به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد، وزیر نیرو در مراسم افتتاح این طرح گفت: اگر سامانه دفع و تصفیه اصولی فاضلاب اجرا نشود، با ورود فاضلاب به خصوص فاضلاب خام به طبیعت، شاهد مشکلات بهداشتی و زیست محیطی بسیاری خواهیم بود.
حمید چیت چیان افزود: با بهره برداری از سامانه تصفیه خانه فاضلاب نقده، ضمن رفع نگرانی مشکل بهداشتی و زیست محیطی در این شهرستان، قسمتی از آب نیز برای احیای دریاچه ارومیه انتقال می یابد.
وی ادامه داد: در 25 سال گذشته در کل حوضه دریاچه ارومیه حداکثر 250 هزار هکتار زمین کشاورزی و باغ وجود داشت که هم اکنون به بیش از 500 هزار هکتار رسیده که این نشان می دهد 350 هزار هکتار به سطح اراضی کشاورزی و باغات اضافه شده است.
چیت چیان اظهار داشت: این وسعت اراضی کشاورزی 5/3 میلیارد مترمکعب آب مصرف می کند و اگر این توسعه زمین های کشاورزی نبود، دریاچه به وضعیت کنونی دچار نمی شد.
وزیر نیرو گفت: بهینه سازی مصرف آب، استفاده از آبیاری تحت فشار و نیز صرفه جویی آب از نیازهای اساسی احیای دریاچه ارومیه است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی نیز گفت: سامانه فاضلاب نقده که با صرف اعتباری بالغ بر 300 میلیارد ریال احداث شده، با هدف جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب شهر نقده برای جمعیتی معادل 123 هزار نفر طراحی و ساخته شده است.
رسول اکبری افزود: شهر نقده هم اکنون 23 هزار و 503 فقره انشعاب مدرن فاضلاب دارد که حدود 90 درصد از کل جمعیت شهر را زیر پوشش خود قرار داده است.
عملیات اجرائی احداث شبکه و خط انتقال فاضلاب نقده از سال 75 آغاز شده و تاکنون ادامه داشته است.