تاریخ: ۱۳۹۸/۲/۱۱
ورود دادستانی به قضیه نیروهای مازاد شهرداری مهاباد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، روز چهارشنبه 11 اردیبهشت ماه 98 نشست خبری کامران علیزاده آذر شهردار مهاباد با اصحاب رسانه در سالن جلسات ساختمان شهرداری برگزار شد.
در این جلسه علیزاده آذر ضمن ارائه گزارشی از عملکرد شهرداری مهاباد در سال 97 اظهار کرد: استفاده از اتوماسیون اداری شهرداری از نیمه دوم سال 96، ریلی شدن سیستم بایگانی شهرداری، بررسی سیستم مکانیزه آبیاری، دریافت 6 طرح سرمایه‌گذاری مصوب شورا از جمله فضای سبز فلکه ملاجامی، فضای سبز ساختمان شورای شهر، پارک کودک قدیم جنب آموزش و پرورش، شهربازی واقع در ضلع غربی تاناکوا و یک قطعه زمین 5 هزار متری تحت عنوان پارکینگ اتومبیل‌های اسقاطی در فاز 2 شهرک صنفی از‌ شاخص‌ترین اقدامات انجام شده و در دست اجراست.
در ادامه شهردار مهاباد ضمن اشاره به اینکه پایه حقوق‌ کارگران از آذر 97 و اضافه کاری‌ها از اول سال 97 پرداخت نشده‌اند گفت: استانداری به شدت پیگیر مطالبات کارگران شهرداری مهاباد با اولویت پرداخت پایه حقوق است، طوری که تا پایه حقوق تسویه نشود پرداخت مزایا و اضافه کاری‌ها پرداخت نخواهند شد.
وی با بیان اینکه جهت ساماندهی حقوق‌ها نزدیک 40 هزار ساعت اضافه کاری تاکنون حذف شده است اظهار کرد: متاسفانه هنوز تعداد ساعات اضافه کاری فراوانی داریم که باید حذف شوند. طوریکه میزان بدهی شهرداری بابت پایه حقوق تاکنون 5 میلیارد و 960 میلیون تومان در سال 97 است، اما 5 میلیارد و 690 میلیون تومان بابت اضافه کاری بدهی داریم که علت این رقم بالا بابت پرداخت اضافه کاری‌ها سیاست غلطی به نام واگذاری اضافه کاری غیرواقعی تحت عنوان ترمیم حقوق پرداخت شده است.
علیزاده آذر افزود: از دیگر اقدامات شهرداری راه اندازی سیستم هوشمند اعلام حضور پرسنل، طرح طبقه بندی مشاغل و اضافه کردن بند مناطق جنگی در فیش حقوقیست.
شهردار مهاباد در پاسخ به سوالی در مورد تعداد نیروهای مازاد گفت: در دور سوم شورای شهر و دوران ریاست آقای احمدی نژاد پول فراوانی در گردش بود و فعالیت های زیادی صورت گرفت و همین امر موجب بکارگیری نیروهای زیادی شد، اما در دور چهارم شورای شهر مهاباد اشتباه بزرگی که هنگام تصمیم گیری برای نیروهای قراردادی صورت گرفت این بود که اکثریت آرا به نفع تمدید قرارداد با این نیروها بود، این رویکرد سبب ایجاد معضل اصلی کنونی برای شهرداری مهاباد شد و می‌توان گفت بعد از نبود درآمد پایدار، معضل وجود نیروهای مازاد شاید ماهیانه مبلغی حدود 300 میلیون تومان و در سال حدود 4 میلیارد تومان را از شهرداری می‌بلعد. 
شهردار مهاباد افزود: در ارتباط با نیروهای مازاد کار به جایی رسیده که سازمان بازرسی و دادستانی به این موضوع ورود پیدا کرده اند. طوری که طبق نامه دادستان محترم به ما اعلام شده که برابر گزارشات واصله تعدادی از نیروهای شرکتی اعم از خدماتی و فضای سبز در امور ستادی بکارگیری شده و یا حتی کار نمی کنند و حقوق دریافت می‌کنند. در همین زمینه کمیته تطبیق مصوبه‌ای در زمینه ممنوعیت بکارگیری نیروهای شرکتی در بخش‌های اداری و ستادی داشته است. بنابراین با این شرایط شهرداری موظف است برابر قانون این مصوبه‌ها را اجرا کند، چرا که وقتی می توانیم شهرداری را با حدود 400 تا 450 نفر اداره کنیم وجود 700 نفر نیرو و یا حتی در بعضی فصول تعداد بیشتر هیچ توجیهی ندارد.
علیزاده آذر میزان بدهی مجتمع تجاری نگین و یا ارگان‌های دولتی به شهرداری را نیز چنین تشریح کرد: میزان بدهی مجتمع نگین قبلا 30 میلیارد تومان برآورد شده بود که پس از ورود کارشناسان اداره کل بازرسی و بازرس‌های استانداری به موضوع مشخص شد که محاسبات اشتباه بوده و بدهی مورد نظر حدود 12 میلیارد تومان است که فرصتی سه ماهه داده شد که تنها چند روز از این فرصت باقی مانده و پس از آن در صورت عدم پردخت وارد مراحل قانونی خواهد شد. 
بیشترین میزان بدهی‌ها به شهرداری مربوط به ارتش است با رقم حدود 10 میلیارد تومان و در رتبه دوم شبکه بهداشت با 8 میلیارد تومان از بدهکاران شاخص شهرداری محسوب می‌شوند.
 
شهردار مهاباد در خصوص پروژه داشامجید و زمان به بهره‌برداری رسیدن آن اظهار داشت: با توجه به بحث های فنی که در خصوص مسایل ایمنی که اخیر مطرح شده و خطراتی که وجود دارد اولویت با ایمن سازی و رفع خطرات آن است بنابراین بعید به نظر می رسد که بتوانیم امسال این پروژه را به بهره برداری برسانیم.