تاریخ: ۱۳۹۶/۱۲/۱۷
معرفی جاذبه های گردشگری شهرستان صحنه

 شهرستان صحنه از شهرستان‌های استان کرمانشاه در غرب ایران است. این شهرستان داری دو بخش مرکزی و دینور است. مرکز این شهرستان شهر صحنه است که در ۵۰ کیلومتری شهر کرمانشاه و در سمت استان همدان قرار گرفته‌است.

شهرستان صحنه از شمال با شهرستان سنقرو کلیایی از شرق با کنگاور از غرب با شهرستان کرمانشاه و از جنوب با شهرستان هرسین و بخش کاکاوند همجوار است.

شهرستان صحنه دارای باغ‌های میوه فراوان است. منبع اصلی تهیه آب این شهر، سراب صحنه یا دربند صحنه می‌باشد. این منطقه دارای رودخانه‌ها و چشمه‌های بسیاری است که آن را به سرزمینی پرآب و حاصلخیز با هوایی معتدل تبدیل نموده‌است.

این شهرستان بر اساس سرشماری ۱۳۹۵ خورشیدی ۷۰٬۷۵۷ نفر جمعیت داشته و از دو بخش بخش مرکزی و دینور شامل بخش صحنه به مرکزیت شهر صحنه و دهستانهای خدابنده لو، هجر، گاماسیاب و صحنه و بخش دینور به مرکزیت شهر میانراهان مشتمل بر دهستان‌های حر، کندوله و دینور تشکیل شده‌است.

وجه تسمیه و تاریخچه شهر صحنه چندان مشخص نیست اما در سفرنامه‌ای از ناصر الدین شاه از «قریه صحنه» به عنوان روستایی حاصل‌خیز نام برده شده‌است. بر اساس آثار تاریخی که در شهر موجود است کاروانسراهای عباسی در خیابان شاباسی و دخمه مادها معروف به شیرین و فرهاد در کوه‌های دربند صحنه از دیرباز در مسیر راه‌های مسافری مهم قرار داشته ‌است.

مردم شهرستان صحنه به زبان کوردی با گویش لکی سخن می‌گویند.

 

اماکن تاریخی جاذبه های گردشگری صحنه:

 صحنه دارای طبیعتی زیبا و دلپذیر و مراتع غنی و سرسبز، آبشارهای بی نظیر  (دربند و گروس)، پلهای تاریخی و بزرگ و بقاع متبركه فراوان و دارای پیشینه تاریخی، فرهنگی چند هزار ساله می باشد، وجود ابینه باستانی و آثار تاریخی گواه و موید این مطلب است كه تمدنهای درخشانی در روزگار باستان در این خطه وجود داشته است.

اماكن تاریخی :

دخمه دربند صحنه و پل میانراهان از اماکن تاریخی این شهرستان است.

پیشینه فرهنگی:

پیشینه فرهنگی شهرستان به قدمت تاریخ است، شهرستان صحنه به ویژه منطقه دینور از دیر باز سرزمین شكوفا شدن تمدنهای درخشانی بوده كه در عصر خود بسیار پیشرفته بوده اند. پلهای تاریخی، دخمه های دربند، بقاع متبركه فراوان از اماكن و آثار تاریخی مهم منطقه است و واقع شدن شهرستان در مابین دو اثر تاریخی ارزشمند معبد آناهیتا و كتیبه بیستون شهرستان را به قطب گردشگری مبدل ساخته است .

صحنه به ویژه بخش دینور دیار علماء، ادبا و شعرای نامی و بزرگی همچون ابن قتیبه دینوری، ابوحنیفه دینوری، ملاپریشان دینوری و... است.

 

مراكز دیدنی و تاریخی

مقبره صخره‌ای كیكاووس
قه لا هجیر
قلعه مروان
پل خسروی
پل آجری میان راهان
پل نوژی وران

غارحاجی در روستای كله‌جوب دینور، غار سید شهاب‌در روستای میانراهان دینور، پل خسروی در راه قدیمی دینور به صحنه، پل آجری میان راهان در 22 كیلومتری شمال باختر صحنه، پل نوژی وان در روستای بخوران چمچال – باختر صحنه، حمام پاچمن در شهر صحنه، زیارتگاه شوق علی در ناحیه دربند، زیارتگاه تخت تیمور در ناحیه دربند، قلعه هژیر در 18 كیلومتری شمال باختر صحنه، قلعه مروان در كندوله دینور و مقبره صخره ای كیكاووس در شمال شهر صحنه از جمله‌ مكان‌‌های دیدنی و تاریخی این شهرستان به شمار می‌آیند.

 

سراب دربند

این سراب در شمال شهر صحنه و در محلی به نام دربند قرار دارد. مزارع صحنه را آبیاری می کند. در کنار این سراب آبشاری زیبا دیده می شود که آب آن با فشار زیاد از شکاف کوهی بیرون می ریزد. این آبشار در فصل بهار از مکان های دیدنی و زیبای صحنه محسوب می شود.

 


گوردخمه صحنه

 

گوردخمه صحنه یا گوردخمه دربند در بدنه کوه شوق علی واقع در شمال شهر صحنه و سمت راست رود دربند حجاری شده است. این گوردخمه ها در بین اهالی محل به قبر کیکاوس، فرهاد تراش و گور شیرین و فرهاد معروف است. در طول مسیر رسیدن به گور دخمه صحنه، که برخی آن را یکی از نادرترین گوردخمه های دوطبقه مادها می دانند، درختان میوه و درختان جنگلی وجود دارد که پوشش زیبایی را به این منطقه بخشیده است.