تاریخ: ۱۳۹۷/۱/۷
اعطای نشان شهروند افتخاری مهاباد به استاد برجسته هنرهای نمایشی

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان مهاباد گفت: در روز جهانی تئاتر و سی امین سالگرد تاسیس هنرهای نمایشی مهاباد نشان شهروند افتخاری مهاباد از سوی شورای شهر و شهرداری مهاباد به دکتر قطب الدین صادقی استاد برجسته هنرهای نمایشی، نویسنده ، کارگردان و بازیگر سینما وتلویزیون اعطا شد.

قادر مرادی در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: این نشان از سوی رییس شورای شهر به نمایندگی از اعضای شورای شهر و شهرداری و جامعه فرهنگی شهر مهاباد به پاس تلاشهای ارزنده در زمینه اعتلای فرهنگ و هنر شهرستان به دکتر قطب الدین صادقی اعطا شد.
رییس انجمن هنرهای نمایشی مهاباد در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: همزمان با روز جهانی تئاتر و روز ملی هنرهای نمایشی مراسمی جهت  بزرگداشت سی امین سالگرد تاسیس انجمن هنرهای نمایشی در مهاباد برگزار گردید.
بختیار پنجه ای افزود: در این مراسم دکتر قطب الدین صادقی، نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی، معاون استاندار و فرمانداری ویژه شهرستان، معاونت مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی، رییس و تعدادی از اعضای شورای شهر و شهردار مهاباد و تنی چند از پیشکسوتان، هنرمندان و مسئولان حضور داشتند و ضمن آن از هنرمندان، پیشکسوتان، اعضای هیآت موسس انجمن نمایش مهاباد و مسئولان استان آذربایجان غربی و شهرستان مهاباد تقدیر و تجلیل شد.

دکتر قطب الدین صادقی که به عنوان مهمان ویژه سی امین سالگرد تاسیس انجمن هنرهای نمایشی مهاباد در این شهر حضور داشت در رابطه با جایگاه تئاتر مهاباد در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: مهاباد یکی از شهرهایست که فرهنگ تئاتر در آن جایگاهی دیرینه دارد و توانسته در چندین فستیوال بزرگ ازجمله فجر و تئاتر کوردی سقز خوش بدرخشد.

وی افزود: تلاش های بسیار زیادی صورت گرفته اما کافی نیست و باید بیشتر تلاش کنند.

وی مشکلات فعالان عرصه تئاتر در مهاباد را نبود امکانات، اعتبار و سالن برای برای تولید عنوان کرد و گفت: علی رغم دارا بودن این شهر از بازیگران توانا و کارگردان، طراح صحنه و طراح لباس عدم تمرکز این هنرمندان بر روی تخصص خود باعث شده تولیدات کمتری به نسبت پتانسیل هایش صورت بگیرد.

این استاد برجسته عرصه تئاتر: تنها نقطه ضعف معنوی و فنی تئاتر مهاباد را نبود متن و روایت کافی برای اجرا و جذب بیشتر مردم عنوان کرد و گفت بخشی بزرگی از آن می تواند با حمایت بیشتر و تمرکز بیشتر مرتفع شود.

وی در پایان در رابطه با خواستگاه اولیه تئاتر کوردی اظهار کرد: نظریه های مختلفی در این زمینه مطرح شده ولی اولین تئاتر کوردی از سویه هنرمندان کوردستان ترکیه در نمایشگاهی در فرانسه اجرا شده و قدمت آن به 150 سال قبل باز می گردد.