حضور دکتر جلیلی در مسجد جامع شھرستان بانە و دیدار با کسبە و نمایندگانی از مردم چندین نکتە بە ھمراە داشت کە جا دارد بە آنھا اشارە شود. ابتدا پیام مردم کە مشکلات سایر ساکنان شھرستانھای مرزی دیگر را نیز شامل میشود توسط ماموستا رحیم (پیشنماز روستای بوالحسن)، ھیوا بلند ھمت (عضو شواری شھر) و سپس نمایندۀ کسبە و بازاریان بانە قرائت شد کە بر روی بستن مرزھا و مشکلات معیشتی بوجود آمدە تمرکز داشت. سپس دکتر سعید جلیلی نمایندۀ رھبر ایران در شورای عالی امنیت ملی سخنان خود را با اشارە بە روابط خارجی کشور ایران با قدرتھای جھانی و اینکە چند قدرت جھانی ماەھا و سالھا بر سر فشار بر ایران باھم بە نشست مینشینند پرداخت و در ادامە اشارە کرد کە ھمین قدرتھا تاکنون بە ھیچ نتیجەای نرسیدەاند چراکە مردم ایران بر مقاومت پافشاری کردە است. برخلاف سخنان نمایندگان مردمیِ کسبە و بازاریان بانە کە قبل از ایشان سخن گفتند و درخواست انتقال پیام باز شدن مرزھای کیلە و گلەسورە را داشتند، دکتر جلیلی بخش بیشتر سخنان خود را بە عدم تعامل سایر کشورھا با ایران اختصاص داد. وی در پایان اشارە کرد کە جوانان بانەای کار آفرین باشند، از پتانسیلھای موجود نھایت استفادە را بکنند و بە فکر پیشرفت ایران باشند.از جو حاکم بر این دیدار میشد تشخیص داد کە حاضرین انتظار اھمیتدادنِ بیشتری از سوی آقای جلیلی بە بازارچەھا و کسب و کار مرزنشینان داشتند چراکە مردم توقع داشتند ایشان پیامی از تھران یا راەحلی جایگزین بە ھمراە داشتە باشد. تعدادی از حاضرین کە در جلسە باقی ماندە بودند ھرکدام سعی داشتند ناگفتەھا را بە آقای جلیلی برسانند، کسبە و شھروندان بانە کە نگران آیندە ساکنان این مرزھا بودند با احساس و عاجزانە بە عواقب استمرار وضع موجود ھشدار دادند و خواهان آن شدند که نگذارند تنها فرصت منبع درآمدشان که مرزهاست مسدود شود.
یکی از نکات اعتراض مردم در کنار بسته شدن مرزها عدم توجه مسئولانِ در رأس این شهرستان است که بر نگرانی مردم افزوده. در میان گلایەھای مردم کە انگار پایانی نداشت عملکرد آقای محسن بیگلری (نمایندۀ سقز و بانە در مجلس) و فرمانداری بانه بە انتقاد گذاشته شد چراکە به گفتۀ مردم نسبت بە این موضوعِ حیاتی بیتفاوت ھستند. برای درک موضوع کافیست هریک از مسئولان برای چند لحظه خود را در جایگاه یکی از کسبۀ مرزی این شهرستان قرار دھد کە تنھا منبع درآمدش برای سیر کردن شکم خانوادە، کولەبری یا فروش کالاھای (محدود) مرزی باشد. آنموقع متوجه خواهد شد کە بسته شدن مرزها یعنی پایان کسبو کار و درآمد و آغاز بحران و بیچارگی؛ در نتیجه در مییابیم عدم توجە و ھمراھی مسئولان نگرانیھای مردم را چند مرتبە افزایش داده است. یکی از نقاط ضعف برخی مسئولان ھمین است کە نتوانستەاند با مردمی کە مسئولیتشان را برعھدە گرفتەاند رابطە برقرار کنند؛ از محاسن برقراری ارتباط با مردم چارەاندیشی یا حداقل تسکین خاطر مردم خواھد بود کە برخی از مسئولان در آن ضعیف عمل کردەاند.
بستن بازارچهھا بە منزلۀ بیکار شدن آنی دەھا ھزار کولەبر و فروشندگان مغازەھا در بیش از یکصد مجتمع تجاری، و همزمان تحت تأثیر قرار دادنِ اقتصاد ضعیف صدھا ھزار نفر از ساکنان روستاها و شھرھای مرزی و اطراف است. پریشانی و نگرانیِ حاضرینِ جلسۀ مسجد جامع بانە ناشی از کاهش درآمد نیست بلکه ناشی از قطع یکبارۀ درآمد است. امید است طبق قولی که آقای جلیلی در حضور مردم بانه دادند اوایل هفتۀ آینده پیام مردم این مناطق مرزی را برسانند و طی رایزنیھایی چارهای برای رونق از دسترفتۀ بازارها و احیای معیشت مردم اندیشیده شود.