به گزارش پایگاه خبری هاژه، مسئول موسسهی فرهنگی و هنری زیرک از
پایان یک دوره آموزش زبان کوردی در روستای سرا، از توابع شهرستان سقز خبر داد.
سوسن حسنزاده، از جمله مدرسانی است که سالانه، دهها روستای دور و نزدیک کوردستان رفته و به تدریس زبان کوردی برای همگان میپردازد.
حسنزادە معتقد است همە افراد در شهر و روستا باید از امکانات آموزشی مناسب و استاندارد برخوردار باشند؛ از همین روی این نویسندهی کورد، در فصول سرما و گرما، بدون هیچگونه حمایتی از طرف دولت و ملت، تختهسیاه همیشگیاش را بر دوش گذاشته و شهر به شهر و روستا به روستا در رفتوآمد است.
حسنزاده، مدرسی که صدها مدرس و هزاران محصل زبان و ادبیات کوردی در شهرها و روستاهای کوردستان پرورده کرده است، بار دیگر نیز در یکی از روستاهای این سرزمین، به نام روستای سرا، از توابع شهرستان سقز، تعداد ۴۰ محصل و شاید مدرس آتی زبان کوردی، تقدیم این ملت نمود و کتابخانهی چندین سالهی آن روستا را با کتب کوردی مزین کرد.
نکتهی قابل تامل این است که این استاد زبان کوردی، محدودهای بنام محدودهی جغرافیایی قائل نبوده و همهی شهرها و روستاها را منبع و سرچشمهی امید می داند و بر این باور است که در زندگی، محدودههای مکان و زمان، معنا نداشتە و تنها تلاش و کوشش، سرنوشتساز می باشد.
حسنزادە با سابقهی بیش از 10 سال تدریس در زمینهی زبان و ادبیات کوردی و 3 سال در زمینهی زبان انگلیسی، ضرورت فراگرفتن زبان انگلیسی را اینگونه تفسیر می کند: از آنجا که زبان انگلیسی در این برهه از زمان، زبان اول همه ملتهای جهان میباشد، لذا بهترین راه برای شناختن فرهنگ و تمدن ملتهای دیگر جهان و شناساندن فرهنگ و تمدن ملت کوردستان به دیگر ملل میباشد.
در این مراسم سرگل رحیمی، رحمان جوان، محمد رسولنیا، لقمان رشیدی سخنانی من باب آموزش زبان مادری و اینکه وظیفه هر شخصی است که به یادگیری و یاد دادن آن به همه مردم همت گمارند، ایراد داشتند.
در پایان مراسم ضمن اجرای نمایشی از طرف چند نفر از فارغالتحصیلان، با دادن کارنامه از طرف موسسهی فرهنگی و هنری زیرک، از کسانی که در آن دوره شرکت کرده بودند، تجلیل شد.
گزارش: کیوان یاری