تاریخ: ۱۳۹۷/۹/۱۵
موسیقی، فرهنگ و جامعه
سیامک برزنجی
 
یکی از ارکان نمود فرهنگ در ما انسان‌ها نوع موسیقی خاص جامعه‌ای است که در آن زندگی می‌کنیم. موسیقی در هر فرهنگی بنا بر عقاید انسان‌های هر جامعه و تاریخ آن جامعه و حتی موقعیت جغرافیایی، متفاوت و منحصر به فرد است و همین باعث‌ می‌شود اگر برای نمونه موسیقی اصیل هندی یا مجارستانی گوش کنیم احساس خاصی به آن نداشته باشیم ولی برای مردم هند و مجارستان والاترین نوع موسیقی از لحاظ تاثیر گذاری بر احساسات باشد. 
متاسفانه در سال‌های اخیر تولیدات موسیقایی افسار گسیخته در کشور ما و بی‌محتوی بودن آثار آهنگسازان و خوانندگان به طرز وحشتناکی فضای موسیقی در ایران را آلوده کرده و حتی این فاجعه به موسیقی مناطق و ملیت‌ها مانند کوردی و خراسانی و... نیز رسوخ کرده است. آثار  این بزرگواران با کلی تغییرات در صدا که با نرم افزارهای کامپیوتری صورت می‌گیرد بدون عبور از هیچگونه فیلتر هنری و تایید اساتید موسیقی روانه بازار می‌شوند و روز به روز شان موسیقی را پایین می‌آورند. متاسفانه نوجوان‌های ما فقط به صرف تخلیه نوعی انرژی و بدلیل نا آگاهی رو به این نوع موسیقی آورده و کوچکترین دانشی از موسیقی فاخر ایرانی ندارند و حاضرند پول‌های کلان برای حضور در کنسرت دوستانی را خرج کنند که فقط به صرف داشتن ظاهر زیبا توهم‌ خوانندگی و در واقع مطربی دارند و این یعنی انحطاط فرهنگی.
مقبول واقع شدن این عزیزان مطرب که هیچ دانش موسیقایی ندارند باعث شده جوانان زیادی با سودای شهرت و‌ پول پا در این عرصه بگذارند و حتی در این راه زندگی خود را تباه کنند و روز به روز موسیقی فاخر جایگاهش را به ابتذال در موسیقی بدهد. راه برون رفت از این بحران این است که خانواده‌ها اهمیت بیشتری به موسیقی اصیل ایرانی بدهند و نوع فاخر موسیقی پاپ و کانتری و سایر انواع آن را به فرزندان خود معرفی کنند و از پرداخت پول‌های گزاف برای کنسرت‌های بی محتوی خودداری کنند. امید که روزی موسیقی اصیل ما جایگاهش را در بین مردم پیدا کند.