به گزارش هاژه به نقل از فارس ، ساره محمدی عصر امروز در نشست خبری با اصحابرسانه که در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: سقط جنین 6 ماهه در بیمارستان شهرستان پاوه بر اثر سهلانگاری و تشخیص اشتباه پزشکان متخصص این مرکز رخ داده است.
وی با اشاره به اینکه این سقط جنین در 17 مهر ماه رخ داده است، گفت: مادر این جنین 6 ماهه دارای علائم درد شدید پهلو و مقداری خونریزی بود و مامای مرکز بهداشت شهرستان پاوه، این بیمار را به زایشگاه ارجاع میدهد، اما در بیمارستان با معاینه بیمار به پزشکان متخصص در این مرکز، تشخیص سنگکلیه متواتر میشود.
این مسؤول تصریح کرد: با انجام درخواست آزمایش و سونوگرافی مادر جنین 6ماهه از سوی پزشکان این مرکز درمانی و بر اثر سهلانگاریها، ناگهان مریض تهدید به سقط جنین به مریض کلیوی تشخیص داده میشود.
محمدی با اشاره به اینکه سقط جنین این بیمار در منزل اتفاق افتاده است، گفت: حتی اگر این بیمار بستری میشد با احتمالا بسیار سقط جنین صورت میگرفت، اما پزشکان شهرستان فرآیند تشخیص و مداوا را صحیح انجام ندادند و این اتفاق ناگوار رخ داد.
معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: پرونده تشخیص اشتباه پزشکان بیمارستان شهرستان پاوه برای بررسی بیشتر به نظام پزشکی و تخلفات اداری ارجاع داده میشود، چرا که بیمار (از سوی ماما مرکز بهداشت با فوریت ارجاع به زایشگاه) به این بیمارستان مراجع کرد و باید تحت مداوا و تشخیص صحیحی قرار میگرفت.
وی با اشاره به اینکه سه نفر از پزشکان شهرستان پاوه درگیر و دخیل در این پرونده سقط جنین 6 ماهه هستند، ادامه داد: پرونده مذکور به نظام پزشکی منتقل میشود و براساس تعیین قصور از سوی هیأت نظارت سازمان نظام پزشکی و هیأت رسیدگی به تخلفات اعضا و کارکنان علوم پزشکی، نظر و رای نهایی اعلام میشود.
محمدی تصریح کرد: خانواده جنین 6 ماهه (22هفته) سقط شده هنوز شکایتی تنظیم نکرده است و یا اگر به نظام پزشکی شکایت کردند هنوز خبری در این زمینه دریافت نکردیم.
این مسؤول در پاسخ به خبرنگار فارس در کرمانشاه مبنی بر میزان تجهیزات و متخصصان بیمارستان پاوه در راستای تحقق طرح تحول سلامت و پیشگیری از وقوع حوادث فوق، اظهار داشت: پاوه بیمارستانی فرسوده دارد و مرکز درمانی جدید با تجهیزات و دسترسی مناسب طی دستور مجتبی نیککردار معاون استاندار کرمانشاه ساخته میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: اکنون پزشکان جراح، متخصص زنان، داخلی، بیهوشی، اطفال و... در این بیمارستان شهرستان پاوه فعالیت دارند.
به گفته وی، هر یک از پزشکان مربوطه با پرونده سقط جنین 6 ماهه شهرستان پاوه حدود 15 سال سابقه پزشکی دارند در حالی که باید در مناطق محروم شهرستانها از پزشکان بالای 20 سال سابقه پزشکی بر اساس طرح تحول سلامت استفاده شود.
محمدی عنوان کرد: مادر این جنین سقط شده 32 سال سن دارد و این نخستین جنین وی بود که با آن شرایط احتمال زنده ماندن جنین بسیار کم بود، اما 100 درصد نمیتوان احتمال سقط جنین را اعلام کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه یادآور شد: اغلب پزشکان در شهرستانهای استان کرمانشاه در سختترین شرایط کاری و کمترین امکانات موجود به خدماترسانی و مداوای بیماران پرداخته و جان انسانهای بسیاری را نجات میدهند.
وی با ادامه توضیحاتی در زمینه قوانین برخورد با تخلفات، خطاهای پزشکی، اتفاقات ناگوار در حوزه پزشکی و... یادآور شد: مسؤولان و پزشکان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه هیچگونه غرضورزی با مراجعان و بیماران تحت مداوا در مراکز درمانی ندارند و به فراخور شرایط و نوع خطای پزشکی در برههای از زمان واکنشهای مختلفی وجود دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: برخی تصمیمات و واکنشهای پزشکی در زمینه تشخیص و درمان بیماران به شکل سریع و ضربتی اتخاذ میشود یعنی در زمانی که موضوع جان یک انسان در میان باشد.
به گفته این مسؤول، پزشکان حافظان جان انسانها هستند و فارغ از هر موضوع و مسئله شخصی در انجام وظیفه و خدماترسانیها ابتدا نظارت خداوند را در نظر میگیرند.
محمدی سومین دلیل مرگ و میر در جهان را بر اثر خطای پزشکی عنوان کرد و گفت: تجربههای پزشکی به بهای سنگینی حاصل میشود و در اکثر موارد سبب اصلی مرگ و میرها اشتباهات و خطاهای پزشکی است.