به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، همایش دو روزه کتابداران غرب کشور به همت کارگروه توسعه و ترویج کتابخوانی مهاباد با همکاری انجمن حامی در این شهر بهکار خود پایان داد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد در ابتدای مراسم ضمن تقدیر از حضور کتابداران اظهار کرد: کتابداران و فعالین حوزه کتاب، سربازان بی ادعای ترویج کتاب و کتابخوانی هستند، کسانیکه بدون هیچ چشم داشتی در مناطق محروم تلاش می کنند.
قادر مرادی افزود: شهرستان مهاباد به عنوان شهری فرهنگی مستعد توسعه بیشتر در زمینه های فرهنگی می باشد.
وی با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در راستای ترویج کتابخوانی اظهار کرد: به همت انجمنها دو طرح بزرگ در مهاباد اجرا شده، طرح " خواندن بخوانیم" از سوی انجمن سبز اندیشان جوان و طرح " بخوانیم ببخشیم" از سوی افسانه بازیار مسئول کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان مهاباد با استقبال شهروندان روبرو شده است.
سید رسول نبوی دبیر اجرایی همایش در ادامه با تاکید بر اهمیت کتاب در زندگی و نقش آن در پویایی تفکر اظهار کرد: بنای اصلی پیشرفت در جوامع توسعه یافته خواندن کتاب و میزان مطالعه افراد جامعه معیار توسعه یافتگی و یا نیافتگی کشورها است.
وی افزود: کتاب به ما یاد می دهد در برابر فشارها تسلیم نشویم.
در ادامه مراسم فرخ حقنژاد مسئول اجرایی همایش و نماینده غرب کشور در انجمن حامی ضمن تقدیر از حضور فعالین کتاب و ترویج آن با ابراز تأسف از بروز حوادث ناگوار ناشی از زلزله در کرمانشاه اظهار کرد: حوادث کرمانشاه و مرگ نابهنگام شهید شریف باجور به عنوان حامی بزرگ کتاب و کتابخوانی در غرب کشور برای فعالین این حوزه بسیار دردناک بود.
در این مراسم حاضرین برای ادای احترام به مقام شهید شریف باجور یک دقیقه سکوت کردند و بهپا خواستند.
یعقوب خضری در خصوص پنلهای تخصصی در اینهمایش در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: در این همایش با ارائه 2 پنل تخصصی آسیب شناسی، توسعه و شناسایی ظرفیتها توسط کارشناسان و کتابداران صورت می گیرد.
خضری افزود: در پنل اول دکتر محسن حاج زینالعابدین، دکتر احمد غلامی، کامران جوهری، نماینده کتابداران در مناطق هورامان، ایلام و غرب کشور در حوزه آسیب شناسی حضور داشتند و به بررسی مشکلات کتابداران در حوزه روستایی و مشکلات پیش روی اجتماعی برای حضور خانم ها در کتابخانه ها پرداختند. دکتر غلامی با بررسی جغرافیای زیستی در غرب کشور راهبردهای عملی و تئوری در این زمینه را ارائه کرد.
خضری در ادامه اظهار کرد: در پنل دوم همایش دکتر ابراهیم عمرانی جانشین رییس شورای تأمین وزارت علوم با نادرست خواندن سرانه مطالعه به عنوان یک معیار اظهار کرد: مستند سازی و جلب اعتماد افراد یکی از راههای توسعه و شناسایی ظرفیتها است.
افسانه بازیار نیز به عنوان سخنران دوم با تحلیل رفتار کودکان و بررسی آموزشهای خانواده استفاده از فضای مجازی را نه به عنوان یک تهدید کننده بلکه به عنوان یک ابزار برای معرفی کتاب اعلام کرد.
دکتر خالق جلیل نژاد در ادامه پنل اظهار کرد: خوانش توسعه و بررسی ابعاد رشد در حوزههای مختلف از ضروریتها است و نگاه تک بعدی و هر گونه طرد این عناوین به اهداف والای کار ضربه خواهد زد، برای همین می توان از ظرفیتهای داده شده به بهترین نحو بهره برد.
جلیل نژاد افزود: فعالیتهای توسعه کتابداری روستایی نیازمند نگرش و تفکر جدیدی است. بنابراین کتابداران می توانند حوزههای مختلف را پویا ساخته و زمینههای کارکردی را توسعه دهند و توسعه انسانی نیازمند تحول در کیفیت زندگی فردی و جمعی است.
ادامه همایش با اجرای نمایش کودکان، قصهگویی، و ههلپهرکی از سوی اعضای کتابخانه ژیار لج با مدیریت اجرایی آمنه سنبلی و همچنین اجرای قطعات زنده از سوی گروه موزیک ( بابک و بهزاد بشیری، سینا حسامی) همراه بود.
در پایان مراسم از 80 نفر از فعالین حوزه کتاب و ترویج کتاب، کتابداران، کارشناسان و مدرسین تقدیر به عمل آمد.