دکتر رسول خضری نماینده مردم شریف پیرانشهر و سردشت، تذکر کتبی به وزیر کشور درخصوص برخورد جدی، قانونی و شدید با عاملین کشتار کولبران مظلوم را در کانال تلگرامی خویش رسانهای کرد و ریشه این معضل را به بی برنامگی دولت در ساماندهی معابر کولبری ارتباط داد.
تذکر، سوال، استیضاح حق قانونی یک نماینده است و میتواند از این اهرم ها بهره برده و دغدغههای خود و موکلین خویش را در حوزه عمومی مطرح نماید اما این یک جنبه موضوع و تکالیف و اختیارات نماینده مجلس است و نماینده محترم نیز اخلاقاً در مقابل عهدی که با موکلین خود دارد، باید پاسخگوی تذکر و سوال موکلین خود راجع به این گونه موضوعات باشد.
جناب رسول خضری باید نقش موثر و غیرقابل انکار خود در مسدود شدن معابر کولبری و پناه بردن جمعی از کولبران دیروز به معابر غیر رسمی و قاچاق امروزی و بوجود آمدن وضعیت اسفبار کنونی را توضیح دهد! بر همین اساس چند پرسش مهم که ارتباط اساسی با عملکرد جناب نماینده دارند را با ایشان در میان خواهم گذاشت و امیدوارم پاسخ قانع کننده ای برای آنها داشته باشد.
۱- در سالهای گذشته رسانهای کردن بحث کولبری از جانب آقای نماینده و اعزام کمیته حقیقت یاب به ریاست آقای کواکبیان از سوی مجلس شورای اسلامی به شهرستان های مرزی پیرانشهر و سردشت و خصوصاً عکس یادگاری دکتر رسول در کسوت کولبری چه نقشی در مسدود شدن معابر کولبری داشت؟
۲- دعواهای سیاسی-اقتصادی آقای دکتر خضری با آقایان قربان علی سعادت (استاندار سابق آذربایجان غربی) و اردوان نوسودی (فرماندار سابق شهرستان پیرانشهر) بعد از انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی (اسفند ۱۳۹۴) چه نقشی بر آینده معابر مرزی داشت و دلیل اصلی این مناقشات چه بود؟
۳- چرا علی رغم تعیین تکلیف نهایی موضوع کولبری از سوی دولت مبنی بر پایان یافتن قضیه کولبری و حتی تاکید وزیر کشور و مقام عالی استان بر این امر، دکتر رسول خضری کماکان بر طبل بازگشایی معابر مرزی می کوبد؟ آیا خوراک تبلیغات انتخابات آتی مجلس را آماده می کند؟
۴- اساسا چرا رسول خضری درخصوص قضیه کولبری یکی بر میخ زده و یکی بر نعل میزند و از یک سو خواستار بازگشایی معابر مرزی شده و از سوی دیگر خبر از ساماندهی کارتهای مبادلات مرزنشینی داده و در آخرین اظهار نظر تبلیغاتی خود قبل از سفر رییس جمهور محترم به استان آذربایجان غربی مژده صدور مجوز واردات ۱۸۴ قلم کالا توسط کارتهای مرزنشینی را میدهد؟
۵- کولبری سرنوشت محتوم مرزنشینان نیست و از شان و کرامت انسانها و عدالت اسلامی بدور است و مردمان شریف مناطق مرزی از سر ناچاری بدان پناه برده اند، اما چرا باید کولبران بیپناه اینچنین دستمایه بازیهای سیاسی و انتخاباتی آقای نماینده قرار گیرند؟ اصلا آقای دکتر رسول خضری در دو دوره نمایندگی خود چه کاری برای برچیده شدن این شغل طاقت فرسا و پر خطر کرده است و چه بسترهایی را برای اشتغال پایدار مرزنشینان و علی الخصوص کولبران فراهم نموده است؟
این پرسش ها و پرسشهای بسیار دیگر، باید از جانب نماینده مردم شریف پیرانشهر و سردشت پاسخ داده شوند حال چه امروز و چه ایام انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه ۱۳۹۸ شمسی!