هاژه ـ در حالیکه شنیدن واژه معلولیت تصور محدودیت را در ذهن برخی تداعی میکند، پسر مهابادی با تلاش بدون خستگی ناپذیر باعث شدند تعریف جدیدی در ذهن برخی از شهروندان در این خصوص شکل گیرد.
شاهو محمدی کودک سندروم داون مهابادی متولد 13 شهریورماه 1384 فرزند دوم خانواده است. اگرچه تولد وی برای شهروندان و خویشاوندان امری عادی و یا غیر قابل توجه بود ولی اکنون شاهو نه به عنوان یک کودک عادی بلکه در مقام یک نخبه و اعجوبه ورزش در کشور و جهان شناخته میشود.
عزیز محمدی پدر شاهو در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: در زمان تولد شاهو اطلاعات کافی در مورد ویژگیهای وی و سندروم داون نداشتم ولی با مطالعه کتابها، جستجو در اینترنت و مشاورههای پزشکی مطالعات خود را در این زمینه افزایش دادم در نهایت با درک این نکته که افراد دارای سندروم دارای بدنی شل هستند شنا درمانی، آبدرمانی و ماساژ درمانی را به همراه تغذیه مناسب، با توصیه پزشک متخصص در دستور کار قرار دادم.
وی افزود: اگرچه این اقدامات بسیار مهم بود ولی کار اصلی و آموزش حرفهای شنا توسط محسن مازوجی از مربیان با تجربه مهاباد انجام شد و آموزش شنای شاهو بصورت رسمی از سال 93 و در 9 سالگی وی صورت گرفت.
محمدی تصریح کرد: شنا جزو ورزشهای بسیار مفید برای افراد دارای سندروم داون است چرا که بدن و مفاصل شل آنها را به بدنی ورزشی و استقامتی تبدیل میکند. سال 94 اولین حضور شاهو محمدی در سیزدهمین دوره مسابقات المپیک ویژه ایران رقم خورد که مخصوص افراد کمتوان، اوتیسم و سندروم داون است. در این مسابقه شاهو مدال طلای کرال سینه ایران را کسب کرد و در هجدهمین دوره این مسابقات نیز در ماده شنای کرال سینه مقام اول را بدست آورد.
پدر شاهو در ادامه اظهار کرد: برای پیشرفت شاهو مثلث طلایی (خواب، تغذیه و تمرین) بصورت ویژه و بصورت سبک زندگی یک ورزشکار حرفهای رعایت شده، ساعات خواب و وعدههای غذایی بسیار دقیق تنظیم شده و به نوعی سبک زندگی خانواده بر اساس وضعیت شاهو تنظیم شده است.
وی با اشاره به نقش بسزای آموزش در پیشرفت شاهو اظهار کرد: آموزشهای خستگی ناپذیر تنها به ورزش ختم نشده و آموزش درسی و موسیقی نیز بخش مهم و حیاتی زندگی شاهو است که جای دارد از آقای هاشم علیزاده مربی موسیقی شاهو نیز یاد شود که بدون هیچ چشمداشتی، تاکنون 27 ملودی را با حفظ نت به شاهو آموخته است.
عزیز محمدی در ادامه ضمن تقدیر از کامبیز عثمانی آذر مدیریت استخر آبشار برای در اختیار گذاشتن استخر بدون هزینه و مربیانی که در زمینه ورزش، موسیقی شاهو را یاری دادهاند اظهار کرد: فصل جدیدی از زندگی ورزشی شاهو به عنوان یک قایقران حرفهای با مربیگری محمد امین شیخ مندی از مربیان برجسته شهر مهاباد شروع شده است.
وی افزود: شاهو در مسابقات آبهای آزاد جانبازان و معلولین مقامآور بوده و این موفقیت نیز حاصل تلاش مربی قایقرانی وی و نشان از تلاش خستگیناپذیر شاهو برای اثبات تواناییهایش بوده است.
***شاهو نازک نارجی اما منظم، پرتلاش و نابغه***
این جمله توصیف مربیان تیم ملی و قایقرانی برای توصیف شاهو محمدی کودک سندروم داون مهابادی است که اکنون بسیاری به عنوان نماینده و مدال آور به وی چشم دوختهاند.
مربی قایقرانی شاهو در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: پشتکار، تلاش خستگی ناپذیر و مصمم بودن پدر شاهو در آموزش وی یکی از نکاتی است که همواره باید مورد توجه قرار گیرد.
محمدامین شیخ مندی در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: جرقه آموزش شاهو در یکی از روزها که مشغول به تمرین بودم زده شد.
وی افزود: در یکی از روزها که برای تمرین در سد مهاباد حضور داشتم با نزدیک شدن شاهو به قایق و ابراز علاقمندی وی مواجه شدم و از او پرسیدم که به قایقسواری علاقمند است. شاهو را سوار قایق کردم و همین کار به جرقهای برای آموزش شاهو تبدیل شد.
شیخمندی تصریح کرد: از سال 1395 مشغول آموزش شاهو محمدی هستم ولی تمرینات حرفهای وی از از سال 96 هر روز از ساعت 6.30 دقیقه صبح که کابوسی برای کودکان است بصورت جدی و بسیار منظم شروع شده است. برای مشکل بیدار شدن سبک زندگی خانواده محمدی تغییر کرد و ساعت خواب از حالت غیر مشخص به 10 شب تنظیم شد.
وی اضافه کرد: شاهو ابتدا توان پارو زدن را با توجه به سن پایینش نداشت، به فکر افتادیم که پاروی مناسب سنی و قایق نیمه حرفهای برایش تهیه کنیم.
مربی قایقرانی شاهو محمدی در ادامه اظهار کرد: سال 96 در جریان مسابقات کشوری آبهای آزاد شاهو به عنوان اولین شرکت کننده سندرم داون معرفی و حضور پیدا کرد و در لاین مستقیم با ثبت رکورد 1 دقیقه 46 ثانیه و کسب مدال طلا باعث تعجب ورزشکاران و مربیان این رشته شد و نادر عیوضی سرمربی تیم ملی نیز از حفظ تعادل شاهو محمدی شگفت زده شد.
وی افزود: با کسب این موفقیت و تست موفقیت آمیز قایقهای تمام حرفهای (کایاک) در جریان یکی از اردوها پارالمپیکی توسط شاهو به فکر افتادیم که بصورت حرفهایتر وی را آموزش دهیم. با کمک دوستان قایق کایاک را تهیه و تمرینات حرفهای را شروع کردیم.
شیخمندی تصریح کرد: درحال حاضر شاهو به عنوان یک نابغه در دنیای ورزش افراد دارای سندروم داون در سطح کشور شناخته شده و خود را برای مسابقات بهمنماه پیشرو آماده میکند. تلاش بر این است در مسابقات 2019 شاهو به عنوان اولین ورزشکار سندرم داون و یکی از عجایب ورزش پارالمپیکی در دنیا معرفی میشود.
مربی قایقرانی شاهو محمدی در پایان اظهار کرد: شاهو درحال حاضر توان قایقرانی در آبهای خروشان را در جهت مخالف جریان آب دارد و جمله "شاهو نازک نارجی اما منظم، پرتلاش و نابغه" تنها توصیفی که برای وی میتوان بیان کرد.
به گزارش هاژه: عزیز محمدی یکی از صدها و شاید هزاران پدری میباشد که فرزندش دارای سندروم است، اما آنچه وی را از دیگران متمایز کرده،
تحمل رنج پدرانه برای تبدیل فرزندش به یک نابغه جهانی و تحمل سختیهای این راه
است. شاهو محمدی اولین فرد سندروم داون است که در زمینه قایقرانی کایاک مشغول است. در سیزدهمین و هجدهمین دوره مسابقات المپیک ویژه ایران در ماده شنای کرال سینه مدال طلا را کسب کرده و در حضور رییس کمیته رکورد زنی ایران توانسته در ماده کرال سینه استقامت با ثبت رکورد 2 هزار و 483 متر توانسته رکورد این ماده در کشور به نام خود ثبت کند.