تاریخ: ۱۳۹۷/۴/۱۹
امداد رسانی به غرق شدگان در سد مهاباد در حیطه وظایف ما نیست
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، در روزهای اخیر غرق شدن نوجوان 16 ساله‌ای در سد مهاباد و تعلل در امدادرسانی به موقع از سوی نهادهای ذیربط واکنش های فراوانی را در فضای مجازی و در میان مردم در پی داشت. بر این اساس بر آن شدیم که علت این تعلل و عدم حضور به موقع نهادهای امدادرسان را از زبان مسئولان مربوطه جویا شویم، لذا در گفتگو با رئیس هلال احمر مهاباد به عنوان یکی از نهادهای امدادرسان علت این عدم حضور و تعلل را جویا شدیم.

مومن پور در پاسخ به خبرنگار هاژه و در خصوص غرق شدگی این نوجوان و عدم حضور نیروهای هلال احمر علیرغم تماس های مکرر با این نهاد اظهار کرد: وظیفه اصلی سازمان هلال احمر امدادرسانی در هنگام به خطر افتادن جان انسان ها قبل از فوت شدن آنان است و بعد از آن نیز می بایست با امدادرسانی به گرفتارشدگان (در مواقع مختلف از جمله بلایای طبیعی، جنگ، بیماری و...) شرایط حداقل استاندارد را برای مردم فراهم گردد.
 
وی افزود: چندی سالی بود که به طور اشتباه ما در آنجا پایگاه امدادرسانی ساحلی برپا نموده بودیم، به این دلیل می گویم به صورت اشتباه زیرا؛ اولاً شنا کردن در سد مهاباد از نظر فرمانداری و امور آب کاملاً ممنوع می باشد زیرا سد محل تأمین آب شرب شهر است به هیچ عنوان نباید در آن شنا انجام گردد. 

رئیس هلال احمر مهاباد تصریح کرد: بطور کلی در سد مهاباد با محدودیت مواجه هستیم، طوریکه اگر جمعیت هلال احمر بهترین امکانات از جمله بالگرد و قایق های نجات را در اختیار داشته باشد و اگر شخصی در محدوده قاضی آباد غرق شود، به هیچ عنوان نمی توان به وی امداد رسانی انجام داد. علت این امر این است که اولاً منطقه شنای ممنوع است و دوماً در اختیار نیروهای امدادی و اورژانسی قرار ندارد که بتوان در هنگام شنا و وقوع حادثه غرق شدگی فرد را نجات داد.

وی اضافه کرد: محدودیتها مانع امدادرسانی است زیرا در صورت اجرای چنین اقدامی این امر خود نوعی دادن مجوز برای شنا کردن به مردم در سد مهاباد است، از طرف دیگر هلال احمر فاقد امکانات و تجهیرات غواصی در هنگام وقوع حادثه است و مجوز تحویل فوتی به بیمارستان نیز در اختیار هلال احمر نمی باشد و مسئول این امر شهرداری است. 

رئیس هلال احمر مهاباد گفت: در هنگام تصادفات جاده ای هلال احمر می تواند مصدومان و فوت شدگان را در صورت عدم حضور شهرداری به بیمارستان تحویل دهد (در این امر نیز به صورت قانونی وظیفه هلال احمر نیست). 

مومن پور با اشاره به غرق شدن نوجوان 16 ساله گفت: زمانی که با ما تماس گرفته شد و غرق شدن این جوان اطلاع داده شد، با توجه به اینکه در حیطه کاری ما نبود در این قضیه ورود پیدا نکردیم، ورود ما به علت عدم وجود امکانات و مجوز اشتباه است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار هاژه در خصوص راه حل برون رفت از این مشکل گفت: سالهاست که به امور آب و فرمانداری پیشنهاده دادەایم که برای جلوگیری از چنین حوادثی نیروهایی را به صورت فیزیکی برای جلوگیری از شنا کردن افراد در سد تعیین کنند و یا مسیر سد مهاباد فنس کشی گردد!

رئیس هلال احمر مهاباد همچنین خاطرنشان کرد: یکی دیگر از راهکارها برای جلوگیری از غرق شدگی ها این است که در قسمت خاصی از سد مهاباد مسیری که کف آن ماسه ای باشد مشخص گردد و با حضور نیروهای هلال احمر شنا فقط در آن محدوده آزاد باشد، البته باز تاکید می کنم نظر به اینکه آب سد مصرف شرب دارد چنین اقدامی عملا غیرممکن خواهد بود و بعید است هرگز چنین مجوزی صادر گردد.