تاریخ: ۱۳۹۷/۴/۱۹
افتتاح پیراپزشکی مهاباد کماکان در انتظار یک معجزه
هاژههمگان می دانند که مهاباد از زمان سلطنت حکومت صفوی تاکنون همواره یکی از شهرهای مهم و تاثیرگذار در کوردستان ایران بوده است. طوریکه تحولات و رویدادهایی که در این شهر اتفاق می افتد بر دیگر شهرهای مناطق کوردنشین و سیاست های دولت های مختلف نقش مهمی داشت.
دولت و حکومت های مختلف در ایران ضمن توجه به این پتانسیل، گاها سعی در فراهم نمودن حداقلی امکانات و خدمات برای ساکنان شهر نمودەاند.
از مهمترین این اقدامات می توان به وجود بازارها، کاروانسراها، حمام ها، مسجد و... در دوران صفوی، توسعه همین زیرساخت ها و در زمان قاجار و ایجاد بیمارستان و صدا و سیما، سیلو، کشت و صنعت و... در زمان پهلوی و ایجاد و تاسیس دانشگاه ها، مراکز خدماتی_ مذهبی، تولیدی از جمله پتروشیمی و... در نظام جمهوری اسلامی نام برد که عدم ارائه این امکانات و زیرساخت ها به شهرهای هم تراز مهاباد به لحاظ شاخص جمعیتی، نشان از وزنه سنگین مهاباد در تصمیمات و سیاست های کلی همه این نظام ها دارد.
با این وجود جای خالی و کمبود یا نبود برخی امکانات و زیرساخت ها سالهاست در این شهر احساس می شود و علیرغم خواست و نیاز شدید مردم هنوز از سوی مسئولان مورد توجه قرار نگرفته و شاید به نحوی پشت گوش انداخته می شود! 
یکی از این خواسته های به حق کە مردم، نخبگان و تحصیلکرده های مهاباد سالهاست در انتظار محقق شدن آن هستند، تاسیس مرکز دانشگاهی پیراپزشکی (به تازگی به مرکز آموزش عالی سلامت تغییر نام پیدا کرده است) این شهر است که علیرغم تصویب تاسیس آن و احداث قسمت اعظمی از ساختمان آن مدت هاست که بلاتکلیف مانده، این در حالی است که بر اساس گفته های مسئولانی استانی و شهرستانی این مرکز باید در سال 1397 پذیرای دانشجو می بود!
از طرف دیگر با توجه به وجود چندین مرکز دانشگاهی مهم در این شهرستان و ظرفیت ها و پتانسیل های فراوان علمی و آموزشی مهاباد، وجود دانشکده پیراپزشکی می تواند نمادی از تمامی این ظرفیت ها باشد و مهاباد را با برند "شهر دانشگاهی" در سطح کشور مطرح نماید.
دکتر آقازاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی در 18 آبان ماه 1395 در جریان سفر به مهاباد و افتتاح مرکز زایمان جدید این شهر در خصوص دانشکده پیراپزشکی مهاباد گفته بود: در سال 1371 که من رئیس دانشگاه بودم مصوب و ساختمان آن ساخته شد و بعداً به دانشگاه ارومیه منتقل گشت و مجدداً بحث آن دوباره زنده شد ولی مجوزی مبنی بر دانشکده پیراپزشکی وجود ندارد و هیچ جا هم این مجوز را ندادند! ولی مجتمع عالی سلامت مصوب شده و این در حالی است که مجتمع عالی سلامت بالاتر از دانشکده پیراپزشکی است، زیرا این دانشکده فقط رشته های خاص خود را دارد در حالی که در مجتمع عالی سلامت پرستاری و کارشناسی اکثر رشته های مرتبط را دارا است.
همچنین سعادت استاندار پیشین آذربایجان غربی در تاریخ 4 شهریورماه 1396 در مراسم افتتاحیه شهرداری گوکتپه در خصوص آخرین وضعیت دانشگاه پیراپزشکی مهاباد اظهار کرد: صورت جلسه ای بین دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه ارومیه تنظیم و به تهران فرستاده شده است و با توجه به اینکه پیراپزشکی مهاباد در مراحل پایانی و جذب دانشجو است بزودی آغاز به کار آن رسما ابلاغ و اعلام خواهد شد.
این در حالی است که محمود صاریخان مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان آذربایجان غربی 14 تیر ماه 96 در جریان بازدید از پروژه دانشکده پیراپزشکی شهرستان مهاباد گفته بود: اعتبار دانشکده پیراپزشکی در قانون بودجه 96 نیز پیش بینی شده و امسال دانشجو پذیرش خواهد کرد.
در ادامه این ماراتون جابجایی مکانی، لغو و تغییر نام پیراپزشکی مهاباد در تاریخ 30 دی ماه 1396 مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد ضمن تشکر از تلاشها و پیگیری های رئیس دانشگاه، نماینده و فرماندار مهاباد گفت: با تغییر کاربری دانشکده ادبیات و علوم انسانی به مجتمع آموزش عالی سلامت مهاباد مجوز این مجتمع در دویست و پنجاه و سومین جلسه روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور اخذ و این دانشکده به مجتمع آموزش عالی سلامت مهاباد تغییر نام یافت! و تاکنون مجوز دو رشته بهداشت محیط و فوریتهای پزشکی برای آغاز سالتحصیلی 97 اخذ شده و این مجتمع در سال تحصیلی جدید دانشجو می پذیرد.
به طور کلی باید گفت دانشکده پیراپزشکی مهاباد یا همان مجتمع عالی سلامت و مباحث مربوط به صدور مجوز، ساخت، پذیرش دانشجو و... در طول سال های اخیر همواره یکی از دغدغه های اساسی مردم و نخبگان شهر بوده، طوریکه به ملکه ذهن همگان تبدیل شده است. 

در این میان آنچه جای تعجب دارد تعریف و تمجید مسئولان از یکدیگر است برای امری که پس از 26 سال هنوز سرانجامی نداشته است.