همیشه می خواهیم برای مسافرت مکانی را انتخاب کنیم که هم قبلا نرفته باشیم و هم با شرایط حاضر ما همخوانی داشته باشد. این سوال پیش می آید که واقعا چه معیارهائی برای انتخاب مکان مناسب برای سفر ما باید در نظر گرفته شوند و به آنها توجه کرد. حال به طور مختصر به صورت دسته بندی به مهم ترین آنها اشاره می کنیم:
1- میزان جذابیت مقصد مسافرت برای همسفران: اولین و مهم ترین معیار برای انتخاب مقصد میزان جذابیت آن برای همسفرانمان خواهد بود. مقصد انتخابی تا حد امکان باید ناشناخته و در دسترس باشد. قبل از شروع مسافرت اطلاعات کافی استخراج نموده و در اختیار سایر اعضاء خانواده بگذارید تا حس کنجکاوی در آنها بر انگیخته شده و پس از رسیدن به مقصد امکان مقایسه دانستنی ها با واقعیات برایشان مهیا گردد.
2- میزان بودجه و پول در اختیار سبد خانوار برای مسافرت: مسلما در شرایط کنونی وضعیت مالی از اهمیت زیادی برخوردار است. چرا که دوری و نزدیکی مقصد و نحوه مسافرت از جمله زمینی، ریلی و هوائی و نوع اسکان تماما به موضوع مادی مسافرت بازمی گردند. کمااینکه در علم گردشگری به دلیل ماهیت زیستی و روح نوازی به جزء درموارد و انواع خاص از گردشگری موضوعات مادی زیاد دخیل نیستند. لذا مقصد و اجزاء سفرمان به گونه ای باید بطور عامیانه "با جیبمان سازگار باشد".
3- توانایی مقصد در برآورده نمودن نیازهای متنوع اعضا همسفر: نظر به اینکه گروه مسافران از نوع دوستانه، همکاران و یا خانوادگی باشد، طبعا نیازهای مختلفی وجود خواهد داشت، لذا مناسب آن است که مقصد به گونه ای انتخاب شود که اکثریت قریب به اتفاق گروه آن را تایید کرده و احتمال برآوردن نیازهای خود را پس از بازگشت به مبدا تا حد امکان در سطح بالا ببینند. می دانیم که نیازو خواسته یک کودک ۶ ساله با یک بزرگسال و یا فرد مسن متفاوت است پس مقصد باید به گونه ای باشد که جوابگوی تمامی نیازها باشد.
4- برنامه ریزی در خصوص مسافت و مدت مسافرت و مطابقت آنها با عناصر تشکیل دهنده سفر از جمله وسیله نقلیه و نوع سکونت: مسافرت های درون کشوری با هدف سرگرمی و تفریح معمولا بیش از ۴ شب و ۵ روز به طول نمی انجامند. لیکن مسافرت های برون مرزی بسته به سایر عوامل مدت زمان بیشتری می طلبند. پس اینکه ما چند روز برای مسافرت در نظر داریم و اینکه به چه نحوی قصد عزیمت داریم و چگونه در آنجا اسکان می گزینیم کاملا باید از قبل برنامه ریزی شوند. بطور کلی یکی از اصول موفقیت آمیز برای انجام یک مسافرت دلنشین برنامه ریزی صحیح و تصور کلی از پیش آمدهای مختلف احتمالی در طولمسافرت است. اگر ماشین شخصی وسیله نقلیه مورد نظر ماست اطمینان از کارکرد فنی آن از ضروریات سفر خواهد بود. داشتن لباس های مناسب شرایط آب و هوائی مقصد و مطالعه شرایط جوی می توانند از جمله مسائلی باشند که توجه به آنها از بروز مشکلات خودداری خواهند کرد. پس بسته به نوع سفر عواملمختلفی باید در نظر گرفته شده و برنامه ریزی گردند.
البته عوامل کثیر دیگری نیز بر انتخاب صحیح مقصد اثر می گذارند که اهم آنها اشاره شد. مطمئنا انجام یک سفر مطلوب می تواند بسیار بر روحیه افراد کارگر باشد. زندگی شهر نشینی و یکنواختی امور انجام مسافرت های گوناگون را در طول سال برای حفظ سلامتی ذهنی و جسمی الزامی می سازد. با نگاهی به جوامع پیشرفته در می یابیم که همواره آنها بیشترین تعداد مسافرت ها را داشته و اینگونه با تعادل فکری و فیزیکی توانسته اند حداکثر بازدهی را در تمام سطوح اقتصادی، اجتماعی و ... داشته باشند.