تاریخ: ۱۳۹۷/۹/۶
برگزاری اولین سمینار کودک آزاری در مهاباد
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، سمینار مقابله با کودک آزاری به همت انجمن های علمی دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد برگزار شد.
این سمینار با حضور سازمانها و نهادهای حمایت از حقوق کودکان، وکلا و اساتید دانشگاه با هدف آشنایی و بررسی حقوق کودک از دو بعد روانشناسی و حقوقی به میزبانی انجمن های علمی دانشجویی حقوق و روانشناسی برگزار شد.
  
دکترابراهیم قربانی در این مراسم با بررسی ابعاد حقوقی کودک آزاری و حقوق کودکان اظهار کرد: تعریف مشخص و واحدی از کودک آزاری با توجه به چند بعدی بودن آن از لحاظ روانشناسی، حقوقی و اجتماعی وجود ندارد اما بطور کلی هرگونه صدمه زدن جسمی، روحی، عاطفی و استفاده جنسی و بهره وری اقتصادی از کودکان جرم بوده و دارای مجازات می باشد.
وی افزود: در قانون اساسی بطور مشخص به کودک آزاری اشاره نشده ولی قوانینی برای حمایت از حقوق کودک تدوین شده است که نیازمند توجه بیشتر و تصویب قوانین جدیدتر می باشند.
دکتر حاجی کارشناس روانشناسی نیز در ادامه این سمینار به ابعاد روانشناسی کودک آزاری پرداخت و گفت: ابعاد کودک آزاری فراتر از ضرب و شتم و یا آسیب جسمی است و ریشه کن شدن آن نیازمند آموزش جدی از دوران کودکی است.
وی افزود: مهمترین راه برای مقابله با کودک آزاری آموزش خانواده هاست چرا که بخش بسیار بزرگی از کودک آزاریها در ایران به غفلت از کودک برمیگردد که خود نوعی آزار محسوب میشود و زمینه ساز بسیاری دیگر از مشکلات است.
دکتر لیلا مروتی در ادامه خواستار برگزاری کارگاههایی در مناطق حاشیه ای شهر و سطح شهرستان برای جلوگیری از کودک آزاری شد و گفت: مناطق  روستایی، حاشیه شهر و مناطقی که اقشار ضعیف در آن سکونت دارند نیازمند توجه بیشتر هستند.
رییس اداره بهزیستی شهرستان مهاباد نیز ضمن تقدیر از برگزار کنندگان این مراسم اظهار کرد: یکی از برنامه های مهم این سازمان دفاع از حقوق کودک و کودکانی است که مورد کودک آزاری واقع شده ا ند.
مهران یوسفی در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: یکی از امورات اورژانس اجتماعی حضور در مدارس، آشنایی با حقوق کودک برای اولیاء است.
وی افزود: در مواردی که کودک آزاری اتفاق افتاده کارشناسان این سازمان با بررسی وضعیت اقدامات اولیه شامل حمایت از کودک و در برخی موارد ارائه بسته های حمایتی را انجام داده و در موارد شدید به سرپرستی کودک از خانواده گرفته شده است.
یوسفی تصریح کرد: اعتیاد، فقر اقتصادی، طلاق از عمده‌ترین دلایل بروز کودک آزاری است. اگرچه وجود یک پرونده کودک آزاری ناراحت کننده و نیازمند ریشه کن شدن است اما این جرم ممکن است در هر نقطه از کشور واقع شود ولی آمار کودک آزاری در شهرستان مهاباد پایین بوده و نگران کننده نیست.
وی ادامه داد: اگر کودک آزاری بر اساس معیار کشورهای توسعه یافته بررسی شود بیشتر کارهایی که در کشور توسط والدین انجام می شود کودک آزاری محسوب می شود.
رییس اداره بهزیستی شهرستان مهاباد با اشاره به برخی خلاءهای قانونی در خصوص کودک آزاری اظهار کرد:  برخی سخت گیری ها در قانون از جمله مشارکت کارشناسان بهزیستی در مدارس با تعامل رفع شده ولی همین مورد نیز بعد از چند سال گفتگو و رایزنی صورت گرفته و هدف نیز تنها آموزش بوده است.