تاریخ: ۱۳۹۵/۷/۱۰
نماینده مهاباد: از اقدام و برخورد چکشی پرهیز شود/به بهانه احیای دریاچه ارومیه زندگی مردم تعطیل نخواهد شد!
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار هاژه گفت: احیای دریاچه ارومیه نباید به قیمت نابودی معیشت مردم منطقه تمام شود.
جلال محمودزاده اظهار داشت: حوضه دریاچه ارومیه، حوضه ای گسترده را شامل می شود و احیای دریاچه نیز با توجه به مساحت و پهنای گسترده آن دغدغه بزرگی است، طوریکه اگر دریاچه نابود و خشک شود نه تنها کشاورزی منطقه بلکه زندگی ساکنان آنان (استان های آذربایجان غربی و شرقی و کردستان) نیز با خطر جدی روبرو خواهد شد و به همین علت احیای دریاچه ارومیه برای همه دغدغه بزرگی است.
محمودزاده افزود: از طرف دیگر نباید این امر باعث تعطیل شدن کشاورزی منطقه و استان شود، من در تمامی جلسات حتی جلسه ای که با نمایندگان مجلس و مسئولین استانی برگزار شد به این نکته اشاره داشتم، که می بایست همگی برای احیای دریاچه ی ارومیه تلاش خود را انجام دهیم، اما به بهانه احیای آن نباید زندگی و معیشت اقتصادی مردم را با مشکل روبرو کنیم و طوری نباشد که آب مورد نیاز کشاورزی را به کشاورزان ندهیم و باعث تعطیلی آن و کسادی بازار صنایع و خدمات دیگر شویم. 
وی ادامه داد: وقتی ما زندگی و معیشت مناسبی نداشته باشیم، احیای دریاچه ارومیه چه فایده ای برایمان دارد؟ همزمان که در فکر احیای دریاچه ارومیه هستیم به فکر وضعیت و معیشت اقتصادی مردم نیز باشیم. این کار زمانی قابل انجام است که زمین های کشاورزی دشت شهر ویران مهاباد و استان به شیوه ی آبیاری نوین کشاورزی متحول گردد و این تغییر شیوه ی آبیاری باعث صرفه جویی 50 تا 60 درصدی آب خواهد شد و از محل همین صرفه جویی می توان جهت احیای دریاچه ارومیه گام های مناسبی برداشته شود.
نماینده مهاباد افزود: به اعضای ستاد دریاچه ارومیه و مسئولان استانی گفته ایم و جزو مصوبات  کمیسیون کشاورزی نیز خواهد شد، جدا از این که می بایست وضعیت اقتصادی و معیشت مردم مورد توجه باشد، به همان اندازه وضعیت احیای دریاچه ارومیه نیز باید با تخصیص اعتبارات دولتی مورد توجه قرار گیرد. 
نماینده مردم مهاباد در ارتباط با تصفیه خانه مهاباد نیز گفت: تصفیه خانه مهاباد نیز تصفیه خانه قدیمی، با علم و تکنولوژی قدیمی و فضای اشغال بسیار زیاد است، به نحوی که هم جلوی توسعه کالبدی مهاباد را گرفته وهم آلودگی های زیست محیطی و بوی نامطبوعی را به همراه داشته است.
وی بیان داشت: طی دو هفته گذشته معاون وزیر و مسئولین استانی جهت بازدید از این مجموعه(تصفیه خانه) به مهاباد سفر کرده اند و قرار براین شد که سیستم تصفیه ای به نام SPR که سیستمی نوین است و تنها سه یا چهار هکتار فضا خواهد گرفت، اگر بخش خصوصی پیدا شود و مجوز لازم از وزارت نیرو مبنی بر واگذاری زمین مازاد که نزدیک به 35هکتاراست گرفته شود، بخشی از فضای کنونی تصفیه خانه، به منطقه مسکونی و بخشی دیگر به فضای تصفیه خانه اختصاص پیدا خواهد کرد که با توجه به تکنولوژی پیشرفته این سیستم، هم بوی نامطبوع را از بین می برد و هم زمینه برای توسعه کمی و کیفی مهاباد فراهم خواهد شد. 
محمود زاده همچنین در رابطه با وضعیت فنس کشی محدوده دریاچه سد مهاباد گفت: در فنس کشی سد مهاباد که یکی از خواسته های اساسی مردم و مسئولین در سفر ریاست جمهوری به مهاباد بود، دو مساله اساسی وجود دارد: 1- وجود محصولات یکساله و 2- محصولات چند ساله در محدوده دریاچه سد است. 
وی اظهار داشت: در محصولات یکساله که هر سال زمین خشم زده و تغییر پیدا می کند، هنگام بارش باران، گل و لای ناشی از این زمین ها به حوضه دریاچه وارد خواهد شد و این دغدغه همه ما است. لذا باید به توسعه محصولات چند ساله و بخصوص باغات در حریم قانونی 150 تا 200 متری از سد اقدام شود و بعد از آن فنس کشی صورت پذیرد و در این امر می بایست هم وضعیت زندگی و معیشت مردم و هم سلامتی دریاچه مدنظر قرار گیرد و با فرهنگ سازی مناسب سعی شود مردم را با این کار همراه و از اقدام و برخورد چکشی پرهیز نمایم.