به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی هاژه، مردم روستای قره گول از توابع بخش سیمینه بوکان احیای دوباره تالاب این روستا را با برگزاری آیین باشکوهی جشن گرفتند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان در این آیین که روز یکشنبه در مسجد این روستا برگزار شد، اظهار داشت: تاکنون اقدامات بسیاری از سوی این نهاد برای احیای تالاب قره گول صورت گرفته و امید است با مشارکت مردم و همت مسوولان، این تالاب به صورت دایمی احیا شود.
رحیم عبدالکریمی ادامه داد: با احیای این تالاب هم مردم از این اتفاق سود می برند و هم گامی موثر در زمینه صیانت از عرصه های زیست محیطی برداشته می شود.
وی دلایل خشک شدن این تالاب را ریشه دار خواند و افزود: تنها کاهش بارندگی دلیل خشک شدن این تالاب نیست، بلکه توسعه زیاد کشاورزی و در نتیجه حفر چاه های غیرمجاز، افزایش شدید و نادرست از آب می تواند از مهم ترین دلایل خشکی تالاب قره گول به شمار رود.
عبدالکریمی اضافه کرد: یکی از راهکارهای احیای این تالاب، ساخت سد سیمینه بوکان است که با این اقدام، علاوه بر احیای تالاب قره گول و دریاچه ارومیه، از بروز سیلاب در این شهرستان نیز جلوگیری می شود.
رییس اداره محیط زیست بوکان با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در امر حفاظت از محیط زیست بیان کرد: با همت و تلاش فراوان می توان تحول بزرگی در محیط زیست بوکان و منطقه ایجاد کرد.
تالاب قره گول در 45 کیلومتری شمال غربی شهرستان بوکان واقع است و از طریق کانال سنتی منشعب از سیمینه رود تغذیه و آبگیری میشود که هر ساله پذیرای تعداد زیادی از پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی است.
این تالاب دارای نیزار و پوشش گیاهی تالابی بوده و در سال های گذشته جز در فصل تابستان، در بقیه ماه های سال دارای آب بود.
افزوده شدن آثار پدیده آتشفشانی (خاکستر آتشفشانی) به خاک بستر تالاب، دور نمای سیاه رنگی به آب این تالاب بخشیده که به همین جهت به تالاب قره گل مشهور شده است.
قره در زبان آذری به معنی سیاه و گول در زبان کردی به معنی جایی که آب در آن جمع می شود گفته می شود که قره گول ترکیبی از زبان کُردی و تُرکی است.
در پایان این مراسم همه اهالی روستا به همراه کودکان و نوجوانان به کنار تالاب رفته و اقدام به پخش شیرینی کردند.
منبع: ایرنا