به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، به مناسبت گرامیداشت روز اعضای امور بانوان شهرستان به همراه معاون توسعه و برنامه ریزی فرمانداری مهاباد از خانه سالمندان امین السلام مهاباد بازدید کردند.
هاجر پورآذر مسئول امور بانوان فرمانداری مهاباد در گفتگو با خبرنگار هاژه، ضمن تبریک روز زن اظهار کرد: این مراسم در راستای برنامههای گرامیداشت هفته زن صورت گرفته است.
خشایار صنعتی معاون توسعه و برنامه ریزی فرمانداری مهاباد نیز در گقتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: در طول سال بصورت دورهای مسئولان شهرستان مهاباد از این مرکز بازدید و در راستای برطرف کردن نیازها گام برمیدارند و امروز نیز بدلیل مصادف شدن با روز گرامیداشت مقام مادر بازدید از این مرکز صورت گرفت.
وی افزود: بیش از نیمی از افراد این مرکز مادران این جامعه میباشند و جامعه امروز حاصل رنج ها و تلاشهای پدران و مادران سالمند میباشد.
صنعتی با اشاره به جایگاه زنان در جامعه اظهار کرد: نگاه به جایگاه و مقام زنان در مناطق کوردنشین بسیار ارزشی تر از سایر مناطق دیگر بوده و زنان در مهاباد و بهطور کلی در مناطق کوردنشین در طول تاریخ از جایگاه والایی برخوردار بوده اند، اسناد تاریخی این امر را نشان میدهد که زنان در این مناطق در بخشهای مختلف حاکمیتی حضوری فعال داشته اند.
وی افزود: زنان در جامعه کوردستان همواره دوشادوش مردان در کارهای اقتصادی، اجتماعی و روزمره حضور داشتهاند و همین امر توانمندی اجتماعی آنان را در مقایسه با زنان سایر مناطق دیگر در زمینه های مختلف بیشتر کرده و در نهایت به مطالبه نگری و تقسیم مسئولیت های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در جامعه منجر شده است.
صنعتی تصریح کرد: درحال حاضر نیز بخش بزرگی از جامعه سازمانهای مردم نهاد و مسئولیتهای اجتماعی و... شهرستان مهاباد نیز برعهده زنان توانمند این شهرستان است و حتی برخی سازمانهای مردم نهاد بصورت ویژه مربوط به امور بانوان و یا تمامی اعضای آن زن میباشد.
وی اضافه کرد: تصدی زنان بر پستهای حکومتی به افزایش عملکرد و پیشرفت منجر شده و احساس مسئولیت این زنان توانمند در مهاباد به پر رنگ شدن نقش آنان در جامعه و ارتقای جایگاه آنان در عرصههای مشترک بین مردان و زنان منجر شده است.
معاون توسعه و برنامه ریزی فرمانداری مهاباد در ادامه با ضروری دانستن وجود مراکز سالمندان برای شهرها اظهار کرد: طبق آمارهای رسمی 25 درصد اعضای مرکز سالمندان را شهروندان مهاباد تشکیل میدهند که بیشتر آنها بدلیل شرایط ویژه جسمی و یا نداشتن فرزند و خویشاوند به این مرکز نگهداری میشوند.
وی افزود: نگهداری سالمندان اگرچه خوشایند نیست و با ارزشهای اخلاقی جامعه همخوانی ندارد اما اگر بصورت تحلیلی به این امر پرداخته شود میتوان دریافت که وجود این مراکز برای هر شهری اجتناب ناپذیر است.
صنعتی در پایان اظهار کرد: خوشبختانه مدیریت این مراکز برعهده افراد خوش نیت، خوش قلب و خیر است و پرسنل این مرکز نیز جزو افراد بسیار دلسوز جامعه میباشند که بصورت جدی در راستای رفع کمبودها و مشکلات سالمندان گام برمیدارند.
در ادامه بیان اسماعیلی مسئول فنی و مدیرعامل مرکز سالمندان امین السلام مهاباد در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: این مرکز در سال 1383 تأسیس و از سال 1386 فعالیت خود را آغاز کرده و در سال 1391 تا 1394 نیز با توجه به پذیریش بانوان توسعه یافته است.
وی افزود: این مرکز با ظرفیت پذیرش 60 نفر درحال حاضر از 39 سالمند که 19 نفر از آنان خانم و 20 نفر از آنها آقا میباشند نگهداری میکند.
اسماعیلی اضافه کرد: اگرچه شهروندان و خیرین همیشه همیار این مرکز بودهاند اما درحال حاضر برای تأمین هزینههای خوراک و برخی هزینههای دیگر با مشکل روبرو هستیم و امیدواریم خیرین نگاه ویژهای به این مرکز داشته باشند.
مدیرعامل مرکز سالمندان امین السلام مهاباد در ادامه اظهار کرد: خیران و شهروندان میتوانند با مراجعه حضوری به این مرکز واقع در فلکه مادر جنب سازمان انتقال خون کمکهای اجناسی و یا نقدی خود تحویل دهند و یا در بانکها وجوه خود را به شماره حسابهای این مرکز واریز نمایند.