به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی هاژه، کارخانه تولید واکسن تب برفکی روناک مهاباد که عنوان بزرگترین کارخانه خاورمیانه در این زمینه را با خود یدک می کشد چند سال بعد از فعالیت چند روزی است که تعطیل شده است.
کارخانه واکسن سازی روناک تحت نام کارخانه تولید فرآوردههای زیستی روناک در مساحتی بالغ بر ده هزار متر مربع و با هزینهای در حدود ۱۲ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در مسیر جاده مهاباد میاندوآب احداث شده است. بخش زیادی از تجهیزات این کارخانه توسط متخصصان داخلی طراحی شده و ظرفیت تولید آن حدود 100 میلیون دوز در سال اعلام شده است که با این ظرفیت به گفته مسئولان حتی توانایی صادر کردن محصول را نیز دارا می باشد.
این کارخانه سال ۹۰ توسط رییس جمهور وقت از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح شد اما مدتی بعد فعالیتهایش متوقف گشت. سال ۹۴ و با حضور مسئولان استانی و شهرستانی بار دیگر به بهرهبرداری رسیده و فعالیتش از سر گرفته شد تا سرانجام در چند روز اخیر مسئولان این کارخانه اعلام کردند که این کارخانه به دلیل عدم همکاری سازمان های کشوری جهت خرید محصول داخلی این کارخانه، بالا رفتن قیمت ارز و مشکلات فراوان جهت تامین مواد اولیه تعطیل شده است.
یکی از مسئولان کارخانه روناک مهاباد در گفتگو با هاژه با تائید خبر تعطیلی این کارخانه اعلام کرد که واردات واکسن تب برفکی از ترکیه آنهم با قیمت چند برابر واکسن تولیدی در کارخانه روناک توسط نهادهای مسئول از یک طرف و افزایش قیمت ارز و وجود مشکل در تامین مواد اولیه از سوی دیگر سبب شده مقدار زیادی از واکسن ها انبار شده و به فروش نرسد و پس از چند ماه مقاومت سرانجام مجبور به تعطیلی کارخانه شده ایم.
وی افزود: با تعطیلی کارخانه روناک ۲۵ نفر از پرسنل که به طور مستقیم در آنجا مشغول بهکار بودهاند بیکار شدهاند.
مسئول مربوطه همچنین تصریح کرد: تنها مشتری این واکسن سازمان دامپزشکی کشور میباشد که واکسن را مستقیما در اختیار دامدارن قرار میدهد. عدم همکاری سازمان در خصوص تامین مواد اولیه و مجوزات مربوطه، کار این شرکت را با مشکل روبرو کرده است، چراکه برای واکسن خارجی ارز و پول هست اما برای تولید داخل نه، اگر بخشی از پولی که صرف واردات می شود به این کارخانه تعلق بگیرد می تواند جان تازهای بگیرد.
خرداد ماه گذشته محمودزاده نماینده مهاباد در گفتگو با رسانهها اعلام داشت که واکسن تولیدی در واکسن سازی روناک مهاباد با قیمت یک سوم مشابه ترکیهای وارد بازار می شود اما خریداران به بهانه های واهی از خرید محصول داخلی سرباز زده و با چند برابر قیمت آنرا از ترکیه وارد می کنند. نماینده مهاباد همچنین اعلام کرده بود که موضوع را به رییس سازمان دامپزشکی کل کشور ارجاع داده اما این مشکل همچنان وجود دارد.