تاریخ: ۱۳۹۷/۱۱/۱۱
انتقاد فعالین اقتصادی مهاباد از نحوه محاسبه مالیات
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، فعالین اقتصادی شهرستان مهاباد در جلسه بررسی مشکلات مالیاتی بازاریان، اصناف، صنایع و تولیدکنندگان مهاباد که با حضور معاون مالیات برارزش افزوده سازمان مالیاتی کشور در سالن فرمانداری این شهرستان برگزار شد از نحوه محاسبه مالیات و بالا بودن نرخ مالیات بر ارزش افزوده نسبت به سایر شهرها انتقاد کردند.
رییس اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان مهاباد در این جلسه اظهار کرد: تعیین مالیات بر اساس درآمد سالهای گذشته و عدم توجه به کاهش درآمد و رکود اقتصادی از عمده‎ترین مشکلات فعالین اقتصادی در زمینه مالیاتی است.
وی افزود: فعالین اقتصادی از متولیان و سازمان امور مالیاتی انتظار دارند بستری را فراهم کنند که بصورت یکسان و عادلانه مالیات آنها محاسبه و وصول شود. فعالین میزان مالیات خود را با صنف مشابه در شهر، استان و سایر شهرها مقایسه می‎کنند و به تفاوت آن معترض هستند.
قادری تصریح کرد: استفاده از ظرفیت اتحادیه‎های و سازمانهای صنفی و مردم نهاد می‎تواند بر دقت محاسبه و برقراری عدالت در میزان پرداخت مالیات مؤثر باشد و زمینه پایداری درآمدهای مالیاتی را فراهم ‎کند.
رییس اداره صنعت معدن و تجارت در پایان اظهار کرد: شهرستان مهاباد دارای 7 هزار پروانه صنفی و 137 واحد دارای پروانه بهره برداری است که  47 درصد از این واحدها در رکود هستند و در بخش معدن نیز از تعداد 70 معدن نیمی از آنها ذر رکود بسر می‎برند.
جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه اظهار کرد: نحوه محاسبه مالیات در مناطق محروم با توجه به کاهش شدید درآمدها و مشکلات اقتصادی نیازمند تغییر است.
وی افزود: تولید کنندگان و فعالین اقتصادی با پرداخت مالیات مشکلی ندارند بلکه به نحوه محاسبه و برخوردهای سلیقه‎ای معترض هستند.
محمودزاده تصریح کرد: رکود، کاهش درآمد و بالا رفتن هزینه‎های تولید تمام فعالیت‎های اقتصادی را با مشکل مواجه کرده و عبور از این بحران  نیازمند تدوین رویکردی نوین متناسب با درآمدها است.
ایرج شجاعی فرماندار مهاباد نیز با اشاره به مشکلات مالیاتی برخی اصناف و فعالین اقتصادی اظهار کرد: اخذ مالیات بدون توجه به میزان درآمد و محاسبه آن بدون هیچ تخفیف و انعطافی بدون شک هر تولید کننده و فعال اقتصادی را ناامید خواهد کرد.
وی افزود: رعایت عدالت و تسهیل در امور از خواسته‎های تولیدکنندگان و فعالین اقتصادی است. درحال حاضر بسیاری از واحدهای تولیدی در شهرستان با مشکل رکود و کاهش سطح درآمد مواجه هستند و گرفتن مالیات از آنها باید مطابق با شرایط اقتصادی تنظیم شود.
یکی از تولیدکنندگان در خصوص مشکلات مالیاتی فعالین اقتصادی اظهار کرد: تشخیص مالیات به شیوه سنتی و محاسبه آن با روش مهندسی معکوس از عمده‎ترین مشکلاتی است که بیشتر تولیدکنندگان را زمین‎گیر کرده است.
وی افزود: گاهی مالیات را با درنظر گرفتن گردش مالی شرکت‎ها و کارگاهها بدون درنظر گرفتن ضرر و زیان محاسبه کرده‎اند درحالیکه بخش عمده گردش مالی تمامی واحدهای صنعتی و تولیدی را هزینه‎های خرید مواد اولیه، هزینه‎های جاری و... به خود اختصاص می‎دهد.
وی تصریح کرد: مأموران پرونده مالیاتی 10 سال گذشته را با قوانین امروز بررسی و محاسبه می‎کنند و در صورت طرح در کمیسیون ممیز دوم برای زیر سوال نبردن ممیز اول محاسبه مالیاتی را باطل اعلام نمی‎کند.
در ادامه این جلسه شماری از صاحبان شرکت های تولیدی و واحدهای خدماتی و مدیران عامل مساکن مهر به بیان مشکلات و مسایل مالیاتی خود پرداختند و معاون مالیات بر ارزش افزوده و مدیرکل دفتر خدمات مودیان سازمان امور مالیاتی کشور در این جلسه اعلام کرد بصورت موردی تمامی پرونده‎ها را با همراهی مدیرکل و رییس اداره دارایی شهرستان مهاباد بررسی و تعیین تکلیف خواهد کرد.