به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، رییس اداره منابع طبیعی شهرستان مهاباد از توقیف محموله 25 تنی چوب در این شهرستان خبر داد.
مجید پاتو در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: این محموله از شهر اشنویه به مقصد گنبد کاوس برای تأمین مواد خام کارخانه کاغذ سازی بارگیری شده بود که توسط یگان حفاظت اداره منابع طبیعی با همکاری نیروی انتظامی توقیف شد.
وی افزود: راننده این محموله مدعی شده که چندین مرتبه محمولههای بالای 20 تنی چوب را از مقصد اشنویه و شهرهای اطراف به شمال کشور و شهرهای دیگر بدون هیچ مشکلی بارگیری و به مقصد رسانده و در هیچ نقطهای از جاده و اتوبان متوقف یا با مشکل روبرو نشده و تنها این بار توقیف شده است.
پاتو تصریح کرد: درحال حاضر این محموله که از نوع درختان قطع شده زبان گنجشک، بید و درخت گردو است تحویل نیروی انتظامی داده شده و پرونده مراحل قانونی خود را طی میکند.
رییس منابع طبیعی شهرستان مهاباد با اشاره به کشف و ضبط 75 تن چوب از ابتدای سالجاری اظهار کرد: هماهنگیهای لازم با نیروی انتظامی و نظامی، راهنمایی و رانندگی صورت گرفته که به محض روئیت محمولههای چوب اقدام به بازرسی و توقیف محموله کنند اما آنچه جای تأسف است عدم جدیت مبارزه با قطع درختان در شهرهای همجوار است، چراکه بیشتر محمولههای توقیف شده در شهرستان مهاباد مربوط به شهرهای دیگر است.
وی افزود: سودجویان از خلاءهای قانونی استفاده میکنند بدون آنکه ویژگیهای منطقه و آسیبهای محیط زیستی را در نظر بگیرد به جنگلهای منطقه حملهور شدهاند و به همین دلیل آذربایجان غربی که جزو قطبهای سنوبر بود، بدلیل تخریب زیاد منابع و قطع بیرویه جایگاه خود را ازدست داده است.
پاتو تصیح کرد: در کل کشور راهکار زراعت چوب میتواند به قطع بیرویه و تخریب جنگلها پایان دهد و بجای استفاده از ذخایر ژنتیکی، از ذخایر زراعتی استفاده کرد و از پسماندها برای کارخانجات و مصارف دیگر بهره برد. این طرح نیز باید با حمایت همهجانبه دولت و اعطای تسهیلات به منظور احداث مزرعه نهال صورت گیرد. این کار مستلزم بازه زمانی 10 الی 15 سال است.
رییس اداره منابع طبیعی شهرستان مهاباد در ادامه اظهار کرد: متأسفانه امکانات اداره منابع طبیعی به ویژه امکانات حفاظتی این اداره بسیار پایین است و با کمبود نیروی متخصص و تجهیزات روبرو هستیم به نحوی که در مقایسه با استانداردها در سطح بسیار پایینی قرار داریم.
مجید پاتو افزود: متأسفانه پشتوانه قانونی لازم برای حمایت از یگان حفاظت منابع طبیعی وجود ندارد و در صورت مواجه با قاچاقچیان مسلح باید با دست خالی علیه آنها اقدام کنند، تجربههای بسیار تلخی در این زمینه از ضرب و شتم تا شهادت وجود دارد.
وی تصریح کرد: در ایستهای بازرسی نیازمند وجود یکی از کارشناسان منابع طبیعی برای بازرسی محمولهها هستیم چراکه فقط زمستان نیست که با مشکل قاچاقچیان روبرو هستیم، در فصل بهار نیز توقیف محمولههای ثعلب و ریواس و... بصورت انبوه و در صورت صدمه زدن به منابع طبیعی باید انجام شود. متأسفانه کمبود ایستهای بازرسی در سطح شهرستان به عاملی برای قاچاق چوب تبدیل شده و قاچاقچیان میتوانند پاسگاهها و مراکز نظامی و بازرسی را بهراحتی دور بزنند.
رییس اداره منابع طبیعی شهرستان مهاباد در پایان از مردم طبیعت دوست، همیاران طبیعت، دهیاران، شوراهای اسلامی شهر و روستا خواست ، برای مشارکت در حفاظت از منابع طبیعی، گزارش های خود را مبنی بر تخریب، تصرف و قطع غیرمجاز درختان را با شماره تلفن 1504 به یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهند.