ طریق دهان بیمار به روده کوچک وارد و بالون با آب داغ پر و موجب می‌شود غشای مخاطی روده کوچک بر اثر گرما از بین برود. ظرف دو هفته یک غشای جدید ایجاد که منجر به تثبیت قند خون و بهبود وضعیت سلامت بیمار می‌شود. حتی یک سال پس از انجام این روش درمان، در 90 درصد از بیماران تثبیت شده بود. اعتقاد بر این است که بین جذب مواد مغذی توسط غشای مخاط در روده کوچک و ایجاد مقاومت در برابر انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ارتباط وجود دارد.
 
ژاک برگمن، پزشک و استاد دانشگاه UMC آمستردام می گوید: با این درمان، استفاده از انسولین می‌تواند به تعویق افتد یا حتی از بین برود. این درمان امیدوار کننده است. او می افزاید: این روش شگفت انگیز است و رنج ناشی از تزریق انسولین در افراد را کاهش می‌دهد. برگمن گفت: فقط یک روز پس از عمل، بهبود چشمگیری در میزان قند خون بیماران دیده شد و این موضوع ما را در مسیر پیشبرد درمان این بیماری قرار داد.
 
اکنون این پرسش مطرح است که آیا این درمان دائمی است یا اینکه باید هر چند وقت یک بار آن را دوباره انجام داد؟ از آنجاکه بیماران درمان شده با این روش هنوز پس از گذشت یک سال انسولین تزریق نکرده‌اند، امید است که این درمان بتواند دائمی باشد.
 
محققان ادعا می‌کنند که صرف نظر از قطع تزریق انسولین، این درمان احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، نارسایی کلیه، نابینایی و بی‌حسی در دست و پا را نیز کاهش می‌دهد. سطح قند خون در دیابت نوع 1 بالا است، زیرا پانکراس انسولین تولید نمی‌کند در حالیکه پانکراس افراد مبتلا به دیابت نوع 2 انسولین کافی تولید نمی‌کند. تاثیر این تغییرات را می‌توان با تغییرات در رژیم غذایی کنترل کرد.اما دیابت یک بیماری پیش‌رونده است. اکثر افراد بعد از 5 تا 10 سال زندگی با آن به مصرف قرص یا تزریق انسولین نیاز پیدا می‌کنند.
 
9 نفر از هر 10 نفر مبتلا به دیابت، با دیابت نوع 2 تشخیص داده می‌شوند. تخمین زده شده است که نزدیک به 1 میلیون نفر هم اکنون این بیماری رادارند که هنوز تشخیص داده نشده است و 12.3 میلیون نفر در معرض خطر بسیار بالایی قراردارند.