تاریخ: ۱۳۹۷/۵/۲
سیدآباد مهاباد، جایی که نه شهر است و نه روستا‌
در راستای سلسلە گزارش های هاژە از مناطق مختلف شهرستان مهاباد در این نوشته سعی می گردد به برخی مشکلات سیدآباد مهاباد پرداخته شود.
جمعیت روستا که در شمال شرقی مهاباد و چسپیده به محدوده خدماتی شهر قرار گرفته، طی بازه زمانی سال های ٨۵ تا ۹۵ بیش از ۵ برابر رشد داشته است و از ۳۴۰ نفر به بیش از ۱۷۰۰ نفر رسیده است، جمعیت این روستا غالبا به سبب زمین های ارزان قیمت و نزدیکی به مهاباد از روستاهای اطراف بدان جا مهاجرت کرده اند. 
به لحاظ‌ وضعیت کالبدی و فیزیکی مساکن باید گفت، نمایی یک شهر را دارد و ساختمان های نوساز بر اساس اصول شهرسازی و نظام مهندسی در آن ساخته شده است.
طبق اظهارات شورا و دهیاری روستا در مصوبه‌ای که توسط شورای اسلامی شهر مهاباد به تصویب رسیده از سال ۱۳۹۲ بخشی از این روستا جزو محدوه شهر مهاباد محسوب شده و حتی عوارض شهری نیز از منازل موجود در این قسمت از روستا اخذ شده ولی هیچگونه خدماتی توسط شهرداری به آن ارائه نشده است.
وضعیت راە های ارتباطی، معابر و کوچه های این روستا مناسب نیست و اکثر خاکی هستند و گاها شیب برخی از کوچه ها به ۲۰ درصد یا بیشتر می رسد. 
در محدودە روستا شاهد روان شدن آب های سطحی در معابر هستیم و بوی ناشی از دفع این آب ها به همراه فاضلاب برخی از منازل شرایط ناخوشایندی را ایجاد کرده است.
بر اساس گفته های مردم ساکن تنها یک سوم روستا داری سیستم فاضلاب مدرن است و مابقی از سیستم فاضلاب سنتی برخوردار هستند و حتی فاضلاب برخی منازل با آب های سطحی در معابر و کوچه ها جاری است.
در بخش شرقی این روستای بە ظاهر شهری معضلی مهم به نام "محل دفع پسماندهای شهر مهاباد" قرار دارد که سالهاست این روستا و روستاهای همجوار را با مسائل زیست محیطی درگیر کرده است. در حدود ۲ کیلومتری محل دفع پسماند، خانه هایی ساخته شده و بوی تعفن ناشی از زباله زندگی را به کام ساکنین تلخ نموده است.
فاصله آخرین منزل مسکونی روستا تا سایت دفع پسماند مهاباد حدود ۴٨۰ متر مربع می باشد که این فاصله اصولی و منطقی نیست و باعث بروز انواع بیماری و اپیدمی در بین ساکنان روستا خواهد شد.
برخی از کودکان نیز به علت نبود هیچ گونه فضای سبز، مراکز بازی و تفریح در این فضاها پرسه و به دنبال بازی های کودکانه خود می باشند.
سیدآباد دارای آب، برق، تلفن و گاز می باشد. بیشترین چیزی که در این مکان به چشم می خورد وجود بنگاه های معاملاتی املاک است که به علت خرید و فروش های فراوان زمین و املاک در این روستا دایر هستند. 
تعداد ۱۰ خانوار با جمعیت تقریبی ۴۵ نفر در این روستا مشغول به فعالیت کشاورزی و دامداری هستند و مابقی به شغل های خدماتی و تجاری مشغول هستند. 
بطور کلی سیدآباد بیش از آنکه روستا باشد، شهر است و می طلبد که با پیگیری مسئولان به شهر مهاباد الحاق گردد. با عملی شدن این امر وضعیت امکانات و خدمات رسانی به این محدوده بهبود خواهد یافت و از طرف جلوی توسعه بی رویه و خارج از اصول شهرسازی گرفته خواهد شد.
از طرف دیگر لزوم اقدام هر چه سریعتر شهرداری مهاباد در خصوص تغییر مکان دفع پسماند از روستای سیدآباد به محلی دیگر و تاسیس کارخانه بازیافت زباله در سطح شهرستان امری اساسی است، مقوله ای که سالهاست تبدیل به شعار انتخاباتی کاندیداهای شورا و شهرداری شده است.