مسئول برنامه سلامت نوزادان و کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، تغذیه با شیر مادر را زیربنای زندگی سالم دانست و گفت: حفظ ، ترویج و حمایت از تغذیه با شیر مادر، امری حیاتی برای یک جهان پایدارتر است.
بهناز کاملی روز شنبه به مناسبت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر (10-19) مرداد با اعلام شعار این هفته با عنوان 'تغذیه با شیرمادر، زیربنای زندگی سالم است'، گفت: تغذیه با شیر مادر ضمن کمک به پیشگیری از تمام انواع سوء تغذیه، امنیت غذایی شیرخواران و کودکان خردسال را تامین می کند.
وی تاکید کرد که شیر مادر به مردم و ملت ها برای خروج از چرخه گرسنگی و فقر کمک می کند و بنابراین می توان گفت شیر مادر زیربنا و اساس زندگی است.
کاملی ، هدف اصلی شعار امسال را پیشگیری از انواع سوء تغذیه و شکستن چرخه فقر و تامین امنیت غذایی حتی در زمان بحران دانست و گفت: سوء تغذیه به معنی کم وزنی و نیز اضافه وزن است که با بیماری های غیر مسری ارتباط دارد و این 2 فرم سوء تغذیه ، پیامدهای عمده ای برای سلامت در کوتاه مدت و درازمدت دارند.
مسئول برنامه سلامت نوزادان و کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، ترویج تغذیه با شیر مادر را مستلزم تلاش های تیمی دانست و افزود: با همکاری ذی نفعان و دست اندرکاران مختلف از بخش های مراقبت های بهداشتی، جامعه و محل کار و از جمله مقامات محلی، می توانیم زنجیره گرم حمایت از مادران شیرده ایجاد کنیم و به طور قطع پیام های مستمر و سیستم ارجاع مناسب در سراسر این زنجیره گرم، این اطمینان را ایجاد خواهد کرد که مادر و کودک از مزایای حمایت پویا و کمک های تخصصی برخوردار می شوند.
وی افزود: این شیوه تغذیه میلیون ها کودک را قادر می سازد که زنده بمانند، رشد کنند و در مسیر سلامت بهتر و آینده ای موفق تر قرار گیرند.
مسئول برنامه سلامت نوزادان و کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه در خصوص فواید شیر مادر برای شیرخواران و کودکان نوپا نیز گفت: شیر مادر مغذی ترین غذا و از لحاظ مواد ایمونولوژیک بسیار قوی است، غذایی است که می تواند موجب تکامل مغز شود که هیچ ماده غذایی دیگری این ویژگی را ندارد.
کاملی افزود: تغذیه با شیر مادر تکامل شناختی و ضریب هوشی IQ (آی کیو) کودکان را تقویت می کند و در نتیجه به طور قابل توجهی امکان تحصیلات، مشارکت در نیروی کار و کسب درآمد را در طول عمر ارتقا می دهد.
وی با بیان اینکه تغذیه مطلوب با شیرمادر به فاصله گذاری بین تولدها کمک می کند، کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه و تخمدان و خطر ابتلا به فشار خون بالا، مبارزه با بیماری های عفونی، کاهش بروز و شدت اسهال وعفونت های تنفسی، پیشگیری از پوسیدگی دندان و ناهنجاری فک را از جمله دیگر فواید تغذیه با شیر مادر برشمرد.
کاملی با اشاره به اینکه تغذیه با شیر مادر خطر ابتلا به اضافه وزن و چاقی را حدود 10 درصد در مقایسه با تغذیه با فورمولا کاهش می دهد، گفت: افزایش تغذیه مطلوب با شیرمادر می تواند از مرگ بیش از 823 هزار کودک و 20هزار مادر در هر سال پیشگیری نماید.
مسئول برنامه سلامت نوزادان و کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه عدم تغذیه با شیر مادر با درجه کمتر هوش ارتباط دارد که منجر به زیان اقتصادی جبران ناپذیری در دراز مدت می شود، گفت: بی توجهی و از دست دادن این مرحله بحرانی از رشد مغز در طول دوران کودکی می تواند منجر به زیان های قابل توجه شناختی و اقتصادی شود.
وی به توصیه سازمان جهانی بهداشت و یونیسف در این خصوص اشاره کرد و افزود: شروع زود هنگام تغذیه با شیر مادر ظرف یک ساعت اول تولد، تغذیه انحصاری با شیرمادر برای 6 ماه اول زندگی و نیز ادامه تغذیه با شیر مادر تا 2 سالگی یا بیشتر، همراه با عرضه غذاهای کمکی مغذی، کافی و سالم از پایان 6 ماهگی به بعد از سوی این سازمان توصیه شده است.
منبع: ایرنا