تاریخ: ۱۳۹۷/۱۲/۱۳
تنگه کافرین؛ شاخص ترین اثر طبیعی شهرستان بدره ایلام

تنگه کافرین شاخص ترین اثر طبیعی شهرستان بدره امسال نیز مانند سال های گذشته در انتظار گردشگران نوروزی است.

بدره در 87 کیلومتری ایلام قرار دارد، این شهر تیرماه سال 1392 از بخش به شهرستان ارتقا یافت و دارای 2 بخش مرکزی و هندمینی است.
سد و نیروگاه بزرگ سیمره در ۹ کیلومتری مرکز شهر بدره، معادن، منابع نفت و گاز، دامداری و کشاورزی و در نهایت وجود نمادهایی طبیعی از برترین نقاط توریستی در حوزه بدره از مهمترین عوامل تبدیل این منطقه به شهرستان بوده است.
رودخانه سیمره در شهرستان بدره از تلاقی رودخانه های قره سو و گاماسیاب شکل گرفته و در مرز ایلام و لرستان جریان دارد و تا انتهای حوزه کرخه ۶۵۰ کیلومتر طول دارد.
رودخانه سیمره نامی بزرگ در استان ایلام محسوب می شود، به دلیل وجود این رود بزرگ، سدی در روستای چشمه شیرین از توابع بدره ساخته شده که باعث ایجاد جاذبه های گردشگری متنوعی شده است.
تنگ کافرین در شمال شهر بدره در جاده ایلام به بدره قرار دارد، رودخانه ای در این تنگه قرار گرفته که پس از عبور از آن در شمال تنگه به رودخانه سیمره می ریزد.
آثاری از معماری صخره ای دوران پیش از تاریخ در این تنگه به چشم می خورد که نشان از قدمت و اهمیت تنگه دارد. جنگل های وسیع بلوط و گونه های جانوری مانند سنجاب ایران از دیگر جاذبه های این تنگه است
طول تنگه در حدود ۲ کیلومتر و ارتفاع آن از سطح دریا ۷۰۰ متر است. در یک کیلومتری ورودی تنگه برکه آب زمزم قرار گرفته است، همچنین زیارتگاه جابر در این منطقه از دیگر نقاط گردشگری در منطقه به حساب می آید.
تنگه کافرین امروزه به یک مکان کاملا توریستی تبدیل شده و از اقصی نقاط استان به این منطقه سفر می کنند، بسیاری از جوانان در این منطقه قایق هایی برای مسافران و گردشگران تهیه کرده اند که لذت تفریح در کافرین را دوچندان کرده است.
علاوه بر قایق سواری در رودخانه سیمره می توان با ماهیگیری از رودخانه بر تفریح و نشاط خود افزود، البته صحنه های چشم نواز عبور رودخانه از بین تنگه چشم هر گردشگری را خیره می کند.
روستای کلم
روستای زیبا و گردشگری کلم شهرستان بدره با طبیعتی زیبا و سحرانگیز در 20 کیلومتری غرب شهر بدره و در دامنه ارتفاعات کبیرکوه قرار دارد.
بقعه‌های متبرکه تاج الدین و نظام‌الدین از نوادگان حضرت امام موسی الکاظم (ع) ، وجود رودخانه پرآب کلم، باغات میوه‌های مختلف، طبیعتی دل انگیز و چشم نواز و مزارع پرورش ماهی‌ های سردآبی باعث شده که این روستا در طول سال و به ویژه فصول بهار و تابستان میزبان گردشگران داخلی و خارجی باشد.
کاوش‌های باستان شناسی از قدمت طولانی این روستا در سکونتگاه انسانی خبر می‌دهد و آثار به‌جا مانده از آتشکده و قلعه کلم سابقه این روستا را به دوران مادها می‌رساند.
زمین‌های حاصل‌خیز و آب فراوان باعث شده که کشاورزی در این روستا از رونق خاصی برخوردار باشد و مزارع فراوان برنج محلی و گندم جلوه‌های خاصی به این روستا می‌بخشد.
منطقه زرانگوش 
در هر جایی از استان ایلام به خصوص در بین کوه ها آثار خارق العاده ای وجود دارد که چشم هر گردشگری را خیره می کند، یکی از آثار مهم و کمتر معرفی شده استان ایلام منطقه زرانگوش است که در شهرستان بدره واقع در ۱۱۰ کیلومتری مرکز استان قرار دارد.
جاذبه های تاریخی و طبیعی واقع در تنگه زرانگوش از طریق جاده ای خاکی در روستا قابل دسترسی است و گردشگران می توانند این آثار را مشاهده کنند.
 تنگه رازیانه 
تنگه رازیانه در شهرستان بدره واقع شده و در نزدیکی روستای چنارباشی و در ۴۵ کیلومتری شهر ایلام قرار دارد، این تنگه یکی از پدیده‌های زمین‌شناسی در استان ایلام و در غرب ایران است. تنگه رازیانه، دره باریک و ژرفی است که در منطقه‌ای سرسبز واقع شده و درون آن رودی روان است.
75 هکتار از اراضی تنگه رازیانه در سال ۱۳۸۸ به عنوان اثر طبیعی- ملی معرفی شد و در همان سال این اثر در فهرست آثار طبیعی – ملی ایران قرار گرفت.
ثبت این اثر موجب شد که علاوه بر ایجاد فرصت مناسب برای مطالعه پژوهشگران علوم زمینی، هیدرولوژی، محیط زیست و سایر رشته ها به زیستگاه مناسبی برای حیات وحش مبدل شود.
 بدره آماده استقبال گردشگران
رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بدره در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: دستگاه های خدمات رسان نوروزی برای اجرای برنامه نوروزگاه و برپایی نمایشگاه صنایع دستی در شهرستان آمادگی کامل دارند.
فردین کاظم زاده گفت: 30 اثر تاریخی و طبیعی شهرستان در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده و سد سیمره، تنگه کافرین، روستای زیبای کلم، امامزاده جابر و ... از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی و مذهبی شهرستان محسوب می شوند.
وی تصریح کرد: برخورداری از طبیعتی بکر و چهارفصل، روستای هدف گردشگری، بقاع و اماکن متبرکه، قلعه های تاریخی و شهرهای باستانی، آبشارها و چشم اندازهای زیبای طبیعی باعث شده که این شهرستان هر ساله مقصد گردشگری جمع زیادی از هم وطنان قرار گیرد.
وی عنوان کرد: بیش از 100 کلاس درس در مرکز شهرستان، بخش هندمینی و بخش مرکزی و همچنین مهمانسراهای ادارات جهت اسکان و استقبال مهمانان نوروزی فراهم شده است.
کاظم زاده بیان داشت: ظرفیت اسکان 150 هزار گردشگر در شهرستان بدره فراهم شده است و بطور قطع یکی از مناطق پر گردشگر استان در نوروز 98، شهرستان بدره خواهد بود.
وی افزود: برای توسعه زیرساخت های گردشگری شهرستان بدره، راه دسترسی به تنگه کافرین به طوی 6.5 کیلومتر با اعتباری بالغ بر 24 میلیارد ریال به پیمانکار واگذار شده که بیش از 70 درصد پیشرفت دارد.

 ایرنا