تاریخ: ۱۳۹۸/۲/۲۲
جزئیات مسمومیت خانواده مهابادی بر اثر مصرف قارچ سمی
به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی هاژه،   روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان مهاباد جزئیات مسمومیت خانواده مهابادی را تشریح کرد.
در پی مراجعه خانواده 4 نفری یکی از اهالی روستاهای تابعه شهرستان مهاباد بر اثر مسمومیت با قارچ کوهی با علایم اولیه حالت تهوع و استفراغ ، دردهای شکمی به اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) مهاباد در ساعات اولیه نیمه شب بلافاصله پرونده اورژانسی برای 4 نفر از اعضای خانواده تشکیل گردید و به متخصص آنکال داخلی و کودکان در بیمارستان اطلاع داده شد.
اقدامات اولیه درمانی و شستشوی دستگاه گوارشی برای بیماران انجام شد  و پس از ویزیت متخصصین، کودک 12 ساله بر اثر بروز مسمومیت حاد به مرکز درمانی در ارومیه اعزام و  دو نفر دیگر در بیمارستان امام خمینی (ره) مهاباد بستری و یک نفر با حال مساعد و با رضایت شخصی مرخص شد.
 
دکتر ناصر فرخ متخصص بیماری های داخلی در این خصوص اظهار کرد: اغلب مسمومیت های شدید توسط قارچ ها، به دلیل وجود ماده ای سمی است که این ماده عمدتا بر روی کبد تاثیر مخرب می گذارد.
 
وی افزود: نشانه های زودرس علائم مسمومیت با قارچ، قبل از 12 ساعت اول با حالت تهوع و استفراغ، دردهای شکمی و احساس ضعف بروز پیدا می کند.
 
دکتر فرخ بیان داشت: در ۲۴ ساعت بعد از علائم اولیه، با ضعف، سرگیجه و کاهش سطح هوشیاری خود را نشان می دهد که این حالات ناشی از درگیری کبدی و کلیوی در فرد مسموم است.
 
وی اضافه کرد: خوردن چند لقمه از قارچ های سمی می تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار بیندازد و در مواردی موجب مرگ شود.  درمان مسمومیت های گوارشی ناشی از مصرف قارچ های سمی، به زمان مراجعه فرد مسموم شده به مراکز درمانی بستگی دارد و در صورتی که مراجعه به موقع باشد، بیماری به سرعت کنترل و درمان می شود. در صورتی که فرد دیر مراجعه کند، خطرناک است که ممکن است فرد دچار نارسایی کبد و یا حتی مرگ شود. 
 
وی خاطر نشان ساخت: تنها راه تشخیص وجود قارچهای وحشی و یا سمی  انجام آزمایش بر روی قارچ در آزمایشگاه های تشخیص طبی می باشد.  
شایان ذکر است از اوایل فصل بهار علیرغم اطلاع رسانی معاونت بهداشتی دانشگاه و شبکه های بهداشت و درمان شهرستان های استان از طریق نصب بنر ،رسانه ملی و توزیع پمفلت تعدادی از شهروندان با ملاحظه قارچهای رویشی در دامان طبیعت اقدام به چیدن و مصرف آنها می کنند.