به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، در این روزهای گرم که تمام دغدغه ها به سوی تامین برق و آب برای شهرهای کشور سوق یافته و افزایش نرخ ارز، طلا و کاهش اعتماد به نفس مردم و امید به آینده همه اقشار مردم را نگران کرده، کشاورزان گندم کار و واحدهای صنعتی و کارگاهی را ناامیدتر از گذشته کرده است.
با شروع فصل برداشت محصول نیز این ناامیدی در میان کشاورزان بخصوص گندم کاران که تنها امیدشان محصولاتشان می باشد بیش از همه نمایان شده به نحوی که با شنیدن خبر عدم افزایش قیمت خرید گندم از سوی دولت، آب پاکی را بر روی دست کشاورزان ریخته شده و تمام وعده های دولت برای حمایت از کشاورزان را به نوعی به سخره گرفتند.
افزایش هزینه های کشاورزان از قیمت بذر گرفته تا سموم کشاورزی و هزینه های ادوات کشاورزی از یک سو و بی تدبیری دولت و تلافی گرانی ها با چشم داشتن به تولید گندم از سوی دولت بیش از بیش دست دلالان را باز گذاشته تا با هر قیمتی که خود صلاح می دانند اقدام به خرید نقدی گندم کنند که آنهم ناشی از بد قولی دولت در پرداخت طلب گندم کاران در سال گذشته است.
سیاستهای دوگانه دولت در احیای حوزه دریاچه ارومیه و عدم حمایت از کشت های دیمی و جایگزین و همچنین جلوگیری از تب حفر چاه، استان آذربایجان غربی را به آشفته بازاری تبدیل کرده که ضررمند اصلی آن کشاورزان و سودمند اصلی آن دلالان بازار هستند و دولت نیز به نظاره گری تبدیل شده که هیچ گونه مدیریتی در تعادل بخشی به بازار نداشته است.
یکی از کشاورزان گندم کار با انتقاد از سیاستهای غلط دولت در قبال گندم کاران اظهار کرد: افزایش چند برابری هزینه ها و اجاره زمین از یک سو و بازی دلالان و بد قولی دولت هر ساله کام گندم کاران را تلخ می کند.
وی افزود: سیاستهای اشتباه دولت باعث شده امسال قیمت گندم در مراکز خرید آزاد به کمترین میزان خود برسد به نحوی که دلالان بر روی کاهش اعتماد کشاورزان به دولت و کمبود ارز مانور می دهند.
این کاهش قیمت و افزایش هزینه ها تنها به کشاورزان محدود نشده بلکه واحدهای نانوایی و کارگاههای تولید نان صنعتی و... را نیز تحت تاثیر قرار داده به نحوی که افزایش هزینه ها و ثابت ماندن قیمت نان در طول چند سال گذشته شاید به نحوی افکار عمومی را راضی نگه دارد اما قطعا افراد شاغل در این بخش را با کاهش درآمد و ناتوانی تبدیل کرده است.